Спирт етилов 70% 0.800гр./1л., Chemax Pharma

Прод.код 21672 / Тегло 0.84 кг.

Марка ХИМАКС | CHEMAX
Оценка на продукта
4.75 от 5 ( 121 оценки)
6,99 лв.
Запази в любими Запази в любими

Състав за 100мл : Етанол 70мл и пречистена вода

Показания : За дезинфекция на кожата преди инжекции, хирургични интервенции, за дезинфекция на ръце. След подходящо разреждане за загряващи компреси и фрикции.

Без лекарско предписание

Дозировка и начин на приложение : Прилага се външно с помощта на подходящ тампон. За дезинфекция на кожата преди инжекции, хирургични интервенции, за дезинфекция на ръце се прилага неразреден 70 % спирт . За загряващи компреси и фрикции се прилага разреден в съотношение 1:1 70 %спирт с пречистена вода.

Противопоказания : Свръхчувствителност към етанол.

Нежелани лекарствени реакции : Нечести - локално дразнещо действие, дерматити. Много редки - свръхчувствителност, алергични реакции.

Предупреждения : Да се пазят очите! Да не се приема вътрешно!Запалим продукт! Да се съхранява на място, недостъпно за деца.Да се съхранява сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, при температура под 25 °С.

Опаковка : 1л.

Начин на употреба

Предимно външно като антисептично и ревулзивно средство за почистване, фрикции, компреси и др. Вътрешно се прилага при гангрена и абсцес на белите дробове във вид на 20-33% разтвор в стерилен изотоничен разтвор на натриев хлорид или дестилирана вода.

Намира широко приложение като органичен разтворител и за приготвяне на някои галенови форми.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!