Пет основни жеста за красота по време на бременността

По време на бременността хормоните причиняват много физически промени. Това не бива да разколебава усещането на всяка жена, че е красива, повече от всякога. С подходящи грижи и фокус върху най-честите проблеми, свързани с периода, бременността може да бъде един спокоен и щастлив етап от живота.


Акне и проблемна кожа

При някои бременни жени акнето може да се задълбочи под въздействието на промени в хормоналните нива. За да се избегнат усложнения е необходимо грижливо да почиствате лицето сутрин и вечер с мек антибактериален гел и да нанасяте подходящи балансиращи и хидратиращи продукти. Преди да изберете дермокозметичен крем се уверете, че съставките му са безопасни за вашето бебе. Доверете се за съвет на вашия фармацевт или дерматолог. Имайте предвид, че  бременните жени трябва да избягват лечение с ретиноиди.


Мерки против стрии

Стриите са естетичен проблем, който се проявява в резултат на прекалено бързото и внезапно разтягане на кожата. По време на бременност повече от 60% от жените наблюдават по тялото си характерните белезникави белези. За щастие, има начини да бъде намален значително риска от поява на стрии. Един от главните съвети, които дерматолозите дават на бременни, е да опитат да предотвратят рязкото покачване на теглото. По време на целия деветмесечен период, включително след раждането, е добре да се прилагат специфични козметични средства в най-рисковите зони: корем, гърди, бедра. Тези продукти омекотяват кожата и подобряват нейната еластичност. Безвредни са както за майката, така и за бебето.


Да надхитрим маската на бременността

Хлоазмата, наричана още маска на бременността, се проявява под формата на кафяви петна, по-често по откритите части: челото, слепоочията, бузите, носа и горната устна. Хиперпигментацията се активира под въздействие на хормоните при бременните. Жените с по-тъмна кожа и тези, които са имали пигментни петна преди бременността, са по-предразположени към хлоазма. За да се избегне проблема е необходима надеждна защита от слънцето. През слънчевите месеци носете широкопола шапка и се старайте да покривате деколтето. Изберете крем с максимален фактор и спазвайте стриктно указанията за употребата му.


Грижа за гърдите

Трансформацията на гърдите е един от първите видими признаци на бременността. От самото начало на периода те започват да увеличават обема си, а причина за това е отново хормоналната хиперсекреция и подготовката на млечните жлези. Затова е особено важно да се отдели специално внимание на тази част от тялото, където кожата е особено тънка и крехка.  За да запазите красивия вид на гърдите, редовно нанасяйте подхранващи натурални масла и кремове, които да подобрят еластичността и да овлажнят кожата в областта. Баните с редуваща топла и студена струя ще тонизират и поддържат стегнатия й вид. Носете подходящ сутиен, който да поддържа бюста.



Освободете се от тежестта в краката

По време на бременността много жени са склонни да задържат течности. Това носи усещане за подутост, тромавост и тежки крака. За щастие този проблем може да се предотврати. Малки трикове, като поемане на достатъчно количество вода, повдигане на краката, чести разходки и тонизиращи студени душове, могат да облекчат състоянието. Полезни са и масажите с охлаждащи кремове, предназначени за целта. Те подобряват циркулацията и облекчават тежестта.  


Красива и здрава бременност, красиво и здраво бебе…

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах