Thioctic Acid (Тиоктик ацид) 300мг, 60 таблетки, Adipharm

Прод.код 23186 / Тегло 0.05 кг.

Марка
АДИФАРМ | ADIPHARM
Оценка на продукта
4.05 от 5 ( 21 оценки)
17,99 лв.
Запази в любими Запази в любими

Тиоктик ацид /тиоктиева киселина / известна още и като алфа липоева киселина, е вещество което представлява естествен метаболит в организма на човека. Тиоктиевата киселина е важен фактор при жизнените енергийни реакции. Тиоктиевата киселина е мощен антиоксидант.Тиоктик ацид и нейният метаболит -дихидролипоева киселина е "чистач" на организма от свободни радикали /пероксинитрит, хидроген пероксид, азотен окис и др/. Тя се синтезира и присъства нормално в човешкия организъм. Приемането обаче като добавка кьм храната е особенно благоприятно при диабетна полиневропатия, както и при хора изложени на екологични рискове индуциращи генериране на високи концентрации на свободни радикали в организма.

 

Действие:

Предпазва нервните клетки от увреждане, като подобрява нервната проводимост и чувствителност. Прилага се за лечение на диабетна полиневропатия. Симптомите на това често срещано усложнение на дългогодишния диабет включват: - парене, мравучкане, изтръпване, слабост и болка, особено нощем (невропатни симптоми) - намален усет за допир, топло и студено (неврологичен дефицит), който увеличава риска за рани на стъпалото. Подобрява обмяната на веществата и повишава нивото на енергията в организма. Мощен антиоксидант.

 

Начин на употреба:

При сетивни нарушения се препоръчват 2 капсули дневно, приети 30 минути преди първото хранене за деня с достатъчно количество течност
Препоръки за ефикасност на приема:3 месечен курс, поне 2 пъти в годината. Хранителна добавка, да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

 

Състав:

Всяка капсула съдържа: 300 мг Thioctic acid (Тиоктова киселина)

 

Опаковка: 60 капсули.


Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!