ВИТАМИН Б-КОМПЛЕКС Х 20 ТАБЛЕТКИ

Прод.код 2053 / Тегло 0.01 кг.

Марка
СОФАРМА | SOPHARMA
Оценка на продукта
4.00 от 5 ( 55 оценки)
3,69 лв.
Запази в любими Запази в любими

Витамин Б-Комплекс е поредица от 11 важни за организма витамини, които са нужни за осъществяването на правилен клетъчен метаболизъм. На кратко обяснено, всеки един от витамините от серията „Б” е необходим за усвояването на белтъчини, правилното храносмилане, пренасянето на вещества от клетките и цялостния тонус на тялото.

Защо се нарича витамин Б-комплекс

Причината да се нарича „комплекс”, е тъй като в 1 таблетка се съдържат всички 11 витамина класифицирани под едно наименование. Разгледани поотделно, те се идентифицират със специфичен номер, като преди това са били цели 24 витамина, но се след установена фундаментална разлика във вещества и съдържание, те са премахнати от таблицата.

Различните витамини се знаят и под различни имена, като най-често прилаганите са Б-12 (кобаламин), Б-2 (рибофлавин) и Б-9 (фолиева киселина). Предимството на приемането на витамин Б-комплекс, а не отделните витамини, е това, че си набавяте всички необходими витамини и минерали наведнъж.

Поради ролята му при клетъчния метаболизъм, този витаминов комплекс е жизненоважен за правилното хранене и усвояването на вещества, кислород, и дори до известна степен, съня. В природата този комплекс от витамини се съдържа в едни и същи видове храна, но не всички винаги са налични, което изисква или по-комплексно хранене или приемане на витамин Б-комплекс.

Симптоми при липса на Витамин Б

Един от най-често срещаните проблеми при липса на Витамин Б в организма е слабостта в тялото, отпадналост и анемия. Именно Витамин Б-9 (фолиева киселина) се препоръчва на бременни жени, тъй като подсилва кръвта и увеличава нейната потентност при пренасяне на хранителни вещества и кислород.

Освен анемия, друг осезаем симптом са липса на цвят в лицето и слаба филтрация на кръвта от черния дроб. Възможна е промяна в урината, като от почти безцветна, тя да потъмнее и значимо да пожълтее.

Може и да се забележи увеличаване на кръвоносните съдове около носа, разширение на вените по лицето и значителна прозрачност на кожата. Ако усещате слабост в тялото, мускулите и смятате, че имате слабо оросяване на крайниците, е важно да се свържете с личен лекар и да установите дали имате недостиг на витамини в организма и дали имате нужда именно от витамин Б-Комплекс х 20 Таблетки.

Защо да изберете продукти от AptekaMedea.bg

Това, на което можете винаги да разчитате е експертно подбрана селекция от продукти с висок клас и сигурност. Можете и да се обърнете към нас за консултация за това как най-добре имате способност да използвате този комплекс от витамини, като винаги да имате на кого да разчитате при нас.

Има причина AptekaMedea.bg да е символ на сигурен избор, качествени продукти и най-вече гаранция за сигурност – това е нашата отдаденост и педантичност.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах