Тест Бърз антитела за COVID-19 х 1бр., Folium

Прод.код 84770 / Тегло 0.06 кг.

-50%
Марка ФОЛИУМ | FOLIUM
Оценка на продукта
3.45 от 5 ( 26 оценки)

Regular Price: 19,99 лв.

Special Price 9,99 лв.

Запази в любими Запази в любими

Продуктът е предназначен за качествено определяне на съдържанието на антитела срещу SARS-CoV-2 в клинични проби (серум/плазма/цяла кръв).

Коронавирусът, като голямо семейство вируси, е едноклетъчен РНК вирус с обвивка. Известно е, че вирусът причинява сериозни заболявания като настинки, Близкоизточен респираторен синдром (MERS), и тежък остър респираторен синдром (SARS). Новият вирус, известен сега като SARS-CoV-2, е открит при случаи на вирусна пневмония в Ухан през 2019 г. и официално е наименован от СЗО на 12 януари 2020 г. Основният протеин SARS-CoV-2 е N-протеин (нуклеокапсид), - протеинов компонент, разположен във вируса. Той е сравнително запазен сред β-коронавирусите и често се използва като инструмент за диагностициране на коронавируси. ACE2, като ключов рецептор за проникване на SARS-CoV-2 в клетките, е от голямо значение за изследването на механизма на вирусната инфекция.

Продуктът се основава на принципа на реакцията на антиген-антитяло и техниката на имуноанализа. Тестовото устройство съдържа колоидно злато, маркирано с SARS-CoV-2 рекомбинантен протеин, миши античовешки антитела IgG  имобилизирани в G тестова зона, миши античовешки антитела IgM имобилизирани в М тестова зона и съответното антитяло в областта за контрол на качеството (C).

По време на теста, когато нивото на SARS-CoV-2 IgM антитела в пробата е на или над границата на откриване на теста, SARS-CoV-2 IgM антитялото в пробата се свързва със златно маркираният колоиден SARS-CoV- 2 рекомбинантен протеин, предварително нанесен на златната маркирана подложка. Конюгатите мигрират нагоре чрез капилярен ефект и ще бъдат уловени от мишо анти-човешко IgM антитяло, имобилизирано в М тестова зона, което води до появата на лилаво-червена черта в М тестовата зона. Когато нивото на SARS-CoV-2 IgG антитела в пробата е на или над границата на откриване на теста, SARS-CoV-2 IgG антитялото в пробата се свързва с златно маркирания колоиден SARS-CoV-2 рекомбинантен протеин, предварително нанесен на златната маркирана подложка. Конюгатите мигрират нагоре чрез капилярен ефект и ще бъдат уловени от мишо анти-човешко IgG антитяло, имобилизирано в G тестова зона, което води до появата на лилаво-червена черта в G тестова зона. Ако това е отрицателна проба, в тестовата зона M и G няма да има лилаво-червена черта. Независимо от наличието или отсъствието на SARS-CoV-2 антитяло в пробата, в областта за контрол на качеството (C) ще се появи лилаво-червена черта. Лилаво-червената черта в областта за контрол на качеството (C) е критерий за преценка дали има количеството на проба е достатъчно и дали хроматографският процес е нормален. Той също така служи като стандарт за вътрешен контрол на реагентите.

Тестовата касета е съставена от тест лента и обвивка на тест лента. Тестовата лента се състои от една златна стандартна подложка (съдържаща колоидно злато, маркирана с SARS-CoV-2 рекомбинантен протеин), пробна подложка, целулозна нитратна мембрана (съдържаща мише анти-човешко IgM антитяло, имобилизирано в М зона, мише анти-човешко IgG антитяло, имобилизирано в зоната G и козе антимише антитяло, имобилизирано в зоната C), абсорбираща хартия, пластмасова носеща платка.

Трябва да се съхранява при 4 ℃ ~ 30 ℃, да се пази сухо и далеч от слънчева светлина. Срокът на годност е 12 месеца.

Тестова касета трябва да се използва в рамките на 1 час след разпечатването на опаковката.

Дата на производство и срок на годност са показани на опаковката.

Тестът може да се извърши със серум/плазма/цяла кръв.

Кръвта трябва да се събира от професионален медицински персонал и се препоръчва приоритетно изследване на серум / плазма, а при спешни условия или специални условия цялата кръв на пациентите може да се използва за бързо тестване.

След събиране на проби, те трябва да бъдат тествани незабавно. Забранено е оставянето на пробата за дълго време при стайна температура. Пробата от цяла кръв, ако не може да бъде тествана навреме, може да запази 24 часа при Т между 2 и 8 ℃. Пробите от серум/плазма могат да се съхраняват в продължение на 3 дни при температура между 2 и 8 ℃, а за дълъг период те трябва да се съхраняват при Т под -20 ℃, като е необходимо да се избягват повтарящи се цикли на замразяване-размразяване.

Преди теста пробата трябва да бъде възстановена до стайна температура, готова за употреба само след хомогенизирането.

Температурата на пробата трябва да се върне до стайна преди изпитването и пробата да се използва след смесване.

Моля, прочетете внимателно инструкцията за употреба, преди да извършите теста. Преди тестване възстановете температурата на реагентите и кръвната проба до стайна.

Извадете тестовата касета от опаковъчната торба с реагенти и я използвайте в рамките на 1 час, особено при стайна температура над 30°C или висока влажност.
Поставете комплекта на чиста платформа.
Серумна или плазмена проба: Добавете с капкомер една капка (около 10 μL) серумна или плазмена проба в ямка А и след това добавете две капки (около 80 μL) от разредената пробата в ямка В и започнете да определяте времето.
Проба от цяла кръв: Добавете две капки (около 20 μL) проба от цяла кръв с капкомер в ямка A, и след това добавете две капки (около 80 μL) от разредената проба в ямка B и започнете да определяте времето.
Изчакайте да се появи черта с цвят фуксия. Резултатите от теста трябва да се прочетат след 15 минути. Не четете резултатите след 20 минути.

  • Положителен (+): появяват се лилави черти както в областта за контрол на качеството, така и в областта M или G.
  • Отрицателен (-): В зоната за контрол на качеството (C) има само една лилава ивица, в тестовите зони M и G няма лилави черти.
  • Невалиден: в областта на контрола на качеството (C) липсва лилава черта, показваща неправилни работни процедури или факта, че тестовата лента вече е развалена. При тези условия трябва отново внимателно да прочете инструкциите за употреба и след това да използвате новите тест ленти за повторно тестване. Ако проблемът все още съществува, незабавно спрете да използвате този номер партида и се свържете с местните доставчици.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!