Account

СЕРОПРАМ ТБ 20МГ Х 28

Прод.код 1316 / Тегло 0.20 кг.

Производител
Х.ЛУНДБЕК A.S.
Марка
Х.ЛУНДБЕК A.S.| H.LUNDBECK A.S.
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

Серопрам 20mg филмирани таблетки /

Seropram 20 mg film-coated tablets

циталопрам (под формата на хидрооромид)

citalopram (as hydrobromide)

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това

лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

-     Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.

-     Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

-     Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора.То може да им навреди, независимо от това, че признаците на тяхното заболяване са същите както Вашите.

-     Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

Какво съдържа тази листовка:

1.   Какво представлява Серопрам и за какво  се използва

2.   Какво трябва да знаете, преди да приемете      Серопрам

3.   Как да приемате Серопрам

4.   Възможни нежелани реакции

5.   Как да съхранявате Серопрам

6.   Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1.   Какво представлява Серопрам и за какво се използва Как действа Серопрам

Серопрам принадлежи към група антидепресанти познати като селективен серотонинов инхибитор на обратното поемане (СИОПС). Тези медикаменти действат на серотониновата система в мозъка, като повишават нивото на серотонин. Нарушения в серотониновата система се считат за важен фактор при развитие на депресия или подобни заболявания.

За какво се използва Серопрам

Серопрам съдържа циталопрам и се използва за лечение на депресия и когато се почувствате по-добре помага за предотвратяване на повторната поява на симптомите.

Нещо повече, Серопрам се използва за дългосрочно лечение, което предотвратява появата на нови депресивни епизоди при пациенти, които страдат от рекурентна

депресия.

Серопрам също така проявява благоприятен ефект за облекчаване на симптомите при пациенти, склонни към панически пристъпи.

цел.

Вашият лекар, обаче, може да Ви предпише Серопрам и с друга Вашия лекар, ако имате каквито и да е въпроси, свързани с това предписан Серопрам.

2.   Какво трябва да знаете, преди да приемете Серопрам

Не приемайте Серопрам

-     ако сте алергични към циталопрам или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

-     ако приемате други лекарства, които принадлежат към група наречена моноаминооксидазни инхибитори (МАО-инхибитори). МАО-инхибиторите включват лекарства като фенелзин, ипрониазид, изокарбоксазид, ниаламид, транилципромин, сележин (използвани при лечението на Паркинсонова болест), моноклобемид (използван при лечението на депресия) и линезолид (антибиотик).

-     едновременно с пимозид.

-     ако сте роден с нарушен ритъм на сърцето или имате необичаен сърдечен ритъм (видян при ЕКГ; преглед, за да се оцени как функционира сърцето).

Дори и ако сте прекратили приема на МАО-инхибитори, ще трябва да изчакате 2 седмици преди да започнете Вашето лечение със Серопрам.

Трябва да изчакате един ден след като сте прекратили приема на моклобемид.

След прекратяване приема на Серопрам трябва да изчакате 1 седмица преди да започнете да приемате кой да е МАО-инхибитор.

Предупреждения и предпазни мерки

Моля, кажете на Вашия лекар ако имате някакво друго заболяване, тъй като Вашия лекар трябва да го има впредвид. По-конкретно кажете на Вашия лекар:

•     ако страдате от епизоди на мания или паническо разстройство.

•     ако страдате от нарушена чернодробна или бъбречна функция. Вашия лекар може да се наложи да коригира дозата.

•     ако страдате от диабет. Лечението със Серопрам може да промени гликемичния контрол. Дозата инсулин и/или перорални хипогликемични средства може да се нуждае от адаптиране.

•     ако страдате от епилепсия. Лечението със Серопрам трябва да се прекрати ако се появят припадъци или има повишаване на тяхната честота.(вж, също точка 4 “Възможни нежелани реакции”).

•     ако страдате от някакъв тип заболявания, свързани с кървене.

•     ако имате понижено ниво на натрий в кръвта.

•     ако сте подложен на електроконвулсивна терапия.

•     ако страдате или сте имали проблеми със сърцето или скоро сте прекарали инфаркт.

•     ако имате ниско и/или знаете, че може да имате изчерпване на сол в резултат на продължителна тежка диария и повръщане (да ) или използването на диуретици (отводняващи таблетки).

•     ако имате бързо или неравномерно сърцебиене, прилошаване, колапс или замаяност при изправяне на крака, което може да показва необичайно функциониране на сърдечния ритъм.

Моля, обърнете внимание

Някои пациенти с маниакално-депресивно заболяване манийна фаза. Това се характеризира с необичайни и необосновано чувство на щастие и прекомерна физич подобни усещания, свържете се с Вашия лекар.

Моля, консултирайте се с Вашия лекар, дори ако тези заболявания се отнасят за минал период от живота Ви. 

Симптоми като безпокойство или невъзможност да се седи или стои изправен мирно (акатизия) също могат да се появят през първите седмици на лечението. Съобщете на Вашия лекар незабавно, ако изпитате тези симптоми.

Мисли за самоубийство и влошаване на Вашата депресия или тревожно разстройство

Ако сте депресиран и/или страдате от тревожни разстройства понякога може да Ви споходят мисли за самонараняване или самоубийство. Подобни мисли биха могли да са по-чести, когато за пръв път започвате лечение с антидепресанти, тъй като за да подейства всяко от тези лекарства обикновено са необходими около две седмици, а понякога и повече.

По-вероятно е да имате подобни мисли:

•     ако и преди сте мислили за самонараняване или самоубийство.

•     ако сте зрял индивид в млада възраст. Информацията от клиничните проучвания сочи увеличен риск от суицидно поведение при възрастни под 25 години с психиатрични заболявания, които са били лекувани с антидепресант.

Ако по което и да е време Ви сполетят мисли за самонараняване или самоубийство незабавно се свържете с Вашия лекар или отидете в болница.

Може да прецените за полезно да уведомите роднина или близък приятел, че

страдате от депресия или тревожно разстройство и да ги помолите да прочетат тази листовка. Може също така да ги попитате, дали според тях Вашата депресия или тревожност се влошават, или дали някои промени в поведението Ви ги безпокоят.

Депа и юноши на възраст под 18 години

Серопрам обикновено не трябва да бъде използван при деца и юноши на възраст под 18 години. Също така е необходимо да знаете, че при приемане на този клас лекарства от пациенти под 18 години, съществува увеличен риск от странични ефекти като опити за самоубийство, мисли за самоубийство и враждебност (преобладаваща агресия, противопоставяне и гняв). Независимо от това, Вашият лекар би могъл да предпише Серопрам на пациенти под 18 години, тъй като той/тя може да прецени, че това е в техен интерес. Ако Вашият лекар е предписал Серопрам на пациент под 18 години и Вие бихте желали да обсъдите това, моля срещнете се отново с Вашия лекар. Вие трябва да информирате Вашия лекар, ако който и да е от симптомите, изброени по-горе се появи или влоши, когато пациенти под 18 години приемат Серопрам.

Специална информация, отнасяща се до Вашето заболяване

Както при други лекарства, използвани за лечение на депресия или свързани с нея заболявания, подобрението не настъпва веднага. След започване на лечението със Серопрам може да изминат няколко седмици преди да почувствате подобрение.

При лечението на паническо разстройство обикновено са необходими 2-4 седмици преди да се забележи някакво подобрение.

В началото на лечението някои пациенти биха могли да изпитат засипване на тревожността, което отзвучава при продължително лечение. Следователно е особено важно да следвате точно наставленията на Вашия лекар и да не спирате лечението или да увеличавате дозата без да се консултирате с Вашия лекар.

Понякога симптомите на депресия или паническо разстройство биха могли да включват мисли за самоубийство или самонараняване. Възможно е тези симптоми да прО, да се влошават, докато не се прояви пълният антидепресивен ефект на лекарско предписание.

Това е по-възможно да се случи, ако Вие сте млад пациент в зряла възраст.

25 години и не сте използвали антидепресанти преди това.    Някои пациенти с маниакално-депресивно заболяване биха могли да налязат в мании на фаза. Това се характеризира с необичайни и бързо променящи се идеи, необосновано чувство на щастие и прекомерна физическа активност. Ако изпитате подобни усещания, свържете се с Вашия лекар.

Симптоми като безпокойство или невъзможност да се седи или стои изправен мирно се наблюдават през първите седмици на лечението. Съобщете на Вашия лекар незабавно, ако изпитате тези симптоми.

Понякога може да не осъзнаете гореспоменатите симптоми и следователно може да се окаже полезно, ако помолите приятел или роднина да Ви помогне като Ви набюдава за възможни признаци на промяна във Вашето поведение.

Кажете на Вашия лекар незабавно или се свържете с най-близката болница, ако имате обезпокоителни мисли или преживявания, или някои от гореспоменатите симптоми се прояви по време на лечението.

Други лекарства и Серопрам

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.

Някои лекарствени продукти могат да засягат действието на други и това понякога може да доведе до сериозни нежелани реакции.

Кажете на Вашия лекар ако вземате някои от следните медикаменти:

•     “Не-селективни моноаминооксидазни инхибитори (МАО-инхибитори)” включвайки лекарства като фенелзин, ипрониазид, изокарбоксазид, ниаламид и транилципромин като активно вещество. Ако сте приемали някое от тези лекарства, ще трябва да изчакате 14 дни преди да почнете да приемате Серопрам. След прекратяване на приема на Серопрам, ще трябва да изчакате 7 дни преди да вземете някое от тези лекарства.

•     “Обратими, селективни МАО-А инхибитори”, съдържащи моклобемид (използван при лечение на депресия).

•     Антибиотикът линезолид.

•     Литий (използван за лечение на биполарно афективно разстройство) и трипгофан.

•     Имипрамин и дизипрамин (и двата използвани при лечение на депресия).

•     “Необратим МАО-В инхибитор”, съдържащ сележилин (използван за лечение на Паркинсонова болест); тези медикаменти увеличават риска от нежелани реакции. Дозата на сележилин не трябва да надвишава 10 mg/ден.

