Сперсалерг Капки за очи, разтвор, 0,5/0,4мг/мл, 10мл

Прод.код 2840 / Тегло 0.02 кг.

Марка
ЛАБОРАТОРИИ ТЕА | LABORATORIES THEA
Оценка на продукта
4.20 от 5 ( 60 оценки)
8,99 лв.
Запази в любими Запази в любими

СЪСТАВ И ПРИЛОЖЕНИЕ

СПЕРСАЛЕРГ са капки за очи, съдържащи две лекарствени вещества антихистамин (антазолин - под формата на Antazoline hydrochloride: 0.5 mg/ml) и деконгестант (тетризолин - под формата на Tetrahydrozoline hydrochloride: 0.4 mg/ml).

СПЕРСАЛЕРГ се използва за облекчаване на възпалението зачервяването и сърбежа, при алергични конюнктивити. Ако не се наблюдава подобрение в състоянието Ви след 5-дневно лечение с продукта, препоръчително е да се консултирате с лекуващия лекар.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Ако Ви се налага да използвате друго лекарство за очи едновременно със СПЕРСАЛЕРГ, трябва да се консултирате за това с лекуващия лекар, за да се състави най-подходящия график за дозировката и приложението на лекарствата. В този случай трябва да има интервал от поне 5 минути между прилагането на двете лекарства.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Ако сте алергични към някоя от съставките на СПЕРСАЛЕРГ, Вие трябва да уведомите за това Вашия лекар. Ако страдате от други заболявания, информирайте го и за тях. Това ще му позволи да определи дали лечението със СПЕРСАЛЕРГ е подходящо.

СПЕРСАЛЕРГ не трябва да се прилага при деца под 2 години.

 

С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ

Контактни лещи не трябва да се носят при поставяне на капките за очи. Те могат да се поставят отново след интервал от 5 минути.
По принцип, контактни лещи не трябва да се носят при наличие на възпалителни процеси.

Шофиране и работа с машини

Не се препоръчва шофиране на кола или работа с машини, тъй като е възможна поява на замъглено зрение и сънливост, непосредствено след прилагане на СПЕРСАЛЕРГ.

Бременност и кърмене

Ако сте бременна или планирате бременностможе да използвате СПЕРСАЛЕРГ само по лекарско предписание. Не се препоръчва използването на СПЕРСАЛЕРГ при кърмещи майки.

 НАЧИН НА УПОТРЕБА

Възрастни

В остра фаза: 1 капка на всеки 3 часа. За по-продължително приложение: 1 капка 2-3 пъти дневно

Деца

до 12 години и пациенти в напреднала възраст: 1 капка 1-2 пъти дневно.

Наклонете главата назад, дръжте флакона с другата ръка, обърнат надолу, и го задръжте над окото си. Опънете долния клепач внимателно надолу с една ръка. Леко стиснете флакона и капнете една капка. Пазете окото от допир на наконечника на флакона. След приложение на капките за очи се препоръчва да се притисне вътрешната част на ъгъла на окото с пръст 1-2 минути. Това предотвратява изтичането на капките по слъзните канали в носа. По този начин повече СПЕРСАЛЕРГ капки за очи ще се задържат в окото, за да предотвратят възпалението.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Леко изразено, краткотрайно усещане за парене и замъгляване на зрението непосредствено след поставяне на СПЕРСАЛЕРГ. В изолирани случаи е възможна появата на главоболие, сънливост или слабо сърцебиене. Много рядко се наблюдава свръхчувствителност(алергична реакция) към някоя от съставките - предимно към антазолин. Ако забележите някакви симптоми при лечение на очите, които Ви безпокоят, информирайте за това Вашия лекар.

АКО СЛУЧАЙНО ПОГЪЛНЕТЕ ПРЕЗ УСТАТ СПЕРСАЛЕРГ КАПКИ ЗА ОЧИ

Случайното поглъщане на капките за очи през устата може да въздейства върху целия организъм - слабо сърцебиене, сънливост, ниска телесна температура, ниско кръвно налягане, особено при деца. В този случай, ако пациентът е в съзнание се опитайте да предизвикате повръщане или се обърнете незабавно към лекуващия лекар.

Помощни вещества

Бензалкониев хлорид (консервант), натриев хлорид, хлороводородна киселина, хипромелоза, вода за инжекции.

СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява под 25°С.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да не се използва след изтичане на срока на годност.

Да се използва в продължение на не повече от един месец след първоначалното отваряне. 

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах