Подробно търсене

РИНОЛЕКС УНГ 18Г СОФАРМА

Кат. номер 2766

Кратко описание
РИНОЛЕКС / RHINOLEX SOPHARMA ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА Моля прочетете внимателно тази.
Производител
СОФАРМА АД
Марка СОФАРМА ОТС | SOPHARMA OTS
0 от 5

Описание

РИНОЛЕКС / RHINOLEX

SOPHARMA ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

Моля прочетете внимателно тази. листовка. Тя съдържа важна за Вас информация. Ако имате допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекуващ лекар.

RHINOLEX

РИНОЛЕКС

СЪСТАВ

Big маз се съдържат:

Лекарствени вещества:

Ephedrine hydrochloride   30 mg

Sulfathiazole   50  mg

Sodium hydrogen carbonate 75 mg

Помощни вещества:

Еукалиптол, Гоменол, Течен парафин, Безводен ланолин, Бял вазелин.

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ФАРМАКО-ТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА

Ринолекс под формата на маз е комбиниран лекарствен продукт, който се прилага при възпаление на лигавицата на носа щ . на околоносните кухини.

sopharmo®

1    1    BULGARIA

ПОКАЗАНИЯ

В кои случаи може да се прилага Ринолекс?

Лекарственият продукт се прилага при остри ринити (хрема), хронични риносинузити (възпаление на лигавицата на носа и на околоносните кухини) във фаза на обостряне.    м

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ     н*

В кои случаи не трябва да се прилага?

Не се прилага при свръхчувствителност към •; някоя от съставките на лекарствения продукт и при деца под > 6 години. Ринолекс е противопоказан при тежки; органични заболявания на сърдечносъдовата система поради съдържанието на ефедрин.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА .

Кога продуктът трябва да се прилага с повишено внимание?

Да се прилага с повишено внимание при пациенти със сърдечносъдови заболявания като повишено артериално налягане, нарушения в сърдечния ритъм, сърдечна недостатъчност, ИБС (исхемична болест на сърцето) и напреднала атеросклероза, както и при тясноъгълна глаукома (повишено вътреочно налягане), феохромоцитом (тумор на надбъбреците), захарен диабет, хипертрофия (увеличение) на простатата с ретенция (задържане) на урината с оглед на съдържанието на ефедрин. Ринолекс трябва да се използва с внимание и при пациенти с глюкозо-6-фосфат дехидрогеназен недоимък, с алергии към тиазидни диуретици, фуросемид, карбоанхидразни инхибитори, сулфонилурейни. продукти, сулфонамиди. 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Ринолекс не се преноръчва по време на бременност (поради наличие на сулфонамид) и кърмене (особено при недоносени, с жълтеница и при глюкозо-6-фосфат дехидрогеназен дефицит). Може да се употребява само в случаи на изрично лекарско предписание, когато очакваната полза надхвърля потенциалния: риск за плода или кърмачето.

Няма данни за нарушаване на способността за шофиране и работа с машини, изискващи повишено внимание.

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Досега не са наблюдавани клинично значими лекарствени ; взаимодействия.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА

Прилага се само назално. След предварително почистване на носа се намазват носните ходове с мазта 3-4 пъти дневно в продължение на 5 дни при възрастни и 2-3 пъти дневно (при деца над 6 години) в продължение на 3 дни.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Понякога 15-30 min след приложение на по-голямо количество от лекарствения продукт могат да се наблюдават бързопреходни симптоми като лек тремор, учестена сърдечна дейност, леко покачване на артериалното налягане, усилено потене, безпокойство. Възможни са реакции на свръхчувствителност, изразяващи се в локално дразнене, парене и сърбеж, които са бързопреходни. При

деца съдържащият се в продукта ефедрин може безсъние. 

При продължителна употреба на Ринолекс може да се развие толеранс, което води до намаляване на ефекта.

За всички нежелани лекарствени реакции, включително и неописани в листовката, пациентът трябва .незабавно да съобщи на своя лекуващ лекар,

ПРЕДОЗИРАНЕ 

Досега няма данни на предозиране с лекарствения продукт при локално приложение, ако се спазват .указанията за правилна употреба.

ИНСТРУКЦИИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

На защитено от светлина място при температура под 25°*С.

Да се съхранява на места, недостъпни за деца!

СРОК НА ГОДНОСТ

Две години от датата на производство.

Срок на годност след отваряне на опаковката - 1 месец

Да не се употребява след изтичане срока на годност!

ДАННИ ЗА ОПАКОВКАТА

По 18 g от лекарствения продукт се дозират в алуминиеви туби, които се поставят в единични картонени кутии заедно с листовка за пациента.

НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ

Без лекарско предписание.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

СОФАРМА АД, България

1220 София, ул. “Илиенско шосе” N 16

ПРОИЗВОДИТЕЛ

СОФАРМА АД, България

1220 София, ул. “Илиенско шосе” N 16

ДАТА НА ПОСЛЕДНАТА РЕДАКЦИЯ НА ЛИСТОВКАТА

KL06.20.03 г.

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 100 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 100кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели