Hartmann Hydrocoll самозалепваща абсорбираща хидроколоидна превръзка 15см./15см. х 1 брой

Прод.код 64759 / Тегло 0.22 кг.

Марка ХАРТМАН | HARTMANN
Оценка на продукта
4.80 от 5 ( 41 оценки)
12,99 лв.
Запази в любими Запази в любими

Hydrocoll е самозалепваща абсорбираща хидроколоидна превръзка за рани с пропусклив за газове, но не пропускащ вода и бактерии външен полиуретанов слой. Превръзките Hydrocoll са подходящи за лечение на слабо до умерено ексудиращи рани.

 

Действие:

Хидроколоидът се трансформира в гел при поемане на раневия ексудат като осигурява оптимално влажна среда в раната и стимулира раневото заздравяване. Гелът не позволява Hydrocoll да залепне върху раната. Смяната на превръзката не дразни гранулациите и може да се свали почти безболезнено, причинявайки минимален дискомфорт на пациента. Hydrocoll се самозалепва. Заоблените ръбове на превръзката осигуряват подходящо прикрепяне върху проблемни анатомични зони. Повърхността на Hydrocoll е водоустойчива като по този начин не се затруднява поддържането на ежедневната лична хигиена.

 

Начин на употреба:

Поставяне на превръзката. Изберете подходящия размер и форма на Hydrocoll, така че превръзката да припокрива ръбовете на раната с около 1 см по цялото й протежение, за да се осигури стабилното й фиксиране. Hydrocoll/Hydrocoll thin: свалете предпазната хартиена лента, поставете превръзката върху раната, адаптирайте ръбовете й и притиснете. Белезите, изискващи подмяната на Hydrocoll, са видимо обезцветяване на превръзката и образуване под нея на течна колекция, дублираща ръбовете на раната. За да се смени, повдигнете внимателно Hydrocoll от ръбовете на раната и я свалете. Често върху раната остава слой от хидроколоид, който не бива погрешно да се смята за образувана гной. Той не пречи на раневото оздравяване и може да бъде отмит, ако е необходимо. При неусложнени рани Hydrocoll може да бъде оставен върху раната до 7 дни до напълното й заздравяване.

 

Опаковка: 1 брой. Размери: 15 см х 15 см.


Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!