Подробно търсене

ТАЙЛОЛ ПЛЮС ТБ Х 20

Кат. номер 21759

Кратко описание
 TYLOL  PLUS    tabl.
Производител
НОБЕЛ ФАРМА ООД
Марка НОБЕЛ ФАРМ ОТС
0 от 5

Описание

 TYLOL  PLUS    tabl.            

ТАЙЛОЛ ПЛЮС табл.

 

 

СЪСТАВ

Всяка таблетка Tylol® Plus съдържа 500 mg Paracetamol и 30 mg Cafein

 

 

ПРИЛОЖЕНИЕ

Tylol® Plus е показан за симптоматично лечение на състояния, които се характеризират с лека до умерена  болка(ревматична болка, главоболие, мигрена, невралгия, зъбобол,възпалено гърло, менструални болки) и/или повишена телесна температура.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Tylol® Plus таблетки се приема през устата. Препоръчителната дозировка на Tylol® Plus е посочена по-долу:

Деца от 7 до 11 години: по 1/2 таблетка 1 до 3 пъти за 24 часа.

Деца от 12 до 15 години: по 1 таблетка 1 до 3 пъти за 24 часа.

Дневната доза Paracetamol не трябва да надвишава 5О mg/kg.

Дозовият интервал между два последователни приема на лекарството не трябва да е по-къс от 4 часа. За 24 часа трябва да се приемат максимално 4 дози.

Tylol® Plus не е подходящ за деца под 6 годишна възраст.

 

Възрастни: по 1-2 таблекти 1 до 3 пъти. За 24 часа трябва да се приемат максимум 8 таблетки (4 g Paracetamol).

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Tylol® Plus не трябва да се прилага при пациенти свръхчувствителни към Paracetamol, Caffeine или някоя от помощните съставки на продукта и при такива с тежки чернодробни и бъбречни заболявания.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

При пациенти с чернодробни, бъбречни, сърдечни и белодробни увреждания и предшестваща анемия, приложението трябва да става под лекарско наблюдение. Препоръчително е приемът при бременни и кърмещи жени да става също под лекарско наблюдение. Този лекарствен продукт не трябва да се прилага за повече от 3 дни без лекарска консултация. Едновременното приложение с други Paracetamol-съдържащи продукти може да доведе до предозиране на Paracetamol и трябва да се избягва.

 

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

При дози, надвишаващи препоръчаните се потенцира ефекта на продължително прилагани антикоагуланти. Paracetamol приложен в големи дози за продължителен период може да взаимодейства с Coumarine, производни на Indandion и Phenothiazine.

Алкохолът, барбитуратите и трицикличните антидепресанти могат да увеличат хепатотоксичността на Paracetamol.

Пероралните контрацептиви повишават метаболизма на Paracetamol и понижават елиминационния му полуживот; от друга страна те подтискат метаболизма на Caffeine, така фармакологичните ефекти на Caffeine стават по-силни.

Diflunisal увеличава концентрацията на Paracetamol в плазмата.

Концентрацията на Chloramphenicol в плазмата се увеличава при съвместно приложение с Tylol® Plus.

Плазмените нива на Caffeine може да бъдат повишени от някои ензимни инхибитори като Cimetidine.

 

ЕФЕКТ ВЪРХУ ЛАБОРАТОРНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ:

Paracetamol може да предизвика фалшиво положителни резултати за 5 HIAA (5-хидрокси индолацетна киселина) в урината.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Препоръчително е приемът при бременни и кърмещи жени да става под лекарско наблюдение.

ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Няма данни Tylol® Plus да повлиява способността за шофиране и работа с машини.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

В терапевтични дози, обикновено Paracetamol се понася добре. В редки случаи може да предизвика реакции на свръхчувствителност като уртикария и макуло-папулозен обрив и сърбеж; при продължителен прием във високи дози могат да се появат тромбоцитопения, левкопения и панцитопения. Много рядко са наблюдавани неутропения, тромбоцитопенична пурпура и агранулоцитоза. Наличието на Caffeine в този лекарствен продукт, може да доведе до появата на тремор, хипертензия и тахикардия.

ПРЕДОЗИРАНЕ

Ако се подозира предозиране, пациентът незабавно се насочва към здравно заведение. В рамките на 2-3 часа след приема на токсичната доза се появява гадене, повръщане и коремни болки. Може да се наблюдават: метхемоглобинемия, цианоза на кожата и пръстите, в тежки случаи-стимулация и впоследствие подтискане на ЦНС (централна нервна система), ступор, хипотермия, учестяване на дишането, неритмична, учестена и фибрилерна сърдечна дейност, ниско кръвно налягане, циркулаторна недостатъчност, кома, чернодробна некроза, жълтеница, преходна азотемия, ренална тубулна некроза, хипогликемия, метаболитна ацидоза и мозъчен оток. По принцип, лечението на острото отравяне с Paracetamol е симптоматично и поддържащо. Ако лекарствения продукт е погълнат наскоро, се прилага индуцирано повръщане, стомашна аспирация и лаваж. Като антидот в рамките на 16 часа се препоръчва Acetylcysteine. Активният въглен и очистителните прахчета трябва да се избягват, тъй като те намаляват абсорбцията на приетия през устата Acetylcysteine. Трябва да се определят също проторомбиновото време, BUN, нивото на кръвната захар, ГОТ (глутамат-оксалацетат-трансаминаза), ГПТ (глутамат-пируват-трансаминаза), билирубина, креатинина и електролитите. Възстановява се водно-електролитния баланс и се коригира хипогликемията, ако има такава. Ако чернодробните и бъбречните увреждания прогресират, мерките трябва да продължат до нормализиране на лабораторните резултати. Хемодиализата може да е от полза, но перитонеалната диализа е без ефект

 

СЪХРАНЕНИЕ

Tylol® Plus не изисква някакви специални условия за съхранение.

Срок на годност 4 години

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 100 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 100кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели