ВИТАМИН Б-КОМПЛЕКС Х 20 ТАБЛЕТКИ

Прод.код 2053 / Тегло 0.01 кг.

Марка
СОФАРМА | SOPHARMA
Оценка на продукта
4.00 от 5 ( 55 оценки)
3,49 лв.
Запази в любими Запази в любими

Витамин Б-Комплекс е поредица от 11 важни за организма витамини, които са нужни за осъществяването на правилен клетъчен метаболизъм. На кратко обяснено, всеки един от витамините от серията „Б” е необходим за усвояването на белтъчини, правилното храносмилане, пренасянето на вещества от клетките и цялостния тонус на тялото.

Защо се нарича витамин Б-комплекс

Причината да се нарича „комплекс”, е тъй като в 1 таблетка се съдържат всички 11 витамина класифицирани под едно наименование. Разгледани поотделно, те се идентифицират със специфичен номер, като преди това са били цели 24 витамина, но се след установена фундаментална разлика във вещества и съдържание, те са премахнати от таблицата.

Различните витамини се знаят и под различни имена, като най-често прилаганите са Б-12 (кобаламин), Б-2 (рибофлавин) и Б-9 (фолиева киселина). Предимството на приемането на витамин Б-комплекс, а не отделните витамини, е това, че си набавяте всички необходими витамини и минерали наведнъж.

Поради ролята му при клетъчния метаболизъм, този витаминов комплекс е жизненоважен за правилното хранене и усвояването на вещества, кислород, и дори до известна степен, съня. В природата този комплекс от витамини се съдържа в едни и същи видове храна, но не всички винаги са налични, което изисква или по-комплексно хранене или приемане на витамин Б-комплекс.

Симптоми при липса на Витамин Б

Един от най-често срещаните проблеми при липса на Витамин Б в организма е слабостта в тялото, отпадналост и анемия. Именно Витамин Б-9 (фолиева киселина) се препоръчва на бременни жени, тъй като подсилва кръвта и увеличава нейната потентност при пренасяне на хранителни вещества и кислород.

Освен анемия, друг осезаем симптом са липса на цвят в лицето и слаба филтрация на кръвта от черния дроб. Възможна е промяна в урината, като от почти безцветна, тя да потъмнее и значимо да пожълтее.

Може и да се забележи увеличаване на кръвоносните съдове около носа, разширение на вените по лицето и значителна прозрачност на кожата. Ако усещате слабост в тялото, мускулите и смятате, че имате слабо оросяване на крайниците, е важно да се свържете с личен лекар и да установите дали имате недостиг на витамини в организма и дали имате нужда именно от витамин Б-Комплекс х 20 Таблетки.

Защо да изберете продукти от AptekaMedea.bg

Това, на което можете винаги да разчитате е експертно подбрана селекция от продукти с висок клас и сигурност. Можете и да се обърнете към нас за консултация за това как най-добре имате способност да използвате този комплекс от витамини, като винаги да имате на кого да разчитате при нас.

Има причина AptekaMedea.bg да е символ на сигурен избор, качествени продукти и най-вече гаранция за сигурност – това е нашата отдаденост и педантичност.

Начин на употреба

Как да приемате Витамин В Комплекс

Винаги приемайте витамин В комплекс точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:

Възрастни: по 1-2 таблетки 2-3 пъти дневно.

Деца над 6 години: по 1-2 таблетки дневно.

Таблетките се приемат през устата с достатъчно количество вода.

Ако сте приели повече от необходимата доза Витамин В Комплекс

В много високи дози продуктът може да предизвика възбуда, страх, тремор (треперене), безсъние, главоболие, гърчове. Ако приемете повече таблетки Витамин В комплекс, незабавно се консултирайте с лекуващия си лекар. 

Ако сте пропуснали да приемете Витамин В Комплекс

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Ако пропуснете да вземете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено, като пропуснете дозата, която сте забравили.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах