СЕРОПРАМ 20МГ Х 28 ТАБЛЕТКИ

Прод.код 1316 / Тегло 0.20 кг.

Марка
Х.ЛУНДБЕК A.S.| H.LUNDBECK A.S.
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

Серопрам 20mg филмирани таблетки /

Seropram 20 mg film-coated tablets

циталопрам (под формата на хидрооромид)

citalopram (as hydrobromide)

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това

лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

-     Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.

-     Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

-     Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора.То може да им навреди, независимо от това, че признаците на тяхното заболяване са същите както Вашите.

-     Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

Какво съдържа тази листовка:

1.   Какво представлява Серопрам и за какво  се използва

2.   Какво трябва да знаете, преди да приемете      Серопрам

3.   Как да приемате Серопрам

4.   Възможни нежелани реакции

5.   Как да съхранявате Серопрам

6.   Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1.   Какво представлява Серопрам и за какво се използва Как действа Серопрам

Серопрам принадлежи към група антидепресанти познати като селективен серотонинов инхибитор на обратното поемане (СИОПС). Тези медикаменти действат на серотониновата система в мозъка, като повишават нивото на серотонин. Нарушения в серотониновата система се считат за важен фактор при развитие на депресия или подобни заболявания.

За какво се използва Серопрам

Серопрам съдържа циталопрам и се използва за лечение на депресия и когато се почувствате по-добре помага за предотвратяване на повторната поява на симптомите.

Нещо повече, Серопрам се използва за дългосрочно лечение, което предотвратява появата на нови депресивни епизоди при пациенти, които страдат от рекурентна

депресия.

Серопрам също така проявява благоприятен ефект за облекчаване на симптомите при пациенти, склонни към панически пристъпи.

цел.

Вашият лекар, обаче, може да Ви предпише Серопрам и с друга Вашия лекар, ако имате каквито и да е въпроси, свързани с това предписан Серопрам.

2.   Какво трябва да знаете, преди да приемете Серопрам

Не приемайте Серопрам

-     ако сте алергични към циталопрам или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

-     ако приемате други лекарства, които принадлежат към група наречена моноаминооксидазни инхибитори (МАО-инхибитори). МАО-инхибиторите включват лекарства като фенелзин, ипрониазид, изокарбоксазид, ниаламид, транилципромин, сележин (използвани при лечението на Паркинсонова болест), моноклобемид (използван при лечението на депресия) и линезолид (антибиотик).

-     едновременно с пимозид.

-     ако сте роден с нарушен ритъм на сърцето или имате необичаен сърдечен ритъм (видян при ЕКГ; преглед, за да се оцени как функционира сърцето).

Дори и ако сте прекратили приема на МАО-инхибитори, ще трябва да изчакате 2 седмици преди да започнете Вашето лечение със Серопрам.

Трябва да изчакате един ден след като сте прекратили приема на моклобемид.

След прекратяване приема на Серопрам трябва да изчакате 1 седмица преди да започнете да приемате кой да е МАО-инхибитор.

Предупреждения и предпазни мерки

Моля, кажете на Вашия лекар ако имате някакво друго заболяване, тъй като Вашия лекар трябва да го има впредвид. По-конкретно кажете на Вашия лекар:

•     ако страдате от епизоди на мания или паническо разстройство.

•     ако страдате от нарушена чернодробна или бъбречна функция. Вашия лекар може да се наложи да коригира дозата.

•     ако страдате от диабет. Лечението със Серопрам може да промени гликемичния контрол. Дозата инсулин и/или перорални хипогликемични средства може да се нуждае от адаптиране.

•     ако страдате от епилепсия. Лечението със Серопрам трябва да се прекрати ако се появят припадъци или има повишаване на тяхната честота.(вж, също точка 4 “Възможни нежелани реакции”).

•     ако страдате от някакъв тип заболявания, свързани с кървене.

•     ако имате понижено ниво на натрий в кръвта.

•     ако сте подложен на електроконвулсивна терапия.

•     ако страдате или сте имали проблеми със сърцето или скоро сте прекарали инфаркт.

•     ако имате ниско и/или знаете, че може да имате изчерпване на сол в резултат на продължителна тежка диария и повръщане (да ) или използването на диуретици (отводняващи таблетки).

•     ако имате бързо или неравномерно сърцебиене, прилошаване, колапс или замаяност при изправяне на крака, което може да показва необичайно функциониране на сърдечния ритъм.

Моля, обърнете внимание

Някои пациенти с маниакално-депресивно заболяване манийна фаза. Това се характеризира с необичайни и необосновано чувство на щастие и прекомерна физич подобни усещания, свържете се с Вашия лекар.

Моля, консултирайте се с Вашия лекар, дори ако тези заболявания се отнасят за минал период от живота Ви. 

Симптоми като безпокойство или невъзможност да се седи или стои изправен мирно (акатизия) също могат да се появят през първите седмици на лечението. Съобщете на Вашия лекар незабавно, ако изпитате тези симптоми.

Мисли за самоубийство и влошаване на Вашата депресия или тревожно разстройство

Ако сте депресиран и/или страдате от тревожни разстройства понякога може да Ви споходят мисли за самонараняване или самоубийство. Подобни мисли биха могли да са по-чести, когато за пръв път започвате лечение с антидепресанти, тъй като за да подейства всяко от тези лекарства обикновено са необходими около две седмици, а понякога и повече.

По-вероятно е да имате подобни мисли:

•     ако и преди сте мислили за самонараняване или самоубийство.

•     ако сте зрял индивид в млада възраст. Информацията от клиничните проучвания сочи увеличен риск от суицидно поведение при възрастни под 25 години с психиатрични заболявания, които са били лекувани с антидепресант.

Ако по което и да е време Ви сполетят мисли за самонараняване или самоубийство незабавно се свържете с Вашия лекар или отидете в болница.

Може да прецените за полезно да уведомите роднина или близък приятел, че

страдате от депресия или тревожно разстройство и да ги помолите да прочетат тази листовка. Може също така да ги попитате, дали според тях Вашата депресия или тревожност се влошават, или дали някои промени в поведението Ви ги безпокоят.

Депа и юноши на възраст под 18 години

Серопрам обикновено не трябва да бъде използван при деца и юноши на възраст под 18 години. Също така е необходимо да знаете, че при приемане на този клас лекарства от пациенти под 18 години, съществува увеличен риск от странични ефекти като опити за самоубийство, мисли за самоубийство и враждебност (преобладаваща агресия, противопоставяне и гняв). Независимо от това, Вашият лекар би могъл да предпише Серопрам на пациенти под 18 години, тъй като той/тя може да прецени, че това е в техен интерес. Ако Вашият лекар е предписал Серопрам на пациент под 18 години и Вие бихте желали да обсъдите това, моля срещнете се отново с Вашия лекар. Вие трябва да информирате Вашия лекар, ако който и да е от симптомите, изброени по-горе се появи или влоши, когато пациенти под 18 години приемат Серопрам.

Специална информация, отнасяща се до Вашето заболяване

Както при други лекарства, използвани за лечение на депресия или свързани с нея заболявания, подобрението не настъпва веднага. След започване на лечението със Серопрам може да изминат няколко седмици преди да почувствате подобрение.

При лечението на паническо разстройство обикновено са необходими 2-4 седмици преди да се забележи някакво подобрение.

В началото на лечението някои пациенти биха могли да изпитат засипване на тревожността, което отзвучава при продължително лечение. Следователно е особено важно да следвате точно наставленията на Вашия лекар и да не спирате лечението или да увеличавате дозата без да се консултирате с Вашия лекар.

Понякога симптомите на депресия или паническо разстройство биха могли да включват мисли за самоубийство или самонараняване. Възможно е тези симптоми да прО, да се влошават, докато не се прояви пълният антидепресивен ефект на лекарско предписание.

Това е по-възможно да се случи, ако Вие сте млад пациент в зряла възраст.

25 години и не сте използвали антидепресанти преди това.    Някои пациенти с маниакално-депресивно заболяване биха могли да налязат в мании на фаза. Това се характеризира с необичайни и бързо променящи се идеи, необосновано чувство на щастие и прекомерна физическа активност. Ако изпитате подобни усещания, свържете се с Вашия лекар.

Симптоми като безпокойство или невъзможност да се седи или стои изправен мирно се наблюдават през първите седмици на лечението. Съобщете на Вашия лекар незабавно, ако изпитате тези симптоми.

Понякога може да не осъзнаете гореспоменатите симптоми и следователно може да се окаже полезно, ако помолите приятел или роднина да Ви помогне като Ви набюдава за възможни признаци на промяна във Вашето поведение.

Кажете на Вашия лекар незабавно или се свържете с най-близката болница, ако имате обезпокоителни мисли или преживявания, или някои от гореспоменатите симптоми се прояви по време на лечението.

Други лекарства и Серопрам

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.

Някои лекарствени продукти могат да засягат действието на други и това понякога може да доведе до сериозни нежелани реакции.

Кажете на Вашия лекар ако вземате някои от следните медикаменти:

•     “Не-селективни моноаминооксидазни инхибитори (МАО-инхибитори)” включвайки лекарства като фенелзин, ипрониазид, изокарбоксазид, ниаламид и транилципромин като активно вещество. Ако сте приемали някое от тези лекарства, ще трябва да изчакате 14 дни преди да почнете да приемате Серопрам. След прекратяване на приема на Серопрам, ще трябва да изчакате 7 дни преди да вземете някое от тези лекарства.

•     “Обратими, селективни МАО-А инхибитори”, съдържащи моклобемид (използван при лечение на депресия).

•     Антибиотикът линезолид.

•     Литий (използван за лечение на биполарно афективно разстройство) и трипгофан.

•     Имипрамин и дизипрамин (и двата използвани при лечение на депресия).

•     “Необратим МАО-В инхибитор”, съдържащ сележилин (използван за лечение на Паркинсонова болест); тези медикаменти увеличават риска от нежелани реакции. Дозата на сележилин не трябва да надвишава 10 mg/ден.

•     Метопролол (използуван при високо кръвно налягане и/или сърдечни заболявания); нивата на метопролол в кръвта се повишават, но не са регистрирани признаци на увеличен ефект или увеличени нежелани реакции.

•     Суматриптан и подобни лекарства (използвани за лечение на мигрена) и трамадол (използван при остра болка); тези медикаменти увеличават рискът от нежелани реакции; ако се появят някакви необичайни симптоми при приема на тази комбинация трябва да се видите с Вашия лекар.

•     Симетидин, когато се използва във високи дози (използван за лечение на стомашна язва); нивата на Серопрам в кръвта могат да се повишат, но не е регистрирано увеличение на нежеланите реакции.

•     Лекарства, за които е известно, че засягат функцията на тромбоцитите (нап|з^цякои невролептици, трициклични антидепресанти, ацетилсалицилова киселина ^V- (използвана като болкоуспокояващо), нестероидни противовъзпалителни 0] (използвани за лечение на артрит)); леко увеличен риск от абнормно кървене. 

•     Жълт кантарион (Hypericum perforatum) (билков продукт използван при депресия)- едновременната употреба със Серопрам може да увеличи риска от нежелани реакции.

•     Мефлокин (използван при лечение на Малария), бупропион (използван при лечение на депресия) и трамадол (използван при остра болка) поради възможен риск от понижаване прага за припадъци и депресия.

•     Невролептици (лекарства използвани да лекуват шизофрения, психози) поради възможен риск от понижаване прага за припадъци и депресия.

•     Клас IA и III антиаритмици, антипсихотици (фентиазинови производни, пимознд, халоперидол), трициклични антидепресанти, някои антимикробни агенти (напр. спарфолоксацин, моксифлоксацин, еритромицин IV, пентамидин, анти-маларийно лечение, особено халофантрин), някои антихистамини (астемизол, мизоластин).

Серопрам с храни, напитки и алкохол

Серопрам може да се взема без оглед приема на храна (вж. точка 3 “Как да приемаме Серопрам)

Серопрам е показал, че не води до усилване ефекта на алкохола. Независимо от това, се препоръчва да не се приема алкохол по време на лечение със Серопрам.

Бременност, кърмене и фертилитет

Информирайте Вашия лекар ако сте бременна или планирате да забременеете. Обикновено не трябва бременните жени да вземат Серопрам, както и майките не трябва да кърмят бебетата си докато вземат това лекарство освен ако Вие и Вашия лекар сте обсъдили рисковете и ползите.

Ако приемате Серопрам по време на последните 3 месеца от Вашата бременност и до датата на раждане, Вие трябва да имате предвид, че следните реакции може да бъдат забелязани у Вашето новородено: затруднено дишане, синкава кожа, припадъци, промени в телесната температура, проблеми при храненето, повръщане, ниска кръвна захар, стегнати или отпуснати мускули, изострени рефлекси, тремор, нервност,

раздразнителност, летаргия, постоянен плач, сънливост и трудности със съня. Ако Вашето новородено получи някои от тези симптоми, моля свържете се с Вашия лекар незабавно.

Уверете се, че Вашата акушерка и/или лекар знаят, че приемате Серопрам. Когато се приемат по време на бременността, особено през последните 3 месеца от бременността, лекарствата подобни на Серопрам биха могли да увеличат риска от появата на сериозно състояние при бебетата, наречено персистентна белодробна хипертония при новородените (PPHN), при което бебето диша учестено и посинява. Тези симптоми обикновено започват през първите 24 часа след раждането на бебето. Ако това се случи с Вашето бебе, трябва незабавно да се свържете с Вашата акушерка и/или лекар.

Доказано е, че циталопрам намалява качеството на спермата при опити с животни. Теоретично, това би могло да повлияе плодовитостта, но въздействието върху фертилитета при хора до сега не е наблюдавано.

Шофиране и работа с машини

Серопрам обикновено не предизвиква сънливост; независимо от това, ако се почувствате замаян или сънлив, когато започнете приема на това лекарство, не шофирайте или не работете с машини, докато тези ефекти не отзвучат.

Важна информация за някои от съставките на Серопрам

Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да вземете този лекарствен продукт.

3.   Как да приемате Серопрам Колко да вземате

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Възрастни

Депресия

Обичайната доза е 20 mg дневно. Тя може да бъде увеличена от Вашия лекар максимално до 40 mg дневно.

Паническо разстройство

Началната доза е 10 mg дневно през първата седмица, преди да бъде увеличена на 20-30 mg дневно. Вашият лекар може да увеличи максимално дозата до 40 mg дневно.

Пациенти в напреднала възраст (над 65 години)

Началната доза трябва да бъде намалена на половина от препоръчаната доза, например 10-20 mg дневно.

Пациенти в напреднала възраст обичайно не трябва да получават повече от 20 mg дневно.

Пациенти със специален риск

Пациенти с чернодробно заболяване не трябва да приемат повече от 20 mg дневно. Деца и юноши (<18 години)

Серопрам не трябва да се дава на деца или юноши. За допълнителна информация вижте раздел 2 “Какво трябва да знаете преди да приемете Серопрам”.

Как и кога да приемате Серопрам

Серопрам се приема всеки ден като еднократна дневна доза.

Серопрам може да бъде приеман по всяко време на деня с или без храна.

Поглъщайте таблетките с вода. Не ги дъвчете (имат горчив вкус).

Продължителност на лечението

Както при повечето лекарства, използвани за лечение на депресия и паническо разстройство, може да минат няколко седмици преди да почувствате каквото и да е подобрение. Продължете да приемате Серопрам дори ако мине време преди да почувствате някакво подобрение на Вашето състояние.

Никога не променяйте дозата преди да сте разговаряли за това с Вашия лекар.

Продължителността на лечението може да варира между отделните пациенти като обикновено продължава поне 6 месеца. Продължете да вземате таблетките толкова дълго, колкото Ви препоръча лекарят. Не прекратявайте приема им дори, ако се почувствате по-добре, докато това не Ви препоръча лекуващия лекар. Подлея(ащото заболяване може да продължи да съществува за по-дълъг период от време прекъснете лечението си твърде рано, симптомите могат да се появят отновф?

Пациенти, които страдат от рекурентна депресия имат полза от продължително лечение, понякога за няколко години, с цел предотвратяване появата на нови депресивни епизоди.

Ако сте приели повече от необходимата доза Серопрам

Ако мислите, че вие или някой друг сте взели много голяма доза Серопрам таблетки, обърнете се незабавно към Вашия лекар или към най-близкото отделение за спешна помощ. Направете това, дори ако липсват признаци на дискомфорт или отравяне. Вземете опаковката/контейнера със Серопрам с Вас, ако отидете при лекар или в болница.

Някои от симптомите на предозиране могат да бъдат живото-застрашаващи: нарушения на сърдечния ритъм, конвулсии, промяна на сърдечния ритъм/аритмия/хронична сърдечна недостатъчност, сънливост, кома, повръщане, тремор, ниско кръвно налягане, високо кръвно налягане, гадене (чувство на слабост), серотонинов синдром (вж. точка 4), ажитираност, замаяност, разширени зеници, потене, синкав цвят на кожата, хипервентил ация.

Ако сте пропуснали да приемете Серопрам

Не приемайте двойна доза, за да наваксате за пропусната доза. Ако пропуснете да вземете лекарството си и си спомните преди да си легнете, вземете го веднага. Продължете по обичайната схема на следващия ден. Само ако се сетите през нощта или на следващия ден, оставете пропуснатата доза и продължете по обичайната схема.

Ако сте спрели приема на Серопрам

Не спирайте да вземате Серопрам докато Вашия лекар не Ви каже да спрете. Когато завършите курса на лечение, обикновено се препоръчва дозата Серопрам да се намалява постепенно няколко седмици.

Внезапното прекратяване приема на лекарството може да предизвика леки и преходни симптоми на отнемане като замаяност, усещане за иглички по кожата, нарушения на съня (твърде ярки сънища, кошмари, невъзможност да се заспи), чувство на тревожност, главоболие, чувство на слабост (гадене), повръщане, потене, чувство на безпокойство или ажитираност, тремор, чувство за обърканост и дезориентация, прекомерна емоционапност или раздразнителност, диария (редки изпражнения), визуални смущения, неравномерни или силни пулсации на сърцето (палпитации). Поради това се препоръчва, когато завършите курса на лечение да намалите дозата Серопрам постепенно в продължение на няколко седмици, отколкото рязко да прекратите приема.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.   Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Нежеланите реакции обикновено отзвучават след няколко седмици. Имайте впре че много от реакциите могат да бъдат симптоми на Вашата болест, които съог се подобрят с подобряване на Вашето състояние.

Някои пациенти са докладвали следните сериозни нежелани реакции.

Ако се появи кой да е от следните симптоми, трябва да прекратите приема на и незабавно да се обърнете към лекуващия лекар:

•     Висока температура, възбуда, обърканост, треперене и внезапно потрепване на мускулите могат да бъдат признаци на рядко състояние, известно като серотонинов синдром, за който се съобщава при комбинираната употреба на антидепресанти.

•     Ако получите подуване на кожата, езика, устните или лицето, или изпитвате затруднения при дишане или преглъщане (алергична реакция)

•     Необичайно кървене, включително гастро-интестинално кървене

Редки, но сериозни нежелани лекарствени реакци (могат да засегнат 1 на 1 000 човека) Ако при Вас се появят някои от следните симптоми, вие трябва да спрете да приемате Серопрам и незабавно да отидете при Вашия лекар:

•     Хипонатриемия: ниски кръвни нива на натрий, което може да доведе до умора, объркване и мускулни спазми.

Следните нежелани реакции са често леки и обичайно отзвучават след няколко дни лечение. Имайте предвид, че няколко от изброените по-долу ефекти могат да бъдат и симптоми на Вашето заболяване и поради това да изчезват с настъпване на подобрение. Ако нежеланите реакции Ви безпокоят и продължават повече от няколко дни, обърнете се към Вашия лекар.

Сухотата в устата увеличава риска от кариес. Поради това трябва да миете зъбите си по-често от обичайното.

Много чести (могат да засегнат повече от 1 на 10 човека):

Сънливост Безсъние

Увеличено потене Сухота в устата Чувство на слабост (гадене)

Чести (могат да засегнат до 1 на 10 човека):

Намален апетит Възбуда

Намалено сексуално желание Тревожност Нервност

Състояние на обърканост Патологични сънища Тремор

Мравучкане или изтръпване на ръцете и краката Замаяност

Нарушаване на вниманието Звънене в ушите (тинитус)

Прозяване Диария Повръщане Запек Сърбеж

Болка в мускулите и ставите

Мъжете могат да изпитват проблеми при еякулация и ерекция Жените могат да изпитват трудности при достигане на оргазъм Умора

Треска

Настръхване на кожата Намалено тегло

Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 човека): Подкожни синини (лесно натъртване)

Увеличен апетит Агресия

Деперсонализация Халюцинации Мания Припадъци Разширени зеници Ускорен пулс Забавен пулс Уртикария Загуба на коса Обрив

Слаба чувствителност Затруднено уриниране Вагинално кървене Подуване на ръцете и краката Увеличено тегло

Редки (могат да засегнат до 1 на 1000 човека):

Конвулсии Неволни движения Вкусови нарушения Кървене Хепатит

Неизвестни (честотата неможе да бъде оценена от наличните данни):

Мисли за самонараняване или мисли за самоубийство, виж също точка „Предупреждения и предпазни мерки”

Намаляване на броя на тромбоциште в кръвта, което увеличава риска от кървене или образуване на синини Хиперчувствителност (обрив)

Тежка алергична реакция, която причинява затруднение в дишането или замайване Увеличено количество на екскретираната урина

Хипокалиемията: ниски кръвни нива на калий, който може да доведе до мускулна

слабост, потрепване или нарушение на сърдечния ритъм

Панически пристъп

Скърцане със зъби

Безспокойство

Необичайни мускулни движения или скованост Акатизия (неволни движения на мускулите)

Нарушение на зрението Ниско кръвно налягане Кръвотечение от носа

Нарушение на кръвосъсирването, включително кървене на кожата и лигавиците (екхимози)

Внезапно подуване на кожата и лигавицата Болезнени ерекции

Отделяне на мляко при мъже и при жени, които не кърмят Нередовна менструация 

Абнормни резултати при функционално изследване на черния дроб

Увеличен риск от костни фрактури е наблюдаван при пациенти приемащи този вид лекарства

Нарушен сърдечен ритъм

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

5.   Как да съхранявате Серопрам

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява под 30°С.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета или картонената опаковка. Срокът на годност се отнася до последния ден на посочения месец.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контоейнера за домашни отпадъци.. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6.   Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Серорам

Активната съставка е циталопрам (под формата на хидробромид).

Серопрам филмирани таблетки съдържа 20 mg циталопрам (под формата на циталопрам хидробромид).

Другите съставки са царевично нишесте, монохидратна лактоза, микрокристална целулоза, коповидон, глицерол 85%, натриева кроскармелоза, магнезиев стеарат. Обвивка: Хипромелоза 5, макрогол 400.

Цвят: Титаниев двуокис (Е-171).

Как изглежда Серопрам и какво съдържа опаковката

Серопрам се предлага като филмирани таблетки от 20 mg в опаковки съдържащи блистери.

Описание на Серопрам таблетки

Таблетките от 20 mg са овални, бели, с делителна черта, филмирани, маркирани с “С” и “N”.

Серорам се предлага в следните опаковки:

20 mg: 28 таблетки в опаковка с блистери.

Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати на пазара.

Притежател на разрешението за употреба и производител

Притежател на разрешението за употреба 

Lundbeck Export A/S Ottiliavej 9 2500 Valby Дания

Производител

H. Lundbeck A/S Ottiliavej 9 2500 Valby Дания

Търговско представителство

Лундбек Експорт ЕКСПО 2000 Бул. "Вапцаров" №55 София 1407

Дата на последно преразглеждане на листовката Февруари 2013

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах