Едно решение за всеки проблем: масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво се добива от растението Melaleuca alternifolia. Има прозрачен златист цвят и излъчва свеж камфороподебен аромат. Наричат го „аптека в бутилка” и това не случайно.

Ето някои от начините да използвате неговата магическа формула за здраве, красота и хармония у дома.

Акне

Маслото от чаено дърво има силно бактерицидно и противовъзпалително действие. Това дава повод за провеждането на различни проучвания, които показват ефективността му в терапията на акне. Ефектът му се сравнява с този на бензоил пероксид 5% , а като предимство се отчита липсата на странични ефекти. При 78 % от хората, лекувани с бензоил пероксид са описани странични ефекти, като парене, дехидратиране на кожата, опъване, люспене.  Заключенията доказват свойствата на чаеното дърво и дават нови насоки в развитието на дерматологията.

 
Микози и екземи

Проучване доказва, че тримесечно приложение на чисто масло от чаено дърво върху кожни и участъци от ноктите, засегнати от микоза, дава много по-бързи и добри резултати, в сравнение с локални противогъбични средства. Приложени като компрес, няколко капки от маслото действат бързо и благоприятно при екземи. По-голямо количество от маслото, приложено директно върху кожата, може да причини парене, зачервяване и болезнено изсушаване.

Антивирусна терапия

Симптомите на настинка, грип и устойчива кашлица успешно се повлияват от чудодейното масло. За целта е достатъчно да добавите две капки от него към водата за инхалация.  Маслото от чаено дърво  не трябва да се приема вътрешно, дори и в малки количества. Това може да предизвика диария, повръщане, сънливост, обърканост. Противопоказно е при малки деца и бременни.

При пърхот и сух скалп

Благотворното въздействие на маслото от чаено дърво се дължи на терпеноиди, които имат антисептично и противогъбично действие. Дерматологично проучване показва, че употребата на шампоан с 5% масло от чаено дърво премахва пърхота и се справя със сърбящия и сух скалп само за  четири седмици. Може да изберете базисен шампоан, към който да добавите 10 капки от етеричното масло. Използвайте два пъти седмично.

Изпотяване и неприятна миризма

Няколко капки от лечебното масло, добавени във ваната, ще потиснат развитието на патогенни микроорганизми по кожата, ще премахват неприятната миризма и деликатно ще парфюмират тялото. Освен това, ще имате възможност да се насладите на изключително приятното въздействие на маслото под формата на ароматерапия.

Друг вариант е да сложите малко количество от него в изпарител. Така целият дом ще се изпълни с благодатното ухание, докато вие се наслаждавате на моментите, прекарани в компанията на любимите си хора. 

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах