Account

НЕУРОТОП РЕТАРД ТБ 600МГ X 50

Прод.код 1024 / Тегло 0.20 кг.

Производител
ГЕРОТ ФАРМА
Марка
ГЕРОТ | GEROT
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

НЕУРОТОП РЕТАРД ТБ 600МГ X 50

1. Какво представлява Неуротоп Ретард 600 mg и за какво се използва
Карбамазепин, активното вещество на таблетките Неуротоп Ретард 600 mg, оказва влияние върху определени процеси в нервните клетки на мозъка. По тази причина, карбамазепин притежава антиконвулсивни (предотвратява появата на припадъци) и повдигащи настроението ефекти.

Неуротоп Ретард 600 mg таблетки се използва за:
лечение на различни форми на епилепсия;
лечение на състояния придружени с много приповдигнато настроение, неспокойство и тенденция и преувеличено мнение за собствената личност (мания);
предотвратяване на заболявания, при които се редуват маниакални разстройства със състояния на депресия и силно изразена тъга (маниакално-депресивни заболявания);
лечение на болка на лицето свързана с възпаление на нерв (тригеминална невралгия);
лечение на нервни нарушения вследствие на захарен диабет (диабетна полиневропатия);
предотвратяване на гърчове и тремор при отказване от прием на алкохол;
лечение на отделяне на ненормално голямо количество урина съпроводено със силна жажда (безвкусен диабет).
2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Неуротоп Ретард 600 mg
Не приемайте таблетките с удължено освобождаване Неуротоп Ретард 600 mg, в случай че:
имате алергия (свръхчувствителност) към карбамазепин или химически сродни вещества (определени лекарства използвани за лечение на депресия, т.нар трициклични антидепресанти), или към някоя от останалите съставки на Неуротоп Ретард 600 mg (изброени в точка 6);
ако страдате от някои нарушения на проводимостта на възбуждане в сърцето;
страдате от тежко нарушение на чернодробната функция;
имате нарушения на функцията на костния мозък;
едновременно приемате лекарства за лечение на депресия, т.нар. МАО-инхибитори. Лечение с Неуротоп Ретард 600 mg може да започне поне след 2 седмици след спиране на прилагането на МАО-инхибитори;
Неуротоп Ретард 600 mg таблетки не трябва да се прилага при деца под 6 годишна възраст.
Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар преди да приемете Неуротоп Ретард 600 mg:
ако имате проблеми със сърцето или кръвообращението;
ако имате нарушена чернодробна или бъбречна функция;
ако имате чернодробно увреждане;
ако страдате от т.нар. глаукома.
Моля да уведомите Вашия лекар, ако страдате или сте страдали в миналото от някое от тези заболявания, Вашият лекар ще прецени тези обстоятелства при провеждане на лечение с Неуротоп Ретард 600 mg таблетки.
Не трябва да взимате Неуротоп Ретард 600 mg таблетки без одобрението на Вашия лекар. Вашият лекар ще Ви назначи провеждане на редовни лабораторни изследвания (кръвна картина, показатели за чернодробната функция). Моля да се съобразявате с провеждането на тези изследвания.
При поява на някакви нежелани реакции, като кожни реакция, повишена температура, болки в гърлото, рани (особено в устата и гърлото) и жълтеница (пожълтяване на кожата и очите), трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекар.
Алкохолът и сокът от грейпфрут биха могли да окажат влияние върху ефектите на Неуротоп Ретард 600 mg таблетки и по тази причина, не трябва да се консумират по време на лечението.
Ефектът на хормоналните контрацептиви може да бъде намален от приема на Неуротоп Ретард 600 mg таблетки. По тази причина се препоръчва използването на други методи на контрацепция. Вашият лекар ще ви посъветва.
В редки случаи, по време на лечение с Неуротоп Ретард 600 mg таблетки, може да възникнат сериозни кожни нежелани реакции. Този риск може да се предвиди чрез изследване на кръвни проби при пациенти с произход от Китай и Тайланд. В случай, че имате такъв произход се консултирайте с Вашия лекар преди да започнете лечение с Неуротоп Ретард 600 mg таблетки.
Малка част от хората, лекувани с антиепилептици като карбамазепин са имали мисли за самонараняване, или самоубийство. Ако се появят такива, незабавно се обърнете към Вашия лекар.

Други лекарства и Неуротоп Ретард 600 mg
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
Не взимайте МАО-инхибитори едновременно с Неуротоп Ретард 600 mg таблетки (виж точка 2 "Да не се приема Неуротоп Ретард 600 mg таблетки").

Неуротоп Ретард 600 mg таблетки може да намали ефекта на:
Антикоагуланти с потискащ ефект по отношение съсирването на кръвта;
някои антибиотици (напр. доксициклин);
някои лекарства за лечение на нарушения на сърдечния ритъм (хинидин);
хормонални противозачатъчни средства ("контрацептивно хапче", вижте също точка 2. "Предупреждения и предпазни мерки").
Следните активни вещества биха могли да окажат влияние върху ефикасността на Неуротоп Ретард 600 mg таблетки:
някои антибиотици (напр. еритромицин, триацетилолеандомицин, изониазид);
някои лекарства предназначени за лечение на сърдечносъдови заболявания (верапамил, дилтиазем);
декспропоксифен (за лечение на болка);
вилоксазин (за лечение на депресии);
симетидин (за лечение на силно повишена стомашна киселинност);
някои антиепилептични медикамента (фенитоин, примидон, валпроева киселина).
Комбинираното приложение на някои лекарства използвани при психически разстройства съдържащи активното вещество литий може да доведе на поява на неспокойствие и обърканост.
Лечението с Неуротоп Ретард таблетки 600 mg може да окаже влияние върху резултатите от някои лабораторни изследвалия отразяващи функцията на щитовидната жлеза.

Прием на Неуротоп Ретард 600 mg таблетки с храна и напитки
Алкохолът и сокът от грейпфрут могат да окажат влияние върху ефективността на Неуротоп Ретард таблетки 600 mg и по тази причина не трябва да се консумират по време на лечението.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство. Вашият лекуващ лекар ще прецени дали може да се прилага Неуротоп Ретард 600 mg таблетки по време на Вашата бременност.
Тъй като карбамазепин преминава в майчиното мляко, кърменето трябва постепенно да бъде прекратено.

Шофиране и работа с машини
Внимание! Приемът на това лекарство може да повлияе Вашата реактивност и способността за шофиране!

Тъй като Неуротоп Ретард 600 mg понижава реактивността се изисква повишено внимание при шофиране или работа с машини.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ НЕУРОТОП РЕТАРД 600 MG ТАБЛЕТКИ
Винаги приемайте Неуротоп Ретард 600 mg таблетки точно както ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар, или фармацевт.

ПРИЛОЖЕНИЕ
Приемайте таблетките с удължено освобождаване по време или след хранене с малко течност. Таблетките могат да се делят на равни половини.
При необходимост, таблетките могат да се разтварят в чаша вода, мляко, чай или портокалов сок (но не и сок от грейпфрут!). Разтворът трябва да се изпие незабавно след приготвяне.

ДОЗИРОВКА И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЛЕЧЕНИЕТО
Вашият лекар ще определи дозировката и продължителността на лечението в зависимост от Вашите потребности.
За индивидуална дозировка се предлага и Неуротоп Ретард 300 mg таблетки.

Епилепсия
Възрастни и деца над 10 години:
Обикновено лечението се започва с доза 150 mg два пъти дневно, след което Вашият лекар ще повиши дозата до достигане на Вашата оптимална доза. За предпочитане е покачването на дозировката да става за сметка на вечерната доза. Обичайно средна поддържаща доза е около 600 mg дневно (1 таблетка с удължено освобождаване). Когато дневната доза се прилага еднократно, препоръчва се тя да се приема вечер.

Деца между 6 и 10 години
Обичайната доза е между 150 и 300 mg два пъти дневно (сутрин и вечер).

Маниакални и маниакално-депресивни разстройства
Дозировката е между 200 mg и 1500 mg дневно (1/2 - 2 1/2 таблетки с удължено освобождаване). Обичайната дневна доза е 600 mg (1 таблетка с удължено освобождаване) дневно.

Тригеминална невралгия
Започва се с начална доза 300 mg (1/2 таблетка с удължено освобождаване) дневно, след което дозата постепенно са повишава до достигане на оптималната индивидуална доза. В повечето случаи е достатъчна дневна доза от около 600 mg (1 таблетка с удължено освобождаване).

Диабетна полиневропатия, безвкусен диабет
Обичайната дозировка е 600 mg (1 таблетка с удължено освобождаване) приети един път дневно или разделени на два приема (по 1/2 таблетка с удължено освобождаване от 600 mg сутрин и вечер).

Отказване от прием на алкохол
Обичайната дозировка е 600 mg (1 таблетка с удължено освобождаване 600 mg) дневно. В тежки случаи може да Ви бъдат предписани до 1200 mg (2 таблетки с удължено освобождаване) през първите дни на лечението.

Пациенти с нарушена бъбречна функция
Вашият лекуващ лекар ще Ви предпише понижени дози.

Ако сте приели повече от необходимата доза Неуротоп Ретард 600 mg таблетки
Ако сте приели по-голямо количество от необходимото Неуротоп Ретард 600 mg таблетки ще забележите поява на симптоми като повръщане, треперене, неспокойство, гърчове, високо или ниско кръвно налягане, повърхностно дишане или дори потискане на дишането, нарушение на съзнанието или безсъзнание.
Ако забележите някоя от тези прояви, незабавно се обърнете към лекар, спешно отделение или най-близката болница.

Ако сте пропуснали да приемете Неуротоп Ретард 600 mg таблетки
Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатия прием, а продължете лечението както обикновено със следващата доза. Не приемете допълнителна таблетка.

Ако сте спрели приема на Неуротоп Ретард 600 mg таблетки
Никога не преустановявайте самостоятелно приема на Неуротоп Ретард 600 mg таблетки. Моля да се консултирате първо с лекар ако желаете да преустановите приемът на Неуротоп Ретард 600 mg таблетки.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, така и таблетките с удължено освобождаване Неуротоп Ретард 600 mg, могат да предизвикат нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Моля да отбележите, че в съставения списък са включени всички наблюдавани нежелани реакции, дори и тези възникнали в единични случаи.
Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Ако възникне някоя от следните нежелани реакции, незабавно се обърнете към лекар, спешно отделение или най-близката болница:
треска, възпаление на гърлото, кожен обрив, разязвяване на устната кухина, подуване на жлезите (напр. в устната кухина или гърлото);
поява на необясними натъртвания под кожата или необяснима поява на петна върху кожата;
тъмно оцветяване на урината;
признаци на тежки кожни реакции, като напр. лющене на кожата;
жълто оцветяване на кожата и очите;
подуване на глезените, ходилата или долните крайници;
ненормален сърдечен ритъм; безсъзнание.
Уведомете Вашия лекар, в случай че нежеланите реакции продължават по-дълго от няколко дни:
Виене на свят, сънливост, неспокойство, кожен обрив, главоболие, нарушение на зрението или двойно виждане, сухота в устата, запек, диария, ставни или мускулни болки, повишена чувствителност на кожата или очите към слънчевата светлина, силно изпотяване, безапетитие, сексуални нарушения.

Нежеланите лекарствени реакции може да бъдат:
Много чести: засягат повече от 1 от 10 лекувани пациента;
Чести: засягат по-малко от 1 от 10, но повече от 1 от 100 лекувани пациента;
Редки: засягат по-малко от 1 от 100, но повече от 1 от 1000 лекувани пациента;
Много редки: засягат по-малко от 1 от 10 000, включително и изолирани случаи.
Нежеланите реакции във всяка група са посочени според намаляване на тежестта.
Изследвания
Чести: повишаване на телесното тегло, понижаване на нивата на натрий в кръвта, което в редки случаи може да доведе до апатия, повръщане, главоболие, обърканост и нервни нарушения;
Много редки: патологични резултати от функционалните изследвания на щитовидната жлеза, повишени нива на холестерола в кръвта, вкл, на HDL-холестерола и триглицеридите .
Сърдечни нарушения
Редки: нарушения на сърдечната проводимост;
Много редки: забавяне на сърдечната дейност, сърдечни аритмии, сърдечна недостатъчност, влошаване на сърдечно заболяване.
Нарушения на кръвта и лимфната система
Възможно е да възникнат, с различна честота, различни нарушения в броя на кръвните клетки:
Много чести: намален брой на белите кръвни клетки (левкопения);
Чести: намален брой на тромбоцитите (тромбоцитопения), повишен брой на бели кръвни клетки (еозинофилия);
Редки: повишен брой на бели кръвни клетки (левкоцитоза, подуване на лимфните възли), дефицит на фолиева киселина;
Много редки: силно намален брой на бели кръвни клетки (агранулоцитоза), анемия, намалено образуване на червения кръвен пигмент (порфирия), повишен брой червени кръвни клетки.
Нарушения на нервната система
Много чести: виене на свят, нарушения на координацията, сънливост, умора;
Чести: главоболие, двойно виждане, замъглено зрение;
Нечести: патологични неволеви движения, като тремор или мускулни спазми, неволеви движения на очните ябълки (нистагъм);
Редки: спонтанни движения в областта на устата и лицето, персистиращи неконтролирани движения на очите, говорни смущения, възпаления на нерв, мравучкане и изтръпване, мускулна слабост, признаци на парализа.
Нарушения на очите
Много редки: конюнктивит, помътняване палещата.
Нарушения на ухото и лабиринта
Много редки: повишена или намалена слухова острота, променена чувствителност към височината на тоновете.
Респираторни и гръдни нарушения
Много редки: реакции на свръхчувствителност на дихателните пътища изразени с повишена температура, затруднения в дишането, възпаление на белите дробове.
Стомашно - чревни нарушения
Много чести: гадене, повръщане;
Чести: сухота в устата;
Нечести: диария или запек;
Редки: коремни болки;
Много редки: нарушения на вкуса, възпаление на езика или лигавицата на устната кухина, възпаление на панкреаса.
Нарушения на бъбреците и пикочните пътища
Чести: оток, намалено отделяне на урина;
Много редки: възпаление на бъбреците, бъбречна недостатъчност, нарушения на бъбречната функция, често уриниране, затруднено уриниране (ретенция на урината).
Нарушения на кожата и подкожната тъкан
Много чести: кожни алергични реакции, образуване на мехури (уртикария), които може да бъдат с фатален изход;
Нечести: лющене на кожата и силно изразено или покриващо цялата кожна повърхност възпалително зачервяване на кожата (еритроедем);
Редки: наподобяващи системен лупус еритематозус симптоми (повишена температура, умора и чувствителност към слънчевата светлина, ревматични ставни болки, зачервяване на кожата);
Много редки: зачервяване на кожата във вид на дискове или възли и кървене (Синдром на Stevens-Jones), фатално увреждане и отделяне на кожата (токсична епидермална некролиза), фоточувствителност, възпаление на кожата или лигавиците, промяна в оцветяването на кожата, зачервяване, акне, косопад, засилено окосмяване.
Нарушения на мускулно - скелетната система и съединителната тъкан:
Много редки: ставни болки, мускулни болки, мускулни крампи, нарушение на минерализацията на костите, което води до тяхното омекване.
Нарушения на ендокринната система
Много редки: повишаване на определен хормон (пролактин), което може да доведе до уголемяване на млечните жлези и изтичане на майчино мляко, което не е свързано с кърмене.
Съдови нарушения
Редки: твърде високо или ниско кръвно налягане;
Много редки: възпаление на вени, венозно запушване.
Нарушения на имунната система
Редки: късни алергични реакции засягащи различни органи с прояви, като повишаване на температурата, кожен обрив, възпаление на съдовите стени, подуване на лимфните възли, ставни болки, промени в броя на кръвните клетки и чернодробните показатели: може да се засегнат и други органи, като бели дробове, бъбреци, панкреас, сърце и дебело черво;
Много редки: възпаление на мозъчната обвивка, подуване на лицето, евентуално съпроводено със затруднения при гълтане и дишане (ангиоедем).
Хепато - билиарни нарушения
Възможно е повишаване на чернодробните показатели и възпаление на черния дроб с различна честота при отделните случаи.
Редки: жълтеница;
Много редки: намаление на чернодробната функция.
Нарушения на възпроизводителната система и гърдата
Много редки: сексуални нарушения.
Психични нарушения
Редки: халюцинации (зрителни или слухови), депресия, безапетитие, неспокойство, агресивно поведение, обърканост.

5. Как да съхранявате Неуротоп Ретард 600 mg таблетки
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява под 25 ºС.
Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
Не използвайте Неуротоп Ретард 600 mg таблетки след срока на годност, отбелязан на блистера и картонената опаковка. Срокът на годност се отнася за последния ден от месеца.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържат таблетките с удължено освобождаваме Неуротоп Ретард 600 mg
Активното вещество е: всяка таблетка с удължено освобождаване съдържа карбамазепин 600 mg.
Другите съставки са: съполимер, амониев метакрилат, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, талк, натриев нишестен гликолат, микрокристална целулоза, съполимер метакрилова киселина - етакрилат (1:1) 30% дисперсия.


G. L. Pharma GmbH, Австрия.

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ на Електронен магазин Аптеки Медея


1. ПРЕДМЕТ С настоящите Условия, се определят взаимоотношенията на Аптеки Медея наричани по-долу за краткост „Доставчик”, с Клиенти, възникващи по повод сключване на договор за продажба на стоки от разстояние през електронен магазин Медея http://aptekamedea.bg


2. ДЕФИНИЦИИ
Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

2.1. Договор за продажба на Стока от разстояние - договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт aptekamedea.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

2.2  Клиент/Потребител – всяко физическо лице, навършило 16 години и се е съгласило с настоящите Общи усливоя, което използва Страницата по какъвто и да е начин, включително но не само като я разглежда, прави поръчки през нея, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез нея.

2.3. Уеб Сайт/Интернет Страница/Страница– домейна aptekamedea.bg собственост на Доставчика

2.4.  Акаунт – раздел от Уеб Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчка и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта (Поръчки, фактури и др.)

2.5. Любими продукти – раздел в акаунта, който позволява на Клиента да създаде свои списъци.

2.6. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Електронен магазин Медея.

2.7. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние,сключен между Купувача и Доставчика през Електронен магазин Медея, който се предоставя на Клиента срещу заплащане.

2.8. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на, Електронен магазин Медея,  марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.

2.9. Електронен магазин Медея -способ за електронна търговия посредством Уеб Сайта, чрез който се сключва договор за продажба на Стока от разстояние.

 

3. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: НАНАКО ЕООД

ЕИК: 202233642

Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ №98 офис 7 В

Номер и дата на удостоверение за администратор на лични данни: 402449 от 17.02.2016г.

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG202233642

Адрес на обекта Медея Опълченска: гр. София, ул. Опълченска, бл 41А
Телефон за контакт:  +359 886 77 22 77
e-mail: opalchenska@aptekamedea.bg

Адрес за кореспонденция:  гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В

Номер и дата на издадено разрешение за аптеката: АП-610-3/28.06.2019г.

Ръководител на аптеката: Силвия Николаева Семова

 

4. НАДЗОРНИ ОРГАНИ:

4.1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519

факс 02/91-53-525

Email: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

4.2. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Email: info@kzp.bg

Уеб сайт: www.kzp.bg

 

4.3. Комисия за защита на конкуренцията

Адрес: София 1000, бул. "Витоша" №18

Телефон: (02) 935 61 13

Факс: (02) 980 73 15

Email: cpcadmin@cpc.bg

Уеб сайт: www.cpc.bg

 

4.4. Изпълнителна агенция по лекарствата

БЪЛГАРИЯ, София 1303, ул. Дамян Груев 8
тел.: +359 2 8903555; факс: +359 2 8903434
e-mail: bda@bda.bg Уеб сайт: www.bda.bg

 

5. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

5.1. Предложението за сключване на договор се съдържа на Интернет  страницата aptekamedea.bg и приемането се осъществява чрез Заявка/Поръчка направена от Клиента през посочената страница.

5.2. Клиентът заявява желанието си да поръча и купи Продукт през Уеб Сайта като направи Поръчка по електронен път или по телефона и която се регистрира от самия него или от служител на Доставчика от името на Клиента.

5.3. Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл) или по телефона.

5.4.  Доставчикът има право да не достави част или всички Продукти от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона, като единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на Продукта.

5.5. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Клиента се смята за сключен към момента на получаването  на уведомление от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефона му, че Продуктът от Поръчката е готов за изпращане.

5.6. Неразделна част от Договора за продажба, сключен между Клиента и Доставчика, са настоящите общи условия и Общи условия за ползване на сайт Медея.

5.7. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт;

5.8. Доставчикът си запазва правото да коригира евентуални технически грешки и/или пропуски в информацията, предоставена за съответен продукт. Доставчикът уточнява, че описанията и снимките към съответните артикули имат само илюстративен и насочващ характер, поради което доставените продукти могат да се различават по вид и/или по характеристики. Задължение на Клиента е при получаване на продукта да провери дали последният съответства по характеристики с придружаващите го документи. В случай, че при несъответствие Клиентът не уведоми незабавно след доставката на стоката Доставчика, се приема, че стоката съответства с описанието в сайта по характеристики, цени и др.

 

6. ДОСТАВКА
6.1. Доставчикът се задължава, в срок до 5 /пет/ работни дни от получаване на съгласие чрез средствата за комуникация и сключване на договора за продажба на Стоки от разстояние, да достави чрез куриерска фирма Медея Логистик ЕООД, Спиди или Еконт Експрес ООД пратка, съдържаща Стоката. При получаване на пратката, Клиентът се задължава да се легитимира пред куриера с личната си карта, след което да подпише талона за доставката и да предаде един екземпляр на куриера. В случай, че Клиентът не бъде открит на посочения от него адрес 2 (два) или повече пъти се счита, че Клиентът се е отказал от договора за продажба на Стоки от разстояние.

6.2.По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е в сила законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на стоката с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от Доставчика да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

6.3.Използването на услугите на Електронен магазин Медея може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели.

6.4.Доставчикът ще извършва доставката на Продуктите само на територията на България. Цените за доставка са подробно описани ТУК.

 

7. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

7.1.Права и задължения на Клиента:

7.1.1. Клиентът има право:

 • да преглежда стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка;
 • да поръчва стоки от електронен магазин Медея при реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.
 • да получи поръчаната стока/стоки на посочен от него адрес за доставка
 • да получава информация относно статуса на собствената си поръчка;
 • да провери съдържанието на поръчката си преди да я приеме от куриерската фирма.

7.1.2. Клиентът няма право да използва сайта за изпращане на каквито и да е материали, чието съдържание е противозаконно, невярно, подвеждащо, заплашително, подстрекаващо, оскърбително, позорящо, клеветящо, или такова, което би нарушило закона и добрите нрави. В противен случай Клиентът носи пълна отговорност за причинени на Доставчика вреди.

7.1.3. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата му;

7.1.4. Клиентът се задължава:

 • да предостави вярна и точна информация и лични данни, изисквана при поръчката;
 • да заплати цената на поръчаните стоки, посочена при потвърждаване на поръчката;
 • да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;
 • да заплати стойността на транспортните разходи за доставката

 

7.2.Права и задължения на Доставчика

7.2.1.Доставчикът има право:

 • да получава в срок всички дължими суми за закупените стоки и тяхната доставка;
 • по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени;
 • да получи от Клиента данни за извършване на доставката
 • да изпраща на Клиента, при съгласие от негова страна, по поща, по телефон, чрез кратки текстови съобщения (sms, електронна поща или други форми на съобщения) или чрез други средства за адресирана реклама информация, относно актуални промоции, специални оферти, нови продукти и всякаква друга информация, отнасяща се до него като Клиент;
 • по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва сайта в нарушение на настоящите условия, както и по своя преценка  да прекратява достъпа на потребителя до сайта.

7.2.2. Доставчикът се задължава:

 • да достави на Клиента поръчаните от него стоки в срок и при условията за доставка, публикувани в този уеб сайт и настоящите Общи условия.

 

8. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА, ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

8.1. В случай че Клиентът желае да откаже направена вече поръчка или някой от продуктите в нея , той трябва да се обади по телефона или да изпрати мейл  преди Стоките да бъдат подготвени за доствака

8.2.Отказ от поръчка заплатена по банков път:
• в случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 14 дни;
• в случай, че плащането е направено с превод по банкова сметка, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по сметката, с която е направено плащането в срок до 14 дни;

 

9. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

9.1. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние и да върне предоставената му Стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В рамките на горепосочения срок Клиентът е длъжен да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност. 

