Спа у дома

СПА у дома

 

Представете си почивка, по време на която да се поглезите и отпуснете в луксозна ароматна атмосфера. Преди да помислите да резервирате място, където да сбъднете това, опитайте със спа у дома.Това е лесноизпълнимо, релаксиращо и не струва много, а ползите от ароматната вана и процедури ще ви донесат усещане за спокойствие, което ще ви съпътства през целия ден ... или нощ.

 

За да бъде една спа терапия идеална, е необходимо да се постигне въздействие върху петте сетива: зрение, слух, вкус, мирис, допир. С помощта на малки трикове лесно може да забравите, че сте в собствения дом и да се възползвате от вълшебството на своя откраднат момент, за да се отпуснете, възстановите и презаредите.

Ето какво е необходимо:

 

Създайте релаксиращ декор

Намалете осветлението. С по-мека светлина всяко помещение изглежда по-уютно и спокойно. Може да използвате ароматни свещи. Красотата на цветно, макар и декоративно растение, би придала елегантна завършеност на интериора, а според фун-шуй, около цветята се концентрира и струи зареждаща положителна енергия.

 

Оставете се на звуците

За вашата идеална спа терапия ще е необходима и подходяща музика. Изберете нежно пиано, лек джаз или си пуснете релаксиращи звуци от природата. Нека музиката е тиха и приглушена, ненатрапчива, отпускаща. Така мислите ви неусетно ще ви поведат към любими места и ще почувствате пълна хармония.

 

Завладяващи аромати

 

Мозъкът реагира на ароматите чрез освобождаване на ендорфини, които ще ви помогнат да преодолеете напрежението и да потънете в безгрижие. Ароматите са ключ към доброто настроение. Подберете ги с внимание, за да постигнете въздействието, което желаете. Изберете сладка лавандула и бадемов цвят, ако търсите пълна релаксация. Фрезиите и жасминовият цвят ще ви заредят с настроение и ще накарат мислите и въображението ви да полетят. Цитрусовите плодове и евкалиптът ще дарят тялото и ума ви с енергия и сила.

 

Глътка отпускаща свежест

 

Билков чай от успокояваща маточина, чаша плодов нектар, домашно черешово вино или дори газирана вода с ментов вкус , биха били перфектно допълнение към вашия ритуал.

 

Продукти, които докосват сетивата

 

Преди да се потопите в отпускащата вана, използвайте нежен към кожата скраб за тяло. Винаги започвайте от ходилата и го нанасяйте с масажни движения нагоре към слънчевия сплит, шията и деколтето. Настанете се в уханните балончета на ваната и вдишайте дълбоко, докато не усетите, че аромата им напълно владее сетивата ви. Завършете с мек овлажняващ крем или масло.

 

Завършете с пленителен парфюм

Любимият ви парфюм би стоял още по-неустоимо, когато се съчетае с пяна за вана и крем за тяло със същия аромат.

След като приключите с ваната и нанесете любимия си крем, пръснете от парфюма във въздуха и преминете през облака от фини капчици. Така вълшебните му нотки ще се слеят с уханието на кожата ви в единство, създавайки дискретен и неустоим почерк на присъствието ви.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах