Aktiv Пробиотик за деца - желирани мечета с вкус на ягода х 60, Doppelherz

Прод.код 84874 / Тегло 0.05 кг.

Марка ДОПЕЛХЕРЦ | DOPPELHERZ
Оценка на продукта
17,89 лв.
Запази в любими Запази в любими

Чревната флора в храносмилателния тракт се състои от милиарди микроорганизми. Поддържането ѝ в добро състояние има важна роля за нормалната функция на имунната система.

2 желирани мечета oт Допелхерц® актив Пробиотик Желирани мечета за Децасъдържат два милиарда тиндализирани бактерии -  1 милиард млечнокисели бактерии и 1 милиард бифидобактерии от щамовете Lactobacillus rhamnosus и Bifidobacterium infantis.

В допълнение, вкусните мечета съдържат витамин В6, ниацин и пантотенова киселина, които имат различни полезни функции в организма.

Какво наричаме микробиом?

Съвкупността от микроорганизми (бактерии, вируси, гъбички), които населяват стомашно-чревния ни тракт, се нарича микробиом. Сред тях най-много са бактериите. Те се делят на „добри“, които подкрепят нашето здраве и „лоши“, способни да ни създадат дискомфорт. Ето защо поддържането на баланс между „добрите“ и „лошите“ бактерии е много важно за здравето.

Какви са функциите на „добрите“ бактерии?

Установено е, че клетките на микробиома са повече от нашите собствени човешки клетки и те изпълняват редица важни функции в организма като:

  • Подпомагат храносмилането и усвояването на хранителни вещества
  • Защитават ни от патогенните микроорганизми, като поддържат съотношението между „добрите“ и „лошите“ бактерии в полза на „добрите“
  • Участват в синтеза на някои витамини

Имат ли нужда децата от пробиотик?

Колонизацията на червата с „добри“ бактерии става постепенно. С възрастта микрофлората се променя. Важно е да се грижим за добрия баланс на чревната флора още от ранна детска възраст, защото дисбалансът може да доведе до нежелани състояния като затруднено изхождане (запек) или пък диария.

Децата опознават света най-лесно чрез игрите. През ранните етапи на развитие детето учи като наблюдава, докосва и поставя различни предмети в устата си и по този начин получава информация за форми, цветове и вкус. По-големите деца се увличат в игрите и често забравят да измият ръцете си преди да похапнат плод или някое вкусно лакомство. В някои случаи стомашните неразположения се дължат именно на занижената хигиена, която не винаги може да бъде контролирана от родителите. Но дейността на добрите бактерии може да бъде подпомогната и това е изцяло по силите на отговорните семейства.

Тиндализирани бактерии? Що е то?

Тиндализацията ( или както още се нарича фракционната стерилизация) е метод подобен на пастьоризацията. Често се използва в хранителната промишленост и при производството на продукти, които съдържат чувствителни на температура съставки.

Тиндализираните бактерии са топлинно обработени бактерии, които след разрушаването си отделят различни метаболитни продукти, включително бактериоцини. Бактериоцините са известни със своя благоприятен ефект спрямо действието на патогенните бактерии, свързани със стомашно чревни неразположения1,2

Употребата на пробиотик, съдържащ тиндализирани бактерии гарантира по-бърз ефект и сигурност за децата.

Какви други ползи има от приема на Lactobacillus rhamnosus и Bifidobacterium infantis?

Според ново проучване от месец ноември 2020 година, Lactobacillus rhamnosus има благоприятен ефект по отношение възпрепятстване развитието на затлъстяване при хранене с диета с високо съдържание на мазнини3. В съвременния свят, в който затлъстяването сред децата е сериозен проблем, това е изключително важна полза. Всички знаем, че децата в по-малка възраст обичат да похапват не особено здравословно, а и изкушенията са навсякъде около тях.

Bifidobacterium infantis е изолиран за първи път от червата на деца и е доказано, че има ключово значение за тях. Проучване от 2005 г. , в което се използва комбинация от няколко вида бифидобактерии, стига до изводите, че прилагането на този вид пробиотични култури в рамките на 3 месеца води до много по-леко боледуване от сезонни настинки. Скъсява продължителността им средно с 2 дни и намалява интензивността на симптомите4.

Защо да изберем за детето си Допелхерц® актив Пробиотик Желирани мечета за Деца?

  • Поддържа добрия баланс на чревната флора
  • Подпомага организма с цел по-бързо справяне със стомашно-чревни неразположения
  • Спомага за подобряване на съпротивителните сили на организма
  • Има приятен плодов вкус на ягода
  • Удобна и предпочитана форма от децата – желирани мечета
  • Немско качество!

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах