Подробно търсене

ТРОКСЕРУТИН ГЕЛ 2% 40Г СОФАРМА

Кат. номер 65990

Кратко описание
ТРОКСЕРУТИН гел 2% 40 гр.
Производител
СОФАРМА АД
Марка СОФАРМА ОТС | SOPHARMA OTS
0 от 5
8,79 лв.
Запази в любими

Описание

ТРОКСЕРУТИН гел 2% 40 гр.СОФАРМА

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯТРОКСЕРУТИН СОФАРМА 2% гел TROXERUTIN SOPHARMA 2% gelтроксерутин (troxerutin)Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.Вие трябва да потърсите лекарска помощ в случай, че Вашите симптоми се влошат.Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.В тази листовка1. Какво представлява Троксерутин Софарма гел и за какво се използва2. Преди да използвате Троксерутин Софарма гел3. Как да използвате Троксерутин Софарма гел4. Възможни нежелани реакции5. Как да съхранявате Троксерутин Софарма гел6. Допълнителна информация1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТРОКСЕРУТИН СОФАРМА ГЕЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВАТроксерутин Софарма гел съдържа активно вещество троксерутин, което принадлежи към група лекарства, наречени капиляротонични. Троксерутин притежава венотонизиращо, противовъзпалително и противооточно действие. Притежава антиоксидантна активност. В резултат на лечението с троксерутин се намалява подуването на краката и свързаните с него симптоми. Троксерутин Софарма гел е предназначен за локално симптоматично лечение при хронична венозна недостатъчност; варикозно разширени вени; повърхностен тромбофлебит, перифлебит и флеботромбоза; посттромботичен синдром; посттравматичен оток, хематоми.2. ПРЕДИ ДА ПРИЛОЖИТЕ ТРОКСЕРУТИН СОФАРМА ГЕЛ Не прилагайте Троксерутин Софарма гел ако имате:

Свръхчувствителност към активното или някое от помощните вещества на продукта.

Обърнете специално внимание при лечението с Троксерутин Софарма гелПродължителното прилагане на лекарствения продукт може да доведе до прояви на свръхчувствителност на мястото на приложението.   

Употреба на други лекарстваМоля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. При прилагане на Троксерутин Софарма гел не са наблюдавани клинично значими лекарствени и други взаимодействия.

Бременност и кърменеПосъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.Троксерутин Софарма под форма на гел може да се употребява по време на бременност и в периода на кърмене.Шофиране и работа с машиниТроксерутин Софарма гел е лекарствена форма за локално приложение. Не повлиява способността за шофиране и работа с машини.3. КАК ДА ПРИЛАГАТЕ ТРОКСЕРУТИН СОФАРМААко не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Опитайте се да прилагате лекарството по едно и също време всеки ден.Гелът се нанася сутрин и вечер, като внимателно се втрива с леки масажни движения върху засегнатите участъци от кожата. Ако е необходимо може да се прилага и под превръзка и стегнат чорап.Ако сте приложили повече от необходимото количество Троксерутин Софарма гелПри локално приложение на продукта малко вероятно да се появи предозиране. При случайно поглъщане на големи количества е необходимо да се приложат общи мерки за елиминиране и провеждане на симптоматично лечение. Ако сте пропуснали да приложите Троксерутин Софарма гелАко сте пропуснали да приложите лекарството и наближава времето за следващата доза, приложете го както обикновено. Не използвайте двойно количество от лекарството при следващото приложение.4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИКакто всички лекарства, Троксерутин Софарма гел може да има нежелани реакции. Те обаче не се наблюдават при всички пациенти, така че Вие можете да не получите никаква реакция.Като правило лекарствения продукт се понася добре.В редки случаи и при продължителна употреба е възможно зачервяване на кожата и сърбеж. Ако оплакванията продължават или състоянието Ви се влошава, обърнете се към лекар!5. СЪХРАНЕНИЕ НА ТРОКСЕРУТИН СОФАРМАНа защитено от светлина място, при температура под 25°С.Да се съхранява на място, недостъпно за деца!След отваряне на тубата гелът може да се използва до 1 месец.6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Троксерутин Софарма гелB 1 g гел се съдържа активно вещество троксерутин (troxerutin) 20 mg.Другите съставки са: карбомер 980, динатриев едетат, бензалкониев хлорид, натриев хидроксид, пречистена вода.Как изглежда Троксерутин Софарма гел и какво съдържа опаковкатаЖълта желеобразна маса без мирис.40 g гел в мембранни алуминиеви туби с капачки от полиетилен, по 1 туба в картонена кутия, заедно с листовка.Притежател на разрешението за употреба и производител: СОФАРМА АД, БългарияДата на последно одобрение на листовката: ноември 2012.

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 100 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 100кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели