Hartmann HydroCleaN Advance превръзка хидроактивна 7,5см./7,5см. х 1 брой

Прод.код 64753 / Тегло 0.13 кг.

Марка ХАРТМАН | HARTMANN
Оценка на продукта
4.80 от 5 ( 75 оценки)
12,49 лв.
Запази в любими Запази в любими

HydroCleaN Advance е хидроактивна превръзка, съдържаща супер абсорбираща полиакрилатна (SAP) сърцевина, вградена в целулозни влакна, предварително активирана с разтвор на Рингер. Контактният слой към раната е съставен от полипропиленова плетена тъкан с прикачени силиконови ленти. Той и силиконовите ленти възпрепятстват залепване към раневото ложе. На горната страна водонепропускливият полипропиленов филм под хидрофобната тъкан предотвратява бързото изсъхване на превръзката. Това улеснява овлажняването на раневото ложе в рамките на до 3 дни и едновременно с това предотвратява от прекомерното напояване външния слой на превръзката.

 

Действие:

Превръзката HydroCleaN Advance освобождава в раната в рамките на 72 часа съдържащия се в нейната сърцевина разтвор на Рингер. Тя овлажнява непрекъснато раната, като едновременно с това абсорбира раневия секрет. Супер абсорбиращият полиакрилат (SAP) деактивира матричната металопротеиназа (ММР), която възпрепятства раневото заздравяваване. В резултат на това забавеното оздравяване на хроничните рани може да бъде подновено.

 

Начин на употреба:

Поставя се с бялата страна към раната, така че сините надписи да са с лице навън. Превръзката трябва да е в контакт с раневото ложе и да излиза извън ръба й. В дълбоки рани се препоръчва да се постави HyaroCleaNcavity и в последствие да се покрие с HydroCleaN Advance. HydroCleaN Advance трябва да се прикрепи с подходяща вторична превръзка и може да остане до 3 дни в зависимост от клиничната преценка. Ако раната се нуждае от силно овлажняване, превръзката може да изсъхне по-рано и да се наложи по-ранната й подмяна. В повечето случаи може да се отстрани безпроблемно от раната. Ако залепне за нея, може да бъде овлажнена с физиологичен разтвор или с разтвор на Рингер преди премахването й. По този начин превръзката се отстранява безболезнено след няколко минути.

 

Опаковка: 1 брой, размер 7,5 см х 7,5 смЕкспресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!