•     Метопролол (използуван при високо кръвно налягане и/или сърдечни заболявания); нивата на метопролол в кръвта се повишават, но не са регистрирани признаци на увеличен ефект или увеличени нежелани реакции.

•     Суматриптан и подобни лекарства (използвани за лечение на мигрена) и трамадол (използван при остра болка); тези медикаменти увеличават рискът от нежелани реакции; ако се появят някакви необичайни симптоми при приема на тази комбинация трябва да се видите с Вашия лекар.

•     Симетидин, когато се използва във високи дози (използван за лечение на стомашна язва); нивата на Серопрам в кръвта могат да се повишат, но не е регистрирано увеличение на нежеланите реакции.

•     Лекарства, за които е известно, че засягат функцията на тромбоцитите (нап|з^цякои невролептици, трициклични антидепресанти, ацетилсалицилова киселина ^V- (използвана като болкоуспокояващо), нестероидни противовъзпалителни 0] (използвани за лечение на артрит)); леко увеличен риск от абнормно кървене. 

•     Жълт кантарион (Hypericum perforatum) (билков продукт използван при депресия)- едновременната употреба със Серопрам може да увеличи риска от нежелани реакции.

•     Мефлокин (използван при лечение на Малария), бупропион (използван при лечение на депресия) и трамадол (използван при остра болка) поради възможен риск от понижаване прага за припадъци и депресия.

•     Невролептици (лекарства използвани да лекуват шизофрения, психози) поради възможен риск от понижаване прага за припадъци и депресия.

•     Клас IA и III антиаритмици, антипсихотици (фентиазинови производни, пимознд, халоперидол), трициклични антидепресанти, някои антимикробни агенти (напр. спарфолоксацин, моксифлоксацин, еритромицин IV, пентамидин, анти-маларийно лечение, особено халофантрин), някои антихистамини (астемизол, мизоластин).

Серопрам с храни, напитки и алкохол

Серопрам може да се взема без оглед приема на храна (вж. точка 3 “Как да приемаме Серопрам)

Серопрам е показал, че не води до усилване ефекта на алкохола. Независимо от това, се препоръчва да не се приема алкохол по време на лечение със Серопрам.

Бременност, кърмене и фертилитет

Информирайте Вашия лекар ако сте бременна или планирате да забременеете. Обикновено не трябва бременните жени да вземат Серопрам, както и майките не трябва да кърмят бебетата си докато вземат това лекарство освен ако Вие и Вашия лекар сте обсъдили рисковете и ползите.

Ако приемате Серопрам по време на последните 3 месеца от Вашата бременност и до датата на раждане, Вие трябва да имате предвид, че следните реакции може да бъдат забелязани у Вашето новородено: затруднено дишане, синкава кожа, припадъци, промени в телесната температура, проблеми при храненето, повръщане, ниска кръвна захар, стегнати или отпуснати мускули, изострени рефлекси, тремор, нервност,

раздразнителност, летаргия, постоянен плач, сънливост и трудности със съня. Ако Вашето новородено получи някои от тези симптоми, моля свържете се с Вашия лекар незабавно.

Уверете се, че Вашата акушерка и/или лекар знаят, че приемате Серопрам. Когато се приемат по време на бременността, особено през последните 3 месеца от бременността, лекарствата подобни на Серопрам биха могли да увеличат риска от появата на сериозно състояние при бебетата, наречено персистентна белодробна хипертония при новородените (PPHN), при което бебето диша учестено и посинява. Тези симптоми обикновено започват през първите 24 часа след раждането на бебето. Ако това се случи с Вашето бебе, трябва незабавно да се свържете с Вашата акушерка и/или лекар.

Доказано е, че циталопрам намалява качеството на спермата при опити с животни. Теоретично, това би могло да повлияе плодовитостта, но въздействието върху фертилитета при хора до сега не е наблюдавано.

Шофиране и работа с машини

Серопрам обикновено не предизвиква сънливост; независимо от това, ако се почувствате замаян или сънлив, когато започнете приема на това лекарство, не шофирайте или не работете с машини, докато тези ефекти не отзвучат.

Важна информация за някои от съставките на Серопрам

Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да вземете този лекарствен продукт.

3.   Как да приемате Серопрам Колко да вземате

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Възрастни

Депресия

Обичайната доза е 20 mg дневно. Тя може да бъде увеличена от Вашия лекар максимално до 40 mg дневно.

Паническо разстройство

Началната доза е 10 mg дневно през първата седмица, преди да бъде увеличена на 20-30 mg дневно. Вашият лекар може да увеличи максимално дозата до 40 mg дневно.

Пациенти в напреднала възраст (над 65 години)

Началната доза трябва да бъде намалена на половина от препоръчаната доза, например 10-20 mg дневно.

Пациенти в напреднала възраст обичайно не трябва да получават повече от 20 mg дневно.

Пациенти със специален риск

Пациенти с чернодробно заболяване не трябва да приемат повече от 20 mg дневно. Деца и юноши (<18 години)

Серопрам не трябва да се дава на деца или юноши. За допълнителна информация вижте раздел 2 “Какво трябва да знаете преди да приемете Серопрам”.

Как и кога да приемате Серопрам

Серопрам се приема всеки ден като еднократна дневна доза.

Серопрам може да бъде приеман по всяко време на деня с или без храна.

Поглъщайте таблетките с вода. Не ги дъвчете (имат горчив вкус).

Продължителност на лечението

Както при повечето лекарства, използвани за лечение на депресия и паническо разстройство, може да минат няколко седмици преди да почувствате каквото и да е подобрение. Продължете да приемате Серопрам дори ако мине време преди да почувствате някакво подобрение на Вашето състояние.

Никога не променяйте дозата преди да сте разговаряли за това с Вашия лекар.

Продължителността на лечението може да варира между отделните пациенти като обикновено продължава поне 6 месеца. Продължете да вземате таблетките толкова дълго, колкото Ви препоръча лекарят. Не прекратявайте приема им дори, ако се почувствате по-добре, докато това не Ви препоръча лекуващия лекар. Подлея(ащото заболяване може да продължи да съществува за по-дълъг период от време прекъснете лечението си твърде рано, симптомите могат да се появят отновф?

Пациенти, които страдат от рекурентна депресия имат полза от продължително лечение, понякога за няколко години, с цел предотвратяване появата на нови депресивни епизоди.

Ако сте приели повече от необходимата доза Серопрам

Ако мислите, че вие или някой друг сте взели много голяма доза Серопрам таблетки, обърнете се незабавно към Вашия лекар или към най-близкото отделение за спешна помощ. Направете това, дори ако липсват признаци на дискомфорт или отравяне. Вземете опаковката/контейнера със Серопрам с Вас, ако отидете при лекар или в болница.

Някои от симптомите на предозиране могат да бъдат живото-застрашаващи: нарушения на сърдечния ритъм, конвулсии, промяна на сърдечния ритъм/аритмия/хронична сърдечна недостатъчност, сънливост, кома, повръщане, тремор, ниско кръвно налягане, високо кръвно налягане, гадене (чувство на слабост), серотонинов синдром (вж. точка 4), ажитираност, замаяност, разширени зеници, потене, синкав цвят на кожата, хипервентил ация.

Ако сте пропуснали да приемете Серопрам

Не приемайте двойна доза, за да наваксате за пропусната доза. Ако пропуснете да вземете лекарството си и си спомните преди да си легнете, вземете го веднага. Продължете по обичайната схема на следващия ден. Само ако се сетите през нощта или на следващия ден, оставете пропуснатата доза и продължете по обичайната схема.

Ако сте спрели приема на Серопрам

Не спирайте да вземате Серопрам докато Вашия лекар не Ви каже да спрете. Когато завършите курса на лечение, обикновено се препоръчва дозата Серопрам да се намалява постепенно няколко седмици.

Внезапното прекратяване приема на лекарството може да предизвика леки и преходни симптоми на отнемане като замаяност, усещане за иглички по кожата, нарушения на съня (твърде ярки сънища, кошмари, невъзможност да се заспи), чувство на тревожност, главоболие, чувство на слабост (гадене), повръщане, потене, чувство на безпокойство или ажитираност, тремор, чувство за обърканост и дезориентация, прекомерна емоционапност или раздразнителност, диария (редки изпражнения), визуални смущения, неравномерни или силни пулсации на сърцето (палпитации). Поради това се препоръчва, когато завършите курса на лечение да намалите дозата Серопрам постепенно в продължение на няколко седмици, отколкото рязко да прекратите приема.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.   Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Нежеланите реакции обикновено отзвучават след няколко седмици. Имайте впре че много от реакциите могат да бъдат симптоми на Вашата болест, които съог се подобрят с подобряване на Вашето състояние.

Някои пациенти са докладвали следните сериозни нежелани реакции.

Ако се появи кой да е от следните симптоми, трябва да прекратите приема на и незабавно да се обърнете към лекуващия лекар:

•     Висока температура, възбуда, обърканост, треперене и внезапно потрепване на мускулите могат да бъдат признаци на рядко състояние, известно като серотонинов синдром, за който се съобщава при комбинираната употреба на антидепресанти.

•     Ако получите подуване на кожата, езика, устните или лицето, или изпитвате затруднения при дишане или преглъщане (алергична реакция)

•     Необичайно кървене, включително гастро-интестинално кървене

Редки, но сериозни нежелани лекарствени реакци (могат да засегнат 1 на 1 000 човека) Ако при Вас се появят някои от следните симптоми, вие трябва да спрете да приемате Серопрам и незабавно да отидете при Вашия лекар:

•     Хипонатриемия: ниски кръвни нива на натрий, което може да доведе до умора, объркване и мускулни спазми.

Следните нежелани реакции са често леки и обичайно отзвучават след няколко дни лечение. Имайте предвид, че няколко от изброените по-долу ефекти могат да бъдат и симптоми на Вашето заболяване и поради това да изчезват с настъпване на подобрение. Ако нежеланите реакции Ви безпокоят и продължават повече от няколко дни, обърнете се към Вашия лекар.

Сухотата в устата увеличава риска от кариес. Поради това трябва да миете зъбите си по-често от обичайното.

Много чести (могат да засегнат повече от 1 на 10 човека):

Сънливост Безсъние

Увеличено потене Сухота в устата Чувство на слабост (гадене)

Чести (могат да засегнат до 1 на 10 човека):

Намален апетит Възбуда

Намалено сексуално желание Тревожност Нервност

Състояние на обърканост Патологични сънища Тремор

Мравучкане или изтръпване на ръцете и краката Замаяност

Нарушаване на вниманието Звънене в ушите (тинитус)

Прозяване Диария Повръщане Запек Сърбеж

Болка в мускулите и ставите

Мъжете могат да изпитват проблеми при еякулация и ерекция Жените могат да изпитват трудности при достигане на оргазъм Умора

Треска

Настръхване на кожата Намалено тегло

Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 човека): Подкожни синини (лесно натъртване)

Увеличен апетит Агресия

Деперсонализация Халюцинации Мания Припадъци Разширени зеници Ускорен пулс Забавен пулс Уртикария Загуба на коса Обрив

Слаба чувствителност Затруднено уриниране Вагинално кървене Подуване на ръцете и краката Увеличено тегло

Редки (могат да засегнат до 1 на 1000 човека):

Конвулсии Неволни движения Вкусови нарушения Кървене Хепатит

Неизвестни (честотата неможе да бъде оценена от наличните данни):

Мисли за самонараняване или мисли за самоубийство, виж също точка „Предупреждения и предпазни мерки”

Намаляване на броя на тромбоциште в кръвта, което увеличава риска от кървене или образуване на синини Хиперчувствителност (обрив)

Тежка алергична реакция, която причинява затруднение в дишането или замайване Увеличено количество на екскретираната урина

Хипокалиемията: ниски кръвни нива на калий, който може да доведе до мускулна

слабост, потрепване или нарушение на сърдечния ритъм

Панически пристъп

Скърцане със зъби

Безспокойство

Необичайни мускулни движения или скованост Акатизия (неволни движения на мускулите)

Нарушение на зрението Ниско кръвно налягане Кръвотечение от носа

Нарушение на кръвосъсирването, включително кървене на кожата и лигавиците (екхимози)

Внезапно подуване на кожата и лигавицата Болезнени ерекции

Отделяне на мляко при мъже и при жени, които не кърмят Нередовна менструация 

Абнормни резултати при функционално изследване на черния дроб

Увеличен риск от костни фрактури е наблюдаван при пациенти приемащи този вид лекарства

Нарушен сърдечен ритъм

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

5.   Как да съхранявате Серопрам

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява под 30°С.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета или картонената опаковка. Срокът на годност се отнася до последния ден на посочения месец.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контоейнера за домашни отпадъци.. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6.   Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Серорам

Активната съставка е циталопрам (под формата на хидробромид).

Серопрам филмирани таблетки съдържа 20 mg циталопрам (под формата на циталопрам хидробромид).

Другите съставки са царевично нишесте, монохидратна лактоза, микрокристална целулоза, коповидон, глицерол 85%, натриева кроскармелоза, магнезиев стеарат. Обвивка: Хипромелоза 5, макрогол 400.

Цвят: Титаниев двуокис (Е-171).

Как изглежда Серопрам и какво съдържа опаковката

Серопрам се предлага като филмирани таблетки от 20 mg в опаковки съдържащи блистери.

Описание на Серопрам таблетки

Таблетките от 20 mg са овални, бели, с делителна черта, филмирани, маркирани с “С” и “N”.

Серорам се предлага в следните опаковки:

20 mg: 28 таблетки в опаковка с блистери.

Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати на пазара.

Притежател на разрешението за употреба и производител

Притежател на разрешението за употреба 

Lundbeck Export A/S Ottiliavej 9 2500 Valby Дания

Производител

H. Lundbeck A/S Ottiliavej 9 2500 Valby Дания

Търговско представителство

Лундбек Експорт ЕКСПО 2000 Бул. "Вапцаров" №55 София 1407

Дата на последно преразглеждане на листовката Февруари 2013

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ на Електронен магазин Аптеки Медея


1. ПРЕДМЕТ С настоящите Условия, се определят взаимоотношенията на Аптеки Медея наричани по-долу за краткост „Доставчик”, с Клиенти, възникващи по повод сключване на договор за продажба на стоки от разстояние през електронен магазин Медея http://aptekamedea.bg


2. ДЕФИНИЦИИ
Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

2.1. Договор за продажба на Стока от разстояние - договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт aptekamedea.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

2.2  Клиент/Потребител – всяко физическо лице, навършило 16 години и се е съгласило с настоящите Общи усливоя, което използва Страницата по какъвто и да е начин, включително но не само като я разглежда, прави поръчки през нея, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез нея.

2.3. Уеб Сайт/Интернет Страница/Страница– домейна aptekamedea.bg собственост на Доставчика

2.4.  Акаунт – раздел от Уеб Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчка и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта (Поръчки, фактури и др.)

2.5. Любими продукти – раздел в акаунта, който позволява на Клиента да създаде свои списъци.

2.6. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Електронен магазин Медея.

2.7. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние,сключен между Купувача и Доставчика през Електронен магазин Медея, който се предоставя на Клиента срещу заплащане.

2.8. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на, Електронен магазин Медея,  марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.

2.9. Електронен магазин Медея -способ за електронна търговия посредством Уеб Сайта, чрез който се сключва договор за продажба на Стока от разстояние.

 

3. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: НАНАКО ЕООД

ЕИК: 202233642

Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ №98 офис 7 В

Номер и дата на удостоверение за администратор на лични данни: 402449 от 17.02.2016г.

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG202233642

Адрес на обекта Медея Опълченска: гр. София, ул. Опълченска, бл 41А
Телефон за контакт:  +359 886 77 22 77
e-mail: opalchenska@aptekamedea.bg

Адрес за кореспонденция:  гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В

Номер и дата на издадено разрешение за аптеката: АП-610-3/28.06.2019г.

Ръководител на аптеката: Силвия Николаева Семова

 

4. НАДЗОРНИ ОРГАНИ:

4.1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519

факс 02/91-53-525

Email: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

4.2. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Email: info@kzp.bg

Уеб сайт: www.kzp.bg

 

4.3. Комисия за защита на конкуренцията

Адрес: София 1000, бул. "Витоша" №18

Телефон: (02) 935 61 13

Факс: (02) 980 73 15

Email: cpcadmin@cpc.bg

Уеб сайт: www.cpc.bg

 

4.4. Изпълнителна агенция по лекарствата

БЪЛГАРИЯ, София 1303, ул. Дамян Груев 8
тел.: +359 2 8903555; факс: +359 2 8903434
e-mail: bda@bda.bg Уеб сайт: www.bda.bg

 

5. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

5.1. Предложението за сключване на договор се съдържа на Интернет  страницата aptekamedea.bg и приемането се осъществява чрез Заявка/Поръчка направена от Клиента през посочената страница.

5.2. Клиентът заявява желанието си да поръча и купи Продукт през Уеб Сайта като направи Поръчка по електронен път или по телефона и която се регистрира от самия него или от служител на Доставчика от името на Клиента.

5.3. Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл) или по телефона.

5.4.  Доставчикът има право да не достави част или всички Продукти от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона, като единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на Продукта.

5.5. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Клиента се смята за сключен към момента на получаването  на уведомление от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефона му, че Продуктът от Поръчката е готов за изпращане.

5.6. Неразделна част от Договора за продажба, сключен между Клиента и Доставчика, са настоящите общи условия и Общи условия за ползване на сайт Медея.

5.7. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт;

5.8. Доставчикът си запазва правото да коригира евентуални технически грешки и/или пропуски в информацията, предоставена за съответен продукт. Доставчикът уточнява, че описанията и снимките към съответните артикули имат само илюстративен и насочващ характер, поради което доставените продукти могат да се различават по вид и/или по характеристики. Задължение на Клиента е при получаване на продукта да провери дали последният съответства по характеристики с придружаващите го документи. В случай, че при несъответствие Клиентът не уведоми незабавно след доставката на стоката Доставчика, се приема, че стоката съответства с описанието в сайта по характеристики, цени и др.

 

6. ДОСТАВКА
6.1. Доставчикът се задължава, в срок до 5 /пет/ работни дни от получаване на съгласие чрез средствата за комуникация и сключване на договора за продажба на Стоки от разстояние, да достави чрез куриерска фирма Медея Логистик ЕООД, Спиди или Еконт Експрес ООД пратка, съдържаща Стоката. При получаване на пратката, Клиентът се задължава да се легитимира пред куриера с личната си карта, след което да подпише талона за доставката и да предаде един екземпляр на куриера. В случай, че Клиентът не бъде открит на посочения от него адрес 2 (два) или повече пъти се счита, че Клиентът се е отказал от договора за продажба на Стоки от разстояние.

6.2.По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е в сила законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на стоката с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от Доставчика да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

6.3.Използването на услугите на Електронен магазин Медея може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели.

6.4.Доставчикът ще извършва доставката на Продуктите само на територията на България. Цените за доставка са подробно описани ТУК.

 

7. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

7.1.Права и задължения на Клиента:

7.1.1. Клиентът има право:

 • да преглежда стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка;
 • да поръчва стоки от електронен магазин Медея при реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.
 • да получи поръчаната стока/стоки на посочен от него адрес за доставка
 • да получава информация относно статуса на собствената си поръчка;
 • да провери съдържанието на поръчката си преди да я приеме от куриерската фирма.

7.1.2. Клиентът няма право да използва сайта за изпращане на каквито и да е материали, чието съдържание е противозаконно, невярно, подвеждащо, заплашително, подстрекаващо, оскърбително, позорящо, клеветящо, или такова, което би нарушило закона и добрите нрави. В противен случай Клиентът носи пълна отговорност за причинени на Доставчика вреди.

7.1.3. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата му;

7.1.4. Клиентът се задължава:

 • да предостави вярна и точна информация и лични данни, изисквана при поръчката;
 • да заплати цената на поръчаните стоки, посочена при потвърждаване на поръчката;
 • да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;
 • да заплати стойността на транспортните разходи за доставката

 

7.2.Права и задължения на Доставчика

7.2.1.Доставчикът има право:

 • да получава в срок всички дължими суми за закупените стоки и тяхната доставка;
 • по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени;
 • да получи от Клиента данни за извършване на доставката
 • да изпраща на Клиента, при съгласие от негова страна, по поща, по телефон, чрез кратки текстови съобщения (sms, електронна поща или други форми на съобщения) или чрез други средства за адресирана реклама информация, относно актуални промоции, специални оферти, нови продукти и всякаква друга информация, отнасяща се до него като Клиент;
 • по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва сайта в нарушение на настоящите условия, както и по своя преценка  да прекратява достъпа на потребителя до сайта.

7.2.2. Доставчикът се задължава:

 • да достави на Клиента поръчаните от него стоки в срок и при условията за доставка, публикувани в този уеб сайт и настоящите Общи условия.

 

8. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА, ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

8.1. В случай че Клиентът желае да откаже направена вече поръчка или някой от продуктите в нея , той трябва да се обади по телефона или да изпрати мейл  преди Стоките да бъдат подготвени за доствака

8.2.Отказ от поръчка заплатена по банков път:
• в случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 14 дни;
• в случай, че плащането е направено с превод по банкова сметка, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по сметката, с която е направено плащането в срок до 14 дни;

 

9. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

9.1. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние и да върне предоставената му Стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В рамките на горепосочения срок Клиентът е длъжен да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност. 

9.2. Отказът на Клиента от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние следва да бъде направен по следния начин и при следните условия:

а/  Клиентът следва предварително писмено да информира Доставчика, че се отказва от договора, на следния имейл адрес: orders@aptekamedea.bg Правото на отказ може да бъде упражнено от Клиента и чрез попълване, подписване и изпращане на адрес support@aptekamedea.bg на следния попълнен образец на формуляр съгласно Закона за защита на потребителите

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава.

 

б/Срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление е било изпратено преди изтичането на съответния срок.
в/ В същия срок Клиентът следва да изпрати съответната Стока по куриер с обратна разписка, в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка и придружаващата я документация и без увреждания на адреса за кореспонденция, посочен по-горе.

г/ Всички транспортни и други разходи по връщането на Стока са изцяло за сметка на  Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиента на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от Клиента. В случай на загубване или погиване на Стоката преди получаването й от Доставчика, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната цена, съгласно действащия ценоразпис на Доставчика

9.3. След получаване на върната стока и прегледа й, Доставчикът възстановява на Клиента заплатената от Клиента сума (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Клиента начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Доставчика)  не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора.

9.4.В случаите, когато Клиентът не е изпълнил изискванията за връщане на предоставените стоки Доставчикът има право да задържи връщането на заплатените суми на Клиента докато неполучи обратно Стоките.

9.5.Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

• при доставка на Продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

• при доставка на запечатани Продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

• при всички други случаи, предвидени със закон.

 

10. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

10.1. Цените на Продуктите, обявени в Платформата, са крайни, обявени са в лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.

10.2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане при издаване на фактури са посочени във всяка Поръчка.

10.3. Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото българско законодателство.

10.4. Доставчикът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доставени Продукти въз основа на информацията, предоставена от Клиента.

10.5. Доставчикът издава фактура за всяко плащане по Поръчка, чрез която Клиентът си е купил Стока, предлагана от Електронен магазин Медея. Клиентът е съгласен да получава такава фактура по електронен път чрез качването ѝ в Акаунта му. 10.6.Характеристиките или цените на продуктите, описани в Електронен магазин Медея , могат да бъдат променяни от Доставчика по всяко време.

 

11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Съдържанието в интернет сайта включително, но не само лога, всякакви графични изображения или надписи, търговските символи, динамичните символи, текстовете и/или мултимедийното съдържание са изключителна собственост на Доставчика.

11.2. Доставчикът има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени, или получени чрез договорни лицензии или по какъвто и да е друг законосъобразен начин.

11.3. Нищо в сключения между Доставчика и Клиента договор от разстояние няма да се счита като разрешение от страна на Доставчика последният да копира, разпространява, публикува, предоставя на трети лица, променя по какъвто и да е начин каквато и да е част от Съдържанието, включително, но не само съдържанието на търговските марки, логата, мултимедийното съдържание на Сайта или описанията на Продуктите по какъвто и да е начин, включително чрез въвеждането на каквото и да било външно за Сайта съдържание, премахването на знаците, обозначаващи правото на собственост на Доставчика върху Съдържанието. Клиентът няма право и да прехвърля, продава, разпространява материали, създадени чрез възпроизвеждане (копиране), изменение или публикуване на Съдържанието, освен с изричното съгласие на Доставчика.

 

12. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

12.1. В случай на онлайн плащания или плащания по банков път, Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Клиента или неговата банка, по повод на самата транзакция.

12.2. Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство или такова извън контрола на страните. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато. Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

12.3. Доставчикът не носи отговорност при невярна информация посочена от производителя за характеристиките на предлаганите в сайта стоки.

12.4. В случай на препратки към сайтове на трети страни. Доставчикът не носи отговорност за съдържанието, правилата за защита на личната информация и сигурността на такива сайтове.

 

13. Политика за защита на личните данни

13.1. Събиране на лични данни

13.1.1. При поръчка за сключване на договор от разстояние Клиентът  предоставя доброволно необходимите лични данни и се съгласява същите да бъдат събрани, обработвани, използвани и съхранявани от Доставчика за целите на договора за продажба от разстояние съгласно настоящите Общи Условия.

13.1.2. При поръчка Клиентът собственоръчно въвежда всички свои лични данни, необходими за сключване на договора. Клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна.
Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Клиентът предостави неверни, непълни или неточни данни или в същите не са отразени настъпили последващи промени в указаните за това срокове Доставчикът не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

13.2.1.Видове лични данни събирани от Доставчика:

а/При регистрация на акаунт в сайта и при закупуване на продукт - име, адрес, телефонен номер, email, начин на комуникация, информация за банкова карта и др.

б/При издаване на фактура-допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

13.2.Съхранение и обработване на данни

Доставчикът обработва лични данни на Клиентите с цел изпълнение на задълженията на Доставчика като страна по договор за продажба на стоки и с цел предоставяне по-качествени и по-разнообразни продукти.

Клиентските данни се съхраняват при спазване на изискванията на българското и европейското законодателство.  Същите се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Данните се съхраняват за период необходим за изпълнение задълженията на Доставчика по договора, след което същите се изтриват или деперсонализират, освен ако нормативен акт изисква съхранението им за по-дълъг период.

13.3. Предоставяне на данни на трети страни

Доставчикът има право да предоставя събираните, обработвани и съхранявани за целите на договора за продажба данни на Клиента на трети лица - администратори или оператори на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, с цел изпълнение задължението на Доставчика по сключени договори за доставка на Стока, или събиране на вземания, дължими за доставените Стоки, както и за  изпълнение на законови задължения.

13.4. Защита на личните данни

Администраторът предприема необходимите мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване, както и мерки за установяванеидентичносттанаклиента. Мерките включват, но не се ограничават до: парола на админ панел, парола на база данни, ssl сертификат с криптирана връзка, firewall на сървъра от хостинг провайдъра.

13.5. Права на Клиента относно лични данни

Клиентът има право да провери точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригира.

Клиентът има право да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, като изпрати мейл на support@aptekamedea.bg .

 

13.6. Бисквитки

Бисквитките/Cookies/ са малки файлове с информация, които се запазват в интернет браузър или твърд диск на Клиента при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Доставчика да подобрява сайта, така че да съдържа максимално полезна за Клиента информация.

 

13.7. Други

Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Клиента съгласно Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, Директива (ЕС) 2015/2366 наЕвропейскияпарламент и на Съветаот 25 ноември 2015 година за платежните услуги във вътрешния пазар и Делегиран Регламент (ЕС) 2018/389 на комисията от 27.11.2017 г.за допълнение на Директива (ЕС) 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбоченото установяване на идентичността на клиента и общите и сигурни отворени стандарти на комуникация и действащото законодателство.

Във всеки момент Доставчикът има право да изисква от Клиента да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията/поръчката обстоятелства и лични данни. 

Клиентът няма право да използва чужда лична информация (чуждо име,чужд адрес, e-mail, чужда кредитна карта и т.н.).

 

14. ВЛИЗАНЕ В СИЛА и ПРОМЕНИ В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
14.1. Настоящите Общи условия влизат в сила на 15.08.2017 и са задължителни за всички Клиенти на Електронен магазин Медея. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка от електронния магазин.

14.2. Всяко използване на Сайта означава, че Клиентът (а) се е запознал внимателно с общите условия за използването му и (б) се е съгласил да ги спазва безусловно. В случай, че не приема Общите Условия, Клиентът следва да не използва този уеб сайт.

14.3. Общите условия могат да бъдат променяни и допълвани едностранно от Доставчика по всяко време, както и ако промените се налагат по силата на влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно.

14.4.  При промяна на настоящите Общи Условия Доставчикът се задължава да ги публикува на Интернет страницата си aptekamedea.bg. Изменените Условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Клиента от момента на публикуването им на Страницата.

 

15. ПРИЛОЖИМО ПРАВО
При прилагането и тълкуването на настоящите Общи Условия се прилага действащото българското законодателство.

Настоящите Общи условия въвеждат изискванията на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия, Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и действащото законодателство.

Защита на личните данни

Конфиденциалност

НАНАКО ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

НАНАКО ЕООД се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

НАНАКО ЕООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликванията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг (своите и на ПАРТНЬОРИ).

С приемането на настоящите Общи условия, Вие се съгласява с обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до НАНАКО ЕООД на адрес: гр. София 1618, район р-н Витоша ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В или на e-mail:  administration@aptekamedea.bg

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!