9.2. Отказът на Клиента от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние следва да бъде направен по следния начин и при следните условия:

а/  Клиентът следва предварително писмено да информира Доставчика, че се отказва от договора, на следния имейл адрес: orders@aptekamedea.bg Правото на отказ може да бъде упражнено от Клиента и чрез попълване, подписване и изпращане на адрес support@aptekamedea.bg на следния попълнен образец на формуляр съгласно Закона за защита на потребителите

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава.

 

б/Срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление е било изпратено преди изтичането на съответния срок.
в/ В същия срок Клиентът следва да изпрати съответната Стока по куриер с обратна разписка, в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка и придружаващата я документация и без увреждания на адреса за кореспонденция, посочен по-горе.

г/ Всички транспортни и други разходи по връщането на Стока са изцяло за сметка на  Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиента на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от Клиента. В случай на загубване или погиване на Стоката преди получаването й от Доставчика, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната цена, съгласно действащия ценоразпис на Доставчика

9.3. След получаване на върната стока и прегледа й, Доставчикът възстановява на Клиента заплатената от Клиента сума (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Клиента начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Доставчика)  не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора.

9.4.В случаите, когато Клиентът не е изпълнил изискванията за връщане на предоставените стоки Доставчикът има право да задържи връщането на заплатените суми на Клиента докато неполучи обратно Стоките.

9.5.Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

• при доставка на Продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

• при доставка на запечатани Продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

• при всички други случаи, предвидени със закон.

 

10. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

10.1. Цените на Продуктите, обявени в Платформата, са крайни, обявени са в лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.

10.2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане при издаване на фактури са посочени във всяка Поръчка.

10.3. Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото българско законодателство.

10.4. Доставчикът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доставени Продукти въз основа на информацията, предоставена от Клиента.

10.5. Доставчикът издава фактура за всяко плащане по Поръчка, чрез която Клиентът си е купил Стока, предлагана от Електронен магазин Медея. Клиентът е съгласен да получава такава фактура по електронен път чрез качването ѝ в Акаунта му. 10.6.Характеристиките или цените на продуктите, описани в Електронен магазин Медея , могат да бъдат променяни от Доставчика по всяко време.

 

11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Съдържанието в интернет сайта включително, но не само лога, всякакви графични изображения или надписи, търговските символи, динамичните символи, текстовете и/или мултимедийното съдържание са изключителна собственост на Доставчика.

11.2. Доставчикът има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени, или получени чрез договорни лицензии или по какъвто и да е друг законосъобразен начин.

11.3. Нищо в сключения между Доставчика и Клиента договор от разстояние няма да се счита като разрешение от страна на Доставчика последният да копира, разпространява, публикува, предоставя на трети лица, променя по какъвто и да е начин каквато и да е част от Съдържанието, включително, но не само съдържанието на търговските марки, логата, мултимедийното съдържание на Сайта или описанията на Продуктите по какъвто и да е начин, включително чрез въвеждането на каквото и да било външно за Сайта съдържание, премахването на знаците, обозначаващи правото на собственост на Доставчика върху Съдържанието. Клиентът няма право и да прехвърля, продава, разпространява материали, създадени чрез възпроизвеждане (копиране), изменение или публикуване на Съдържанието, освен с изричното съгласие на Доставчика.

 

12. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

12.1. В случай на онлайн плащания или плащания по банков път, Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Клиента или неговата банка, по повод на самата транзакция.

12.2. Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство или такова извън контрола на страните. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато. Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

12.3. Доставчикът не носи отговорност при невярна информация посочена от производителя за характеристиките на предлаганите в сайта стоки.

12.4. В случай на препратки към сайтове на трети страни. Доставчикът не носи отговорност за съдържанието, правилата за защита на личната информация и сигурността на такива сайтове.

 

13. Политика за защита на личните данни

13.1. Събиране на лични данни

13.1.1. При поръчка за сключване на договор от разстояние Клиентът  предоставя доброволно необходимите лични данни и се съгласява същите да бъдат събрани, обработвани, използвани и съхранявани от Доставчика за целите на договора за продажба от разстояние съгласно настоящите Общи Условия.

13.1.2. При поръчка Клиентът собственоръчно въвежда всички свои лични данни, необходими за сключване на договора. Клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна.
Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Клиентът предостави неверни, непълни или неточни данни или в същите не са отразени настъпили последващи промени в указаните за това срокове Доставчикът не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

13.2.1.Видове лични данни събирани от Доставчика:

а/При регистрация на акаунт в сайта и при закупуване на продукт - име, адрес, телефонен номер, email, начин на комуникация, информация за банкова карта и др.

б/При издаване на фактура-допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

13.2.Съхранение и обработване на данни

Доставчикът обработва лични данни на Клиентите с цел изпълнение на задълженията на Доставчика като страна по договор за продажба на стоки и с цел предоставяне по-качествени и по-разнообразни продукти.

Клиентските данни се съхраняват при спазване на изискванията на българското и европейското законодателство.  Същите се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Данните се съхраняват за период необходим за изпълнение задълженията на Доставчика по договора, след което същите се изтриват или деперсонализират, освен ако нормативен акт изисква съхранението им за по-дълъг период.

13.3. Предоставяне на данни на трети страни

Доставчикът има право да предоставя събираните, обработвани и съхранявани за целите на договора за продажба данни на Клиента на трети лица - администратори или оператори на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, с цел изпълнение задължението на Доставчика по сключени договори за доставка на Стока, или събиране на вземания, дължими за доставените Стоки, както и за  изпълнение на законови задължения.

13.4. Защита на личните данни

Администраторът предприема необходимите мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване, както и мерки за установяванеидентичносттанаклиента. Мерките включват, но не се ограничават до: парола на админ панел, парола на база данни, ssl сертификат с криптирана връзка, firewall на сървъра от хостинг провайдъра.

13.5. Права на Клиента относно лични данни

Клиентът има право да провери точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригира.

Клиентът има право да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, като изпрати мейл на support@aptekamedea.bg .

 

13.6. Бисквитки

Бисквитките/Cookies/ са малки файлове с информация, които се запазват в интернет браузър или твърд диск на Клиента при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Доставчика да подобрява сайта, така че да съдържа максимално полезна за Клиента информация.

 

13.7. Други

Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Клиента съгласно Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, Директива (ЕС) 2015/2366 наЕвропейскияпарламент и на Съветаот 25 ноември 2015 година за платежните услуги във вътрешния пазар и Делегиран Регламент (ЕС) 2018/389 на комисията от 27.11.2017 г.за допълнение на Директива (ЕС) 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбоченото установяване на идентичността на клиента и общите и сигурни отворени стандарти на комуникация и действащото законодателство.

Във всеки момент Доставчикът има право да изисква от Клиента да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията/поръчката обстоятелства и лични данни. 

Клиентът няма право да използва чужда лична информация (чуждо име,чужд адрес, e-mail, чужда кредитна карта и т.н.).

 

14. ВЛИЗАНЕ В СИЛА и ПРОМЕНИ В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
14.1. Настоящите Общи условия влизат в сила на 15.08.2017 и са задължителни за всички Клиенти на Електронен магазин Медея. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка от електронния магазин.

14.2. Всяко използване на Сайта означава, че Клиентът (а) се е запознал внимателно с общите условия за използването му и (б) се е съгласил да ги спазва безусловно. В случай, че не приема Общите Условия, Клиентът следва да не използва този уеб сайт.

14.3. Общите условия могат да бъдат променяни и допълвани едностранно от Доставчика по всяко време, както и ако промените се налагат по силата на влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно.

14.4.  При промяна на настоящите Общи Условия Доставчикът се задължава да ги публикува на Интернет страницата си aptekamedea.bg. Изменените Условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Клиента от момента на публикуването им на Страницата.

 

15. ПРИЛОЖИМО ПРАВО
При прилагането и тълкуването на настоящите Общи Условия се прилага действащото българското законодателство.

Настоящите Общи условия въвеждат изискванията на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия, Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и действащото законодателство.

Защита на личните данни

Конфиденциалност

НАНАКО ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

НАНАКО ЕООД се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

НАНАКО ЕООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликванията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг (своите и на ПАРТНЬОРИ).

С приемането на настоящите Общи условия, Вие се съгласява с обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до НАНАКО ЕООД на адрес: гр. София 1618, район р-н Витоша ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В или на e-mail:  administration@aptekamedea.bg

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!