Account

ОФЛОКСИН ТБ 200МГ Х 10

Прод.код 1093 / Тегло 0.20 кг.

Производител
ЗЕНТИВА A.S.
Марка
ЗЕНТИВА | ZENTIVA
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

ОФЛОКСИН ТБ 200МГ Х 10

1. Какво представлява Офлоксин и за какво се използва
Офлоксин съдържа лекарство, наречено офлоксацин. То принадлежи към групата лекарства, наречени антиобиотици. Той действа като убива някои бактерии, които причиняват инфекции.
Офлоксин се използва за лечение на инфекции на:
Бъбреците и пикочния мехур (уринарния тракт)
Белите дробове и гръдния кош
Мъжките и женски полови органи (гениталния тракт). Това включва гонорея, която е полово предавана инфекция, която може да засегне както мъже, така и жени.
кожата и меките тъкани. Меките тъкани се намират под кожата и включват мускулите.
2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Офлоксин
Не използвайте Офлоксин, ако
ако сте алергични (свръхчувствителни) към офлоксацин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). Признаците на алергична реакция включват обрив, подуване или проблеми с дишането, оток на устните, лицето, гърлото или езика.
ако някога сте имали оток на сухожилията (наречен тендинит), който може да засегне области като китката или ахилесовото сухожилие.
ако страдате от епилепсия или сте с риск от припадъци.
ако имате проблеми с червените кръвни клетки, състояние, известно като глюкозо-6-дехидрогеназна недостатъчност.,
ако сте бременна или кърмите (вижте раздел „"Бременност и кърмене" по-долу), ако сте на възраст под 18 години или все още растете.
Не приемайте това лекарство, ако нещо от горното се отнася за Вас. Ако не сте сигурни, говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Офлоксин.
Предупреждения и предпазни мерки
Преди да приемете това лекарство
Не трябва да приемате антибактериални лекарства, съдържащи
флуорохинолони/хинолони, включително [име на продукта], ако сте имали някаква сериозна нежелана реакция в миналото, когато сте приемали хинолони или флуорохинолони. В такъв случай трябва да информирате Вашия лекар възможно най-скоро.
Докато приемате това лекарство
Рядко може да се появят болка и подуване на ставите и възпаление или разкъсване на сухожилията. Рискът при Вас е повишен, ако сте в старческа възраст (над 60-годишна възраст), ако сте претърпели трансплантация на орган, имате проблеми с бъбреците или ако сте на лечение с кортикостероиди. Възпаление и разкъсвания на сухожилия могат да се появят в рамките на първите 48 часа от лечението и дори до няколко месеца след прекратяване на терапията с Офлоксин. При първия признак на болка или възпаление на сухожилие (например на глезена, китката, лакътя, рамото или коляното) спрете приема на Офлоксин, свържете се с Вашия лекар и оставете болезнената област в покой. Избягвайте ненужно натоварване, понеже това може да повиши риска от разкъсване на сухожилие.
Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Офлоксин
Продължителни, инвалидизиращи и потенциално необратими сериозни нежелани реакции
Приемът на антибактериални лекарства, съдържащи флуорохинолони/хинолони, включително [име на продукта], се свързва с появата на много редки, но сериозни нежелани реакции, някои от които са продължаващи дълго време (месеци или години), инвалидизиращи или потенциално необратими. Това включва болка в сухожилията, мускулите и ставите на горните и долните крайници, трудност при ходене, необичайни усещания като боцкане, мравучкане, гъделичкане, изтръпване или усещане за парене (парестезии), сензорни нарушения, включително нарушения на зрението, вкуса, обонянието и слуха, депресия, нарушение на паметта, тежка умора и тежки нарушения на съня.
Ако получите някоя от тези нежелани реакции след прием на Офлоксин, незабавно се свържете с Вашия лекар, преди да продължите лечението. Вие и Вашият лекар ще решите дали да продължите лечението, като обсъдите и възможна употреба на антибиотик от друг клас.
ако Ви е поставена диагноза разширение или "„издуване" на голям кръвоносен съд (аневризма на аортата или аневризма на голям периферен съд).
ако сте преживели предишен епизод на аортна дисекация (разкъсване на аортната стена), ако имате фамилна анамнеза за аортна аневризма или аортна дисекация или друга рискови фактори или предразполагащи заболявания (напр. нарушения на съединителната тъкан като синдром на Марфан или васкуларен синдром на Елерс-Данлос или съдови нарушения като артериит на Такаясу, гигантоклетъчен артериит, болест на Бехчет, високо кръвно налягане или известна атеросклероза), ако имате чернодробни или бъбречни проблеми;
ако имате сърдечно заболяване или имате проблеми със сърдечния ритъм ако приемате лекарства, които могат да повлияят на сърцето (вижте раздел, Други лекарства и Офлоксин")
ако имате анамнеза за тежки булозни кожни реакции
ако сте изложени на риск от припадъци (напр. при едновременно използване на фенбуфен, други нестероидни противовъзпалителни средства или теофилин вижте точка „Други лекарства и Офлоксин")
ако сте роден с или имате фамилна анамнеза за удължен QT интервал (установен ЕКГ електрически запис на сърцето)
ако имате солеви дисбаланс в кръвта (особено ниско ниво на калий или магнезий в кръвта),
ако имате много забавен сърдечен ритъм (известно като брадикардия), ако имате „слабо" сърце (сърдечна недостатъчност), ако имате анамнеза за сърдечен удар (инфаркт на миокарда), ако сте жена или пациент в старческа възраст,
ако приемате друга лекарства, които водят до абнормни ЕКГ промени (вижте точка , Други лекарства и Офлоксин").
ако имате или някога сте имали психотично заболяване
ако страдате от състояние, наречено миастения гравис, което предизвиква мускулна слабост или прекомерна умора.
ако Вашият лекар Ви е казал, че страдате от непоносимост към някои видове захари.
Възможно е в редки случаи да изпитате симптоми на увреждане на нервите (невропатия), като божа, усещане за парене, мравучкане, изтръпване и/или слабост, особено в ходилата и краката, или дланите и ръцете. Ако това се случи, спрете приема на Офлоксин и незабавно информирайте Вашия лекар, за да предотвратите развитието на потенциално необратимо заболяване.
Ако почувствате внезапна, силна болка в корема, гръдната област или гърба, потърсете незабавно спешна помощ.
Ако не сте сигурни дали нещо от горното се отнася за Вас, говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Офлоксин.
Има много редки съобщения за потенциално животозастрашаващи кожни обриви (синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална некролиза) при използването на Офлоксин. Симптомите могат да включват: грипоподобни симптоми, последвани от болезнен червен или пурпурен обрив, който се разпространява и се образуват мехури. Ако развиете някое от изброените по-горе състояния, трябва да спрете приема на Вашето лекарство и незабавно да уведомите Вашия лекар (вижте точка 4.)
Офлоксин не се препоръчва при съмнения за инфекция с МРС
По време на лечението с офлоксацин трябва да се избягва излагането на силна слънчева светлина или други източници на УВ лъчи (слънчеви лампи, солари), тъй като кожата Ви може да е по чувствителна към светлина.
Ако изпитате болка в пръстите на ръцете или краката, докато се лекувате с Офлоксин, незабавно информирайте Вашия лекар или медицинска сестра.
Други лекарства и Офлоксин
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. Това включва лекарства, които сте закупили без рецепта включително лекарства от растителен произход. Това е така, понеже Офлоксин и някои лекарства могат да повлияят начина си на действие.
Особено важно е да уведомите Вашия лекар, ако приемате следните лекарства:
метотрексат за лечение на злокачествени заболявания или ревматизъм
Други лекарства, които могат да променят Вашия сърдечен ритъм:
лекарства, които принадлежат към групата на антиаритмиците (напр. хинидин хидрохинидин, дизопирамид, амиодарон, соталол, дофетилид, ибутилид),
трициклични антидепресанти, ,
някои антимикробни лекарства (групата на макролидите),
някои антипсихотици.
Следните лекарства могат да променят начина, по който действа Офлоксин или офлоксин може да промени начина, по който действат някои от тези лекарства:
Лекарства, използвани за предотвратяване на съсирването на кръвта Ви.
Лекарства, използвани при високо кръвно налягане.
Лекарства, които съдържат желязо (при анемия) или цинк.
Лекарства, които Ви помагат да заспите (анестетици).
Отводняващи таблетки (диуретици) като фуроземид.
Антиациди, които съдържат магнезий или алуминий - използвани при лошо храносмилане.
Глибенкламид - използван при диабет.
Пробенецид - използван при подагра.
Циметидин - използван при стомашни язви или лошо храносмилане.
Сукралфат - използван при стомашни язви.
Следните лекарства могат да повишат риска от нежелани реакции, когато са приемани съвместно с Офлоксин:
Други антибиотици (като еритромицин, ацитромицин или кларитромицин)
Лекарства за депресия (като амитриптшшн, кломипрамин или имипрамин)
Теофилин - използван при проблеми с дишането
Лекарства, използвани за контролиране на сърдечния ритъм (като амиодарон, хинидин, прокаинамид или дизопирамид)
Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) - използвани за облекчаване на болка и възпаление (като ибупрофен, диклофенак или индометацин) Кортикостероиди - използвани за лечение на психични разстройства като шизофрения и биполярно разстройство
Антипсихотици - използвани за лечение на психиатрични разстройства като шизофрения и биполярно разстройство
Офлоксин с храни и напитки и алкохол
Не пийте алкохол докато приемате Офлоксин. Това може да Ви накара да почувствате замайване или сънливост.
Бременност и кърмене
Не приемайте това лекарство, ако:
сте бременна, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност
Кърмите или планирате да кърмите.
Попитайте Вашия лекар или фармацевт за съвет преди употребата на което и да е лекарство, ако сте бременна или кърмите.
Шофиране и работа с машини
Може да се почувствате сънливи или замаяни или да имате проблеми със зрението докато приемате това лекарство. Ако това се случи, не шофирайте и не работете с инструменти и машини.
Офлоксин съдържа лактоза монохидрат
Ако Вашият лекар Ви е предупредил, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него, преди да започнете лечение с това лекарство.
3. Как да използвате Офлоксин
Винаги приемайте това лекарство както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Прием на лекарството
Приемайте това лекарство през устата.
Поглъщайте таблетките цели с малко вода.
Докато приемате Офлоксин избягвайте силната слънчева светлина и не се излагайте на кварцови лампи или солариум.
Лекарствата, които съдържат желязо (при анемия), антиациди (при лошо храносмилане или киселини) или сукралфат (при стомашни язви) трябва да бъдат избягвани в рамките на 2 часа преди и след прием на Офлоксин.
Ако почувствате, че ефектът от лекарството е прекалено силен или прекалено слаб, не променяйте дозата си самостоятелно, а попитайте Вашия лекар.
Ако докато приемате Офлоксин, зрението Ви отслабне или очите Ви изглеждат засегнати по някакъв начин, веднага се консултирайте с очен лекар.
Докато приемате Вашето лекарство
Продължителността на Вашето лечение ще зависи от това, колко сериозна е инфекцията, която имате.
Обичайно това лекарство се приема за 5 до 10 дни, а лечението не трябва да продължи по-дълго от 2 месеца.
Дози до 400 mg се приемат като единична доза сутрин.
По-високите дози трябва да бъдат приемани в две разделени дози, една сутрин и една вечер.
Какво количество да приемате
Вашия лекар ще реши колко Офлоксин трябва да приемете.
Дозата ще зависи от типа на инфекцията, от която страдате.
Обичайната дневна доза при възрастни, включително пациенти в старческа възраст, е между 200 mg и 800 mg всеки ден, Дозата ще зависи от локализацията и тапа инфекция:
Инфекции на бъбреците или пикочните пътища (уринарния тракт): 200 mg до 800 mg всеки ден.
Гръден кош или бели дробове: 400 mg до 800 mg всеки ден.
Инфекции на половите органи при мъже и жени (генитален тракт): 400 mg всеки ден.
Гонореа: единична доза от 400 mg
Инфекции на кожата или меките тъкани: 400 mg до 800 mg всеки ден.
Бъбречни или чернодробни проблеми
Ако страдате от бъбречни или чернодробни проблеми, може да Ви бъде назначена по-ниска доза.
Деца и юноши
Това лекарство не трябва да се приема от деца и юноши.
Тестове на урина
Приемането на Офлоксин може да повлияе на резултатите на някои изследвания на урината. Ако ще се подлагате на тестове за изследване на урината, важно е да уведомите Вашия лекар, че приемате Офлоксин.
Ако сте приели повече от необходимата доза Офлоксин
Ако сте взели повече от необходимата доза Офлоксин трябва да уведомите лекар или да отидете в най-близкото спешно отделение незабавно. Вземете опаковката от лекарството. Това е необходимо, за да може лекарят да знае какво сте приели. Могат да се появят следните ефекти: чувство на обърканост или замаяност, загуба на съзнание, припадъци, гадене или кръв в изпражненията.
Ако сте пропуснали да приемете Офлоксин
Ако сте пропуснали една доза, вземете я веднага след като сте си спомнили за това. Ако наближава време за редовната Ви доза, пропуснете забравената доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако сте спрели приема на Офлоксин
Продължете да приемате Офлоксин докато Вашия лекар не Ви каже да спрете. Не прекъсвайте да вземате Офлоксин, защото сте се почувствали по-добре. Ако прекъснете лечението, инфекцията Ви може да се влоши отново.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Спрете приема на Офлоксин и се свържете с лекар или посетете болница незабавно, ако
Имате алергична реакция. Признаците могат да включват: обрив, проблеми с преглъщането или дишането, оток на устните, лицето, гърлото или езика.
Спрете приема на Офлоксин и се свържете с лекар незабавно, ако забележите някоя от следните сериозни нежелани реакции - може да се нуждаете от незабавно медицинско лечение:
Много редки (засягат по-малко от 1 на 10 000 души)
Неравномерен или ускорен сърдечен ритъм, усещане за припадък.
Водниста диария, която може да съдържа кръв. Възможно е да е придружена от стомашни спазми или висока температура
Гърчове
Проблеми със слуха или загуба на слух
Проблеми с черния дроб, които могат да причинят пожълтяване на бялото на очите или кожата (жълтеница).
Тежки кожни обриви, които могат да включват мехури или белене на кожата около устните, очите, устата, носа и гениталиите. Симптомите могат да включват грипоподобни симптоми, последвани от болезнен червен или пурпурен обрив, който се разпространява и образува мехури. Ако вие развивате някое от горните трябва да спрете да приемате това лекарство и да информирате Вашия лекар незабавно. Кожни обриви, причинени от силна слънчева светлина.
Чувство на слабост, прималяване или замаяност поради ниско кръвно налягане. Слабост в мускулите, ставите и болка в мускулите.
Чувство на слабост или раздразнителност, изпотяване и/или треперене. Това може да се дължи на понижени нива на кръвна захар.
Чувство на жажда и уриниране по-често от обичайното. Това може да се дължи на понижени нива на кръвна захар.
Оток или дискомфорт в сухожилията, например в ахилесовото сухожилие.
Тежко бъбречно възпаление, което може да доведе до отказ на бъбреците. Признаците могат да включват обрив, висока температура и обща болка.
Тежка депресия или психично заболяване. Някои хора, които са депресирани, имат мисли за самонараняване или самоубийство.
Редки (засягат по-малко от 1 на 1000 души)
Изтръпване или мравучкане по ръцете и краката или свръхчувствителност при допир
С неизвестна честота
Необичаен ускорен сърдечен ритъм
Животозастрашаващ неравномерен сърдечен ритъм
Промяна в сърдечния ритъм (наречена „удължен QT интервал", видим при ЕКГ, електрическа активност на сърцето).
Лошо храносмилане, флатуленция (отделяне на газове), запек Треска, болка (гърба, гръдния кош, крайниците)
Тежка коремна болка (панкреатит)
Увреден слух
Възпаление на окото (увеит)
Зачервяване на кожата с лющене (ексфолиативен дерматит)
Загуба на апетит, пожълтяваме на кожата и очите, потъмняване на урината, сърбеж или болезнен корем. Това могат да бъдат признаци на чернодробни проблеми, които могат да включват фатален отказ на черния дроб 
Чернодробни проблеми, 
Проблеми със зрението
Уведомете Вашия лекар, ако някоя от следните нежелани реакции станат сериозни или продължат по-дълго от няколко дни):
Нечести (засягат по-малко от 1 на 100 души)
Гадене или повръщане, диария или болки в стомаха
Главоболие, проблеми със съня, замаяност или безпокойство
Кожен обрив или сърбеж
Редки (засягат по-малко от 1 на 1000 душ)
Загуба на апетит
Обърканост или тревожност, кошмари, виждане на неща, които не съществуват, депресия и психично заболяване, сънливост, треперене, проблеми с ходенето поради слаб контрол на мускулите
Промени в зрението
Промени в или загуба на вкуса и обонянието
Промени в нивата на чернодробните ензими, видими при изследвания на кръвта Общо неразположение
Много редки (засягат по-малко от 1 на 10 000 души)
Чувство на умора, прималяване, замаяност или бледа кожа. Това може да са симптоми на анемия.
По-лесно получаване на синини от обикновено. Това може да се дължи на проблем с кръвта, наречен „тромбоцитопения".
Кашлица или задъхване, причинени от възпаление на белите дробове.
Възможно е Офлоксин да отключи пристъп на порфирия (рядко заболяване, което засяга метаболизма) при някои пациенти.
Много редки случаи на продължаващи дълго време (до месеци или години) или трайни нежелани лекарствени реакции, като възпаление на сухожилие, разкъсване на сухожилие, болка в ставите, болка в крайниците, трудност при ходене, необичайни усещания като боцкане, мравучкане, гъделичкане, усещане за парене, изтръпване или болка (невропатия), депресия, умора, нарушения на съня, нарушение на паметта, както и увреждане на слуха, зрението, вкуса и обонянието се свързват с приложението на антибиотици, съдържащи хинолони и флуорохинолони, в някои случаи независимо от вече съществуващите рискови фактори.
Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата ул. "Дамян Груев" № 8,1303 София, Тел.: +359 2 8903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец
5. Как да съхранявате Офлоксин
Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Офлоксин
Активното вещество е офлоксацин. Всяка филмирана таблетка съдържа 200 mg офлоксацин
Другите съставки са лактоза монохидрат, царевично нишесте, повидон, кросповидон, полоксамер, магнезиев стеарат, талк, хидроксипропилметилцелулоза, макрогол, титанов диоксид.

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ на Електронен магазин Аптеки Медея


1. ПРЕДМЕТ С настоящите Условия, се определят взаимоотношенията на Аптеки Медея наричани по-долу за краткост „Доставчик”, с Клиенти, възникващи по повод сключване на договор за продажба на стоки от разстояние през електронен магазин Медея http://aptekamedea.bg


2. ДЕФИНИЦИИ
Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

2.1. Договор за продажба на Стока от разстояние - договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт aptekamedea.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

2.2  Клиент/Потребител – всяко физическо лице, навършило 16 години и се е съгласило с настоящите Общи усливоя, което използва Страницата по какъвто и да е начин, включително но не само като я разглежда, прави поръчки през нея, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез нея.

2.3. Уеб Сайт/Интернет Страница/Страница– домейна aptekamedea.bg собственост на Доставчика

2.4.  Акаунт – раздел от Уеб Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчка и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта (Поръчки, фактури и др.)

2.5. Любими продукти – раздел в акаунта, който позволява на Клиента да създаде свои списъци.

2.6. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Електронен магазин Медея.

2.7. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние,сключен между Купувача и Доставчика през Електронен магазин Медея, който се предоставя на Клиента срещу заплащане.

2.8. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на, Електронен магазин Медея,  марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.

2.9. Електронен магазин Медея -способ за електронна търговия посредством Уеб Сайта, чрез който се сключва договор за продажба на Стока от разстояние.

 

3. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: НАНАКО ЕООД

ЕИК: 202233642

Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ №98 офис 7 В

Номер и дата на удостоверение за администратор на лични данни: 402449 от 17.02.2016г.

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG202233642

Адрес на обекта Медея Опълченска: гр. София, ул. Опълченска, бл 41А
Телефон за контакт:  +359 886 77 22 77
e-mail: opalchenska@aptekamedea.bg

Адрес за кореспонденция:  гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В

Номер и дата на издадено разрешение за аптеката: АП-610-3/28.06.2019г.

Ръководител на аптеката: Силвия Николаева Семова

 

4. НАДЗОРНИ ОРГАНИ:

4.1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519

факс 02/91-53-525

Email: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

4.2. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Email: info@kzp.bg

Уеб сайт: www.kzp.bg

 

4.3. Комисия за защита на конкуренцията

Адрес: София 1000, бул. "Витоша" №18

Телефон: (02) 935 61 13

Факс: (02) 980 73 15

Email: cpcadmin@cpc.bg

Уеб сайт: www.cpc.bg

 

4.4. Изпълнителна агенция по лекарствата

БЪЛГАРИЯ, София 1303, ул. Дамян Груев 8
тел.: +359 2 8903555; факс: +359 2 8903434
e-mail: bda@bda.bg Уеб сайт: www.bda.bg

 

5. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

5.1. Предложението за сключване на договор се съдържа на Интернет  страницата aptekamedea.bg и приемането се осъществява чрез Заявка/Поръчка направена от Клиента през посочената страница.

5.2. Клиентът заявява желанието си да поръча и купи Продукт през Уеб Сайта като направи Поръчка по електронен път или по телефона и която се регистрира от самия него или от служител на Доставчика от името на Клиента.

5.3. Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл) или по телефона.

5.4.  Доставчикът има право да не достави част или всички Продукти от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона, като единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на Продукта.

5.5. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Клиента се смята за сключен към момента на получаването  на уведомление от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефона му, че Продуктът от Поръчката е готов за изпращане.

5.6. Неразделна част от Договора за продажба, сключен между Клиента и Доставчика, са настоящите общи условия и Общи условия за ползване на сайт Медея.

5.7. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт;

5.8. Доставчикът си запазва правото да коригира евентуални технически грешки и/или пропуски в информацията, предоставена за съответен продукт. Доставчикът уточнява, че описанията и снимките към съответните артикули имат само илюстративен и насочващ характер, поради което доставените продукти могат да се различават по вид и/или по характеристики. Задължение на Клиента е при получаване на продукта да провери дали последният съответства по характеристики с придружаващите го документи. В случай, че при несъответствие Клиентът не уведоми незабавно след доставката на стоката Доставчика, се приема, че стоката съответства с описанието в сайта по характеристики, цени и др.

 

6. ДОСТАВКА
6.1. Доставчикът се задължава, в срок до 5 /пет/ работни дни от получаване на съгласие чрез средствата за комуникация и сключване на договора за продажба на Стоки от разстояние, да достави чрез куриерска фирма Медея Логистик ЕООД, Спиди или Еконт Експрес ООД пратка, съдържаща Стоката. При получаване на пратката, Клиентът се задължава да се легитимира пред куриера с личната си карта, след което да подпише талона за доставката и да предаде един екземпляр на куриера. В случай, че Клиентът не бъде открит на посочения от него адрес 2 (два) или повече пъти се счита, че Клиентът се е отказал от договора за продажба на Стоки от разстояние.

6.2.По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е в сила законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на стоката с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от Доставчика да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

6.3.Използването на услугите на Електронен магазин Медея може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели.

6.4.Доставчикът ще извършва доставката на Продуктите само на територията на България. Цените за доставка са подробно описани ТУК.

 

7. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

7.1.Права и задължения на Клиента:

7.1.1. Клиентът има право:

 • да преглежда стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка;
 • да поръчва стоки от електронен магазин Медея при реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.
 • да получи поръчаната стока/стоки на посочен от него адрес за доставка
 • да получава информация относно статуса на собствената си поръчка;
 • да провери съдържанието на поръчката си преди да я приеме от куриерската фирма.

7.1.2. Клиентът няма право да използва сайта за изпращане на каквито и да е материали, чието съдържание е противозаконно, невярно, подвеждащо, заплашително, подстрекаващо, оскърбително, позорящо, клеветящо, или такова, което би нарушило закона и добрите нрави. В противен случай Клиентът носи пълна отговорност за причинени на Доставчика вреди.

7.1.3. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата му;

7.1.4. Клиентът се задължава:

 • да предостави вярна и точна информация и лични данни, изисквана при поръчката;
 • да заплати цената на поръчаните стоки, посочена при потвърждаване на поръчката;
 • да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;
 • да заплати стойността на транспортните разходи за доставката

 

7.2.Права и задължения на Доставчика

7.2.1.Доставчикът има право:

 • да получава в срок всички дължими суми за закупените стоки и тяхната доставка;
 • по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени;
 • да получи от Клиента данни за извършване на доставката
 • да изпраща на Клиента, при съгласие от негова страна, по поща, по телефон, чрез кратки текстови съобщения (sms, електронна поща или други форми на съобщения) или чрез други средства за адресирана реклама информация, относно актуални промоции, специални оферти, нови продукти и всякаква друга информация, отнасяща се до него като Клиент;
 • по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва сайта в нарушение на настоящите условия, както и по своя преценка  да прекратява достъпа на потребителя до сайта.

7.2.2. Доставчикът се задължава:

 • да достави на Клиента поръчаните от него стоки в срок и при условията за доставка, публикувани в този уеб сайт и настоящите Общи условия.

 

8. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА, ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

8.1. В случай че Клиентът желае да откаже направена вече поръчка или някой от продуктите в нея , той трябва да се обади по телефона или да изпрати мейл  преди Стоките да бъдат подготвени за доствака

8.2.Отказ от поръчка заплатена по банков път:
• в случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 14 дни;
• в случай, че плащането е направено с превод по банкова сметка, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по сметката, с която е направено плащането в срок до 14 дни;

 

9. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

9.1. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние и да върне предоставената му Стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В рамките на горепосочения срок Клиентът е длъжен да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност. 

9.2. Отказът на Клиента от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние следва да бъде направен по следния начин и при следните условия:

а/  Клиентът следва предварително писмено да информира Доставчика, че се отказва от договора, на следния имейл адрес: orders@aptekamedea.bg Правото на отказ може да бъде упражнено от Клиента и чрез попълване, подписване и изпращане на адрес support@aptekamedea.bg на следния попълнен образец на формуляр съгласно Закона за защита на потребителите

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава.

 

б/Срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление е било изпратено преди изтичането на съответния срок.
в/ В същия срок Клиентът следва да изпрати съответната Стока по куриер с обратна разписка, в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка и придружаващата я документация и без увреждания на адреса за кореспонденция, посочен по-горе.

г/ Всички транспортни и други разходи по връщането на Стока са изцяло за сметка на  Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиента на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от Клиента. В случай на загубване или погиване на Стоката преди получаването й от Доставчика, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната цена, съгласно действащия ценоразпис на Доставчика

9.3. След получаване на върната стока и прегледа й, Доставчикът възстановява на Клиента заплатената от Клиента сума (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Клиента начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Доставчика)  не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора.

9.4.В случаите, когато Клиентът не е изпълнил изискванията за връщане на предоставените стоки Доставчикът има право да задържи връщането на заплатените суми на Клиента докато неполучи обратно Стоките.

9.5.Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

• при доставка на Продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

• при доставка на запечатани Продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

• при всички други случаи, предвидени със закон.

 

10. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

10.1. Цените на Продуктите, обявени в Платформата, са крайни, обявени са в лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.

10.2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане при издаване на фактури са посочени във всяка Поръчка.

10.3. Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото българско законодателство.

10.4. Доставчикът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доставени Продукти въз основа на информацията, предоставена от Клиента.

10.5. Доставчикът издава фактура за всяко плащане по Поръчка, чрез която Клиентът си е купил Стока, предлагана от Електронен магазин Медея. Клиентът е съгласен да получава такава фактура по електронен път чрез качването ѝ в Акаунта му. 10.6.Характеристиките или цените на продуктите, описани в Електронен магазин Медея , могат да бъдат променяни от Доставчика по всяко време.

 

11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Съдържанието в интернет сайта включително, но не само лога, всякакви графични изображения или надписи, търговските символи, динамичните символи, текстовете и/или мултимедийното съдържание са изключителна собственост на Доставчика.

11.2. Доставчикът има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени, или получени чрез договорни лицензии или по какъвто и да е друг законосъобразен начин.

11.3. Нищо в сключения между Доставчика и Клиента договор от разстояние няма да се счита като разрешение от страна на Доставчика последният да копира, разпространява, публикува, предоставя на трети лица, променя по какъвто и да е начин каквато и да е част от Съдържанието, включително, но не само съдържанието на търговските марки, логата, мултимедийното съдържание на Сайта или описанията на Продуктите по какъвто и да е начин, включително чрез въвеждането на каквото и да било външно за Сайта съдържание, премахването на знаците, обозначаващи правото на собственост на Доставчика върху Съдържанието. Клиентът няма право и да прехвърля, продава, разпространява материали, създадени чрез възпроизвеждане (копиране), изменение или публикуване на Съдържанието, освен с изричното съгласие на Доставчика.

 

12. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

12.1. В случай на онлайн плащания или плащания по банков път, Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Клиента или неговата банка, по повод на самата транзакция.

12.2. Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство или такова извън контрола на страните. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато. Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

12.3. Доставчикът не носи отговорност при невярна информация посочена от производителя за характеристиките на предлаганите в сайта стоки.

12.4. В случай на препратки към сайтове на трети страни. Доставчикът не носи отговорност за съдържанието, правилата за защита на личната информация и сигурността на такива сайтове.

 

13. Политика за защита на личните данни

13.1. Събиране на лични данни

13.1.1. При поръчка за сключване на договор от разстояние Клиентът  предоставя доброволно необходимите лични данни и се съгласява същите да бъдат събрани, обработвани, използвани и съхранявани от Доставчика за целите на договора за продажба от разстояние съгласно настоящите Общи Условия.

13.1.2. При поръчка Клиентът собственоръчно въвежда всички свои лични данни, необходими за сключване на договора. Клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна.
Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Клиентът предостави неверни, непълни или неточни данни или в същите не са отразени настъпили последващи промени в указаните за това срокове Доставчикът не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

13.2.1.Видове лични данни събирани от Доставчика:

а/При регистрация на акаунт в сайта и при закупуване на продукт - име, адрес, телефонен номер, email, начин на комуникация, информация за банкова карта и др.

б/При издаване на фактура-допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

13.2.Съхранение и обработване на данни

Доставчикът обработва лични данни на Клиентите с цел изпълнение на задълженията на Доставчика като страна по договор за продажба на стоки и с цел предоставяне по-качествени и по-разнообразни продукти.

Клиентските данни се съхраняват при спазване на изискванията на българското и европейското законодателство.  Същите се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Данните се съхраняват за период необходим за изпълнение задълженията на Доставчика по договора, след което същите се изтриват или деперсонализират, освен ако нормативен акт изисква съхранението им за по-дълъг период.

13.3. Предоставяне на данни на трети страни

Доставчикът има право да предоставя събираните, обработвани и съхранявани за целите на договора за продажба данни на Клиента на трети лица - администратори или оператори на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, с цел изпълнение задължението на Доставчика по сключени договори за доставка на Стока, или събиране на вземания, дължими за доставените Стоки, както и за  изпълнение на законови задължения.

13.4. Защита на личните данни

Администраторът предприема необходимите мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване, както и мерки за установяванеидентичносттанаклиента. Мерките включват, но не се ограничават до: парола на админ панел, парола на база данни, ssl сертификат с криптирана връзка, firewall на сървъра от хостинг провайдъра.

13.5. Права на Клиента относно лични данни

Клиентът има право да провери точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригира.

Клиентът има право да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, като изпрати мейл на support@aptekamedea.bg .

 

13.6. Бисквитки

Бисквитките/Cookies/ са малки файлове с информация, които се запазват в интернет браузър или твърд диск на Клиента при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Доставчика да подобрява сайта, така че да съдържа максимално полезна за Клиента информация.

 

13.7. Други

Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Клиента съгласно Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, Директива (ЕС) 2015/2366 наЕвропейскияпарламент и на Съветаот 25 ноември 2015 година за платежните услуги във вътрешния пазар и Делегиран Регламент (ЕС) 2018/389 на комисията от 27.11.2017 г.за допълнение на Директива (ЕС) 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбоченото установяване на идентичността на клиента и общите и сигурни отворени стандарти на комуникация и действащото законодателство.

Във всеки момент Доставчикът има право да изисква от Клиента да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията/поръчката обстоятелства и лични данни. 

Клиентът няма право да използва чужда лична информация (чуждо име,чужд адрес, e-mail, чужда кредитна карта и т.н.).

 

14. ВЛИЗАНЕ В СИЛА и ПРОМЕНИ В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
14.1. Настоящите Общи условия влизат в сила на 15.08.2017 и са задължителни за всички Клиенти на Електронен магазин Медея. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка от електронния магазин.

14.2. Всяко използване на Сайта означава, че Клиентът (а) се е запознал внимателно с общите условия за използването му и (б) се е съгласил да ги спазва безусловно. В случай, че не приема Общите Условия, Клиентът следва да не използва този уеб сайт.

14.3. Общите условия могат да бъдат променяни и допълвани едностранно от Доставчика по всяко време, както и ако промените се налагат по силата на влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно.

14.4.  При промяна на настоящите Общи Условия Доставчикът се задължава да ги публикува на Интернет страницата си aptekamedea.bg. Изменените Условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Клиента от момента на публикуването им на Страницата.

 

15. ПРИЛОЖИМО ПРАВО
При прилагането и тълкуването на настоящите Общи Условия се прилага действащото българското законодателство.

Настоящите Общи условия въвеждат изискванията на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия, Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и действащото законодателство.

Защита на личните данни

Конфиденциалност

НАНАКО ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

НАНАКО ЕООД се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

НАНАКО ЕООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликванията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг (своите и на ПАРТНЬОРИ).

С приемането на настоящите Общи условия, Вие се съгласява с обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до НАНАКО ЕООД на адрес: гр. София 1618, район р-н Витоша ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В или на e-mail:  administration@aptekamedea.bg

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!