Подробно търсене

ВАЗИЛИП ТБ 20МГ Х 28

Кат. номер 27291

Кратко описание
                                                        ВАЗИЛИП ТАБЛ 20МГ Х 28 Обща информация Активното вещество във Вазилип е симвастатин, който принадлежи към групата на лекарствени продукти, наричани НМG-СоА редуктазни икхибитори.
Производител
КРКА
0 от 5

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

                                                        ВАЗИЛИП ТАБЛ 20МГ Х 28

Обща информация Активното вещество във Вазилип е симвастатин, който принадлежи към групата на лекарствени продукти, наричани НМG-СоА редуктазни икхибитори. Тези лекарства понижават нивото на мастите (липидите) в кръвта. Симвастатин понижава повишените нива на холестерола в кръвта, когато спазването на диета и физическата активност, приложени самстоятелно, са недостатъчни.Вазилип е показан за лечение на:Пациенти с висок риск за развитие на исхемична болест на сърцето (ИБС) или с доказана ИБС При пациенти с висок риск от развитие на ИБС (с или без хиперлипидемия), т.е. при пациенти с диабет, анамнеза за инсулт или друга мозъчно-съдова болеет, периферна съдова болеет, или с доказана ИБС.Пациенти с хиперлипидемияВазилип е показан в добавка към диетата за намаляване повишените нива на общия холестерол (общ-С) и LDL-C, триглицеридите (TG) и аполипопротеин В (аро-В), и за увеличаване на високоплътния холестерол (HDL-C) при пациенти с първична хиперхолестеролемия и хипертриглицеридемия.Специални предупреждения при лечението с VasilipМиопатия/рабдомиолиза Активната съставка Simvastatin, както и други прпарати с подобен механизъм на действие, понякога причиняват миопатия, която се манифестира с мускулна болка или слабост. Миопатията понякога приема формата на рабдомиолиза със или без остра бъбрчна недостатъчност.Чернодробни ефектиОфталмологични прояви Дори да не се прилага никаква лекарствена терапия, постепенното намаляване прозрачността на лещите може да се обясни с процеса на остаряване. Понастоящем резултатите от един дълъг период на клинични изпитания не са показали неблагоприятни странични ефекти на Simvastatin върху човешките очни лещи.Прием на други лекарства Моля инфрмирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро се приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.Взаимодействия с:Cyclosporine: Рискът от миопатия/рабдомиолиза се увеличава при едновременен прием на Cyclosporine, особено с високи дози Vasilip.Amiodarone или Verapamil: Рискът от миопатия/рабдомиолиза е увеличен при едновременна употреба на по-високи дози Vasilip с Amiodarone или Verapamil.Diltiazem: Пациентите, които приемат едновременно Diltiazem и Neosimva 80 mg имат леко увличен риск от миопатия.

Кумаринови производни

БременностVasilipе противопоказен по време на бременност и кърмене.Начин на дозиране Винаги приемайте Вазилип, точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Дозировката на Вазилип варира от 5 до 80 mg на ден, приеман веднъж дневно вечер. Когато е необходимо, коригирането на дозата се прави през интервали от не по-малко от 4 седмици, до максимална доза от 80 mg веднъж дневно вечер.Възможни нежелани реакции Както всички лекарства, Вазилип може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. Вазилип като цяло се понася добре; по-голямата част от известните нежелани реакции са леки и преходни. Наблюдаваните нежелани реакции, настъпващи с честота 1 % или повече и преценени като възможно, вероятно или сигурно свързани с лекарството са били абдоминална болка, констипация и флатуленция. Други нежелани реакции са били астения и главоболие. За появата на миопатия се съобщава рядко.

За по-пълна информация прочетете оригиналната листовка на продукта! Лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 100 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 100кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели