ВИТАМИН Б-12 500МКГ 1МЛ Х 10 АМПУЛИ

Прод.код 6818 / Тегло 0.04 кг.

Марка
СОФАРМА | SOPHARMA
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

ВИТАМИН Б12 ампули 500 гами 1 мл. х 10/ VITAMIN B 12 500 γ amp. х 10. ВИТАМИН Б12 ампули инжекционен разтвор съдържа активно вещество цианокобаламин, което принадлежи към групата на витамините. Той играе важна роля в образуването на червените кръвни телца. Използва се за лечение на пернициозна и други видове анемии, които възникват в резултат на недостиг на витамин В12.

 

Действие:

Прилага се и за лечение на други състояния, свързани с дефицит на Витамин В12 в организма, които могат да се развият при: непълноценно хранене, хроничен атрофичен гастрит, след операции за частично или пълно отстраняване на стомаха, операции или заболявания на червата, стомашно-чревни тумори.

 

Начин на употреба:

Витамин В12 се инжектира интрамускулно от лекар или друг квалифициран медицински персонал. Дозировката и честотата на приложение се определят от лекуващия лекар според степента на недостиг на витамин В12 и изразеността на симптомите.

 

Състав:

Активната съставка е цианокобаламин 100, 250, 500 или 1 000 микрограма в 1 ml инжекционен разтвор. Другите съставки са: натриев хлорид, натриев ацетат трихидрат, ледена оцетна киселина, вода за инжекции.

 

Опаковка: 10 ампули

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах