Hartmann Hydrocoll самозалепваща абсорбираща хидроколоидна превръзка 5см./5см. х 1 брой

Прод.код 64761 / Тегло 0.01 кг.

Марка ХАРТМАН | HARTMANN
Оценка на продукта
4.05 от 5 ( 103 оценки)
3,39 лв.
Запази в любими Запази в любими

Hartmann Hydrocoll 5 см x 5 см, представлява самозалепваща абсорбираща хидроколоидна превръзка за лечение на рани във фазата на гранулация.

 

Дейсвие:

Хидроколоидът се трансформира в гел при поемане на раневия ексудат като осигурява оптимално влажна среда в раната и стимулира раневото заздравяване. Гелът не позволява Hydrocoll да залепне върху раната. Смяната на превръзката не дразни гранулациите и може да се свали почти безболезнено, причинявайки минимален дискомфорт на пациента. Hydrocoll се самозалепва. Заоблените ръбове на превръзката осигуряват подходящо прикрепяне върху проблемни анатомични зони. Повърхността на Hydrocoll е водоустойчива като по този начин не се затруднява поддържането на ежедневната лична хигиена. За лечение на хронични неинфектирани рани със слаба до умерена ексудация. За обработване на изгаряния до втора степен, за стимулиране процеса на реепителизация на места, от които са взети кожни участъци за трансплантация, при натъртване.Hydrocoll се сменя, когато превръзката видимо се обезцвети и оформящото се в средата мехурче от акумулиран ексудат достигне приблизително размерите на раната.

 

Начин на употреба:

Формата и размерът на Hydrocoll трябва да се избират в зависимост от раната. Превръзката Hydrocoll трябва от всички страни да бъде с поне един сантиметър по-голяма от раната, за да може да се осигури добро фиксиране. Отстранява се предпазната хартия и Hydrocoll се поставя върху раната, като краищата се оформят добре и се притискат. При смяна по раната може да остане хидроколоиден гел, който не трябва да се бърка с гной. Той не пречи на оздравителния процес на раната и при необходимост може да се отстрани посредством промивка. При рани с неголеми усложнения превръзката Hydrocoll може да остане на раната до пълното им заздравяване в продължение на 7 дни.

 

Опаковка: 1 брой, размер 5 см х 5 см.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!