0
Подробно търсене

АНГАЛ МЕНТОЛ СПРЕЙ 30МЛ САНДОЗ $

Кат. номер 79405

Кратко описание
АНГАЛ МЕНТОЛ СПРЕЙ 30МЛ САНДОЗ    Какво представлява Ангал Ментол и за какво се използва Ангал Ментол е лекарство с локално действие в устната кухина и фаринкса.
Производител
САНДОЗ БЪЛГАРИЯ КЧТ
Марка САНДОЗ ОТС
0 от 5
14,29 лв.
Запази в любими

Описание

АНГАЛ МЕНТОЛ СПРЕЙ 30МЛ САНДОЗ

 

 Какво представлява Ангал Ментол и за какво се използва

Ангал Ментол е лекарство с локално действие в устната кухина и фаринкса.Има антисептичен ефект и локално обезболяващо действие.

Ангал Ментол се препоръчва при:

    Лечение на симптомите на зачервено, възпалено гърло, заболявания на фаринкса и устната кухина, съпроводени с раздразнения като възпаление на венците, устната лигавица и афти;    В случаи на бактериална инфекция, съпроводена с висока температура е необходимо допълнително лечение;    Ангал Ментол не съдържа захар, което го прави подходящ и за диабетици.

 Какво трябва да знаете, преди да използвате Ангал Ментол

Не използвайте Ангал Ментол:    Ако сте алергични към хлорхексидинов глюконат или лидокаинов хидрохлорид, или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);    При деца под 6-годишна възраст.Предупреждения и предпазни меркиГоворете с Вашия лекар или фармацевт преди да използвате Ангал Ментол.    Ангал Ментол не трябва да се използва за дълги периоди от време със или без прекъсвания. Употребата трябва да се ограничи до необходимото достигане на облекчаване на болката и дразненето;    Да се избягва контакт с очите, ушите и кожата. При попадане в очите, незабавно изплакнете с обилно количество вода;    В случаи на предозиране (повече от 1 опаковка дневно) има малък риск от намаляване на контрола върху гълтателния рефлекс;    Да се внимава при деца с анамнеза за гърчове. Това лекарството съдържа левоментол;    Ангал Ментол съдържа алкохол и левоментол. Моля прочетете също "Ангал Ментол съдържа левоментол и алкохол";    Ако приемате други лекарства, моля вижте "Други лекарства и Ангал Ментол".Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако някое от изброените предупреждения се отнася или се е отнасяло до Вас макар и в миналото.

Деца

Не използвайте това лекарство при деца под 6-годишна възраст.

Други лекарства и Ангал Ментол

Информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.Не използвайте едновременно с други дезинфектанти.

Ангал Ментол с храна, напитки и алкохолНе са необходими специални предпазни мерки.

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.Ангал Ментол съдържа алкохол. Моля вижте: "Ангал Ментол съдържа левоментол и алкохол". Ако са спазени изброените предпазни мерки и предупреждения, Ангал Ментол може бъде използван при бременност и кърмене. Информирайте Вашия лекар, че приемате това лекарство.

Шофиране и работа с машини

Не са необходими специални предпазни мерки.Ангал Ментол съдържа левоментол и алкохолАнгал Ментол съдържа левоментол: бъдете внимателни при употреба при деца с анамнеза за гърчове.Ангал Ментол съдържа алкохол (44,4% (v/v) етанол) т.е. повече от 180 mg за 5 впръсквания, еквивалентни на 4,5 ml бира или 2 ml вино за 5 впръсквания. Това може да навреди на пациенти, страдащи от алкохолизъм. Това трябва да се има предвид при бременни, кърмачки, деца и високорискови групи пациенти като такива с чернодробни заболявания или епилепсия.Как да използвате Ангал Ментол

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.Това лекарство не трябва да се използва за дълъг период от време. Консултирайте се с Вашия лекар ако симптомите Ви не се повлияват или се влошават след 3-4 дни.Насочете апликатора към фаринкса и натиснете спрей помпата.

Препоръчителната доза е:

Възрастни и деца над 12-годишна възраст: 3 до 5 впръсквания, 6 до 10 пъти дневно.Деца над 6-годишна възраст: 2 до 3 впръсквания, 3 до 5 пъти дневно.Не използвайте това лекарство при деца под 6-годишна възраст.Ако сте използвали повече от необходимата доза Ангал МентолПри правилно използване рискът от предозиране е много малък.Симптомите на предозиране са: умора, шум в ушите, затруднено дишане, нарушения на сърдечния ритъм, нарушен контрол на гълтателния рефлекс.Ако сте пропуснали да използвате Ангал МентолНе приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.Ако сте спрели да използвате Ангал МентолНе са необходими специални мерки.Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.    Много редки: алергични реакции на кожата и лигавиците;    По изключение могат се проявят промени във вкуса, усещане за парене върху езика или тежки алергични реакции (анафилактични реакции);    Продължителното и непрекъснато използване може да предизвика кафяво оцветяване на зъбите, като това е преходно и обратимо.

Все още няма коментари за този продукт.

За да оцените или коментирате, трябва да се регистрирате или влезнете в профила си , ако вече сте регистрирани!

Когато пазарувате продукти от нашия уеб сайт, Вие имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате.
Онлайн Аптека Медея работи с куриерски фирми Спиди и Еконт.
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА:
- Цена за доставка на продукти, на стойност до 40 лв и тегло до 2 кг - 3,90 лв с ДДС;
- Цена за доставка на продукти на стойност над 40 лв и тегло до 2 кг - БЕЗПЛАТНА;
- Цена за доставка на продукти, независимо от стойността им, с тегло над 2 кг - за сметка на клиента.Онлайн Аптека Медея предлага опция бърза доставка,
която важи само за гр.София и се изпълнява в рамките на 120 минути. Цената за доставка, независимо от килограмите е 12 лв с ДДС.
При забавяне на доставката, клиентът не заплаща таксата за куриерската услуга. Бързата доставка се изпълнява само в работни дни.

Сподели