Талцид за намаляване на стомашните киселини, 500мг, 20 таблетки за дъвчене, Bayer

Прод.код 3211 / Тегло 0.03 кг.

Марка БАЙЕР ОТС | BAYER OTC
Оценка на продукта
4.70 от 5 ( 131 оценки)
7,29 лв.
Запази в любими Запази в любими

Стомашно-чревният тракт в човешкия организъм е сложна система от органи, нервни окончания и жлези, които зависят от много строг баланс, който лесно може да бъде нарушен. Подобно нарушение на стената на стомаха може да предизвика сериозен дискомфорт, който да се изрази по най-различни начини – за това и има лекарства като Талцид.

Талцид – какво лекува и за какво се ползва

Този продукт е предназначен да лекува оплаквания от киселини, болки в стомаха и корема и най-вече да облекчава възпален гастрит и язви. Неговият успокоителен ефект зависи от болката и нейния източник, тъй като определени състояния, като възпален гастрит, киселини и язва, изискват по-голяма дозировка от 1000мг, докато киселините могат да бъдат третирани само с 500мг.

Въпреки своята ефикасност, този продукт не е създаден да заменя лекарска намеса, правилно хранене или конкретен вид диета. Неговата роля е по-скоро да позволи на потърпевшите от стомашни киселини като облекчи неприятните странични ефекти от предходни болестни състояния.

Поради тази причина е важно да се консултирате с фармацевт или личния Ви лекар преди да изберете Талцид. След консултация с професионалист, може да се насрочи правилна дневна дозировка, като максималното количество хидроталцит е 6000 милиграма.

Какво е необходимо да знаете за Талцид преди употреба

Таблетките са предназначение за дъвчене или смучене, като слюнката и първичните процеси на храносмилане на устната кухина позволява по-добра абсорбция в кръвта и лигавицата под езика. След приемане на 1 таблетка, можете да забележите бърз облекчителен ефект – трябва да има поне 4 часа разстояние и хранене преди приемане на следваща.

За правилна абсорбция на хидроталцитните вещества в кръвта и организма, е важно преди това да сте поели храна, която да ускори храносмилателния процес. Храненето трябва да съответстват на предписана от лекарско лице диета, която да не предизвиква възпаление на конкретното Ви болестно състояние.

Важно е да не се надвишава дневната доза от 6000мг хидроталцит, тъй като това може да предизвика нарушаване на стомашна стена и цялостен дискомфорт. Продукта съдържа минимални количества алуминий необходим за множество храносмилателни процеси, но ако сте родилка, бременна или опитвате да заченете, е нужно да се консултирате с лекар преди употреба.

Защо да лекувате болките в стомаха с продукти от AptekaMedea.bg

AptekaMedea.bg е символ на сигурност, качество и добри цени вече 10 години и това не е никак случайно. Нашите екипи полагат огромни усилия да ви осигурят точно това качество и сигурност, с което сме известни и сме повече от убедени, че този продукт от Bayer ще въздейства благоприятно на всеки в нужда – разбира се ако личния лекар или фармацевт го препоръчва.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах