Мукосолван Сироп за деца при кашлица, остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, 15МГ/5М 100мл, Sanofi

Прод.код 29163 / Тегло 0.20 кг.

Марка САНОФИ ОТС | SANOFI OTC
Оценка на продукта
4.65 от 5 ( 123 оценки)
6,99 лв.
Запази в любими Запази в любими

Mucosolvan сироп за дуца 15 mg/ 5 ml съдържа 5,25 g сорбитол в максималната препоръчвана дневна доза (15 мл). Пациентите с вродена непоносимост към фруктоза не трябва да приемат този лекарствен продукт. Възможен е лек лаксативен ефект. Може да причини стомашно дразнене и диария.Лекарственият продукт съдържа глицерол, който е вреден във високи дози. Може да причини, стомашно дразнене и диария.Съществуват много редки съобщения за появата на тежки кожни лезии, като синдром на Stevens Johnson и синдром на Lyell, които са в преходна връзка с прилагането на муколитик, какъвто е ambroxol. Обикновено, това се обяснява с тежестта на придружаващо заболяване или съпътстващо лечение.Ако се появят нови лезии по кожата или лигавиците, трябва незабавно да се потърси съвет от лекар и като предпазна мярка да се прекрати лечението с ambroxol 5 ml сироп съдържат 15 mg амброксол хидрохлорид (ambroxol hydrochloride).Помощни вещества: хидроксиетил целулоза, сорбитол, глицерол, бензоена киселина, ароматизатори, ментол, пропиленгликол, винена киселина, пречистена вода.Секретолитично лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, протичащи с абнормална бронхиална секреция и нарушен транспорт на секрета (храчки).

 

Дозировка и начин на приложение

За постигане на успешен терапевтичен ефект се препоръчва следната дозировка на Mucosolvan сироп за деца:

Сироп за приложение през устата 15 mg/5 ml (5 ml = 1 ч.л.)

Деца от 6-12 години: 5 ml (1 ч.л.) 2-3 пъти дневно

Деца от 2-6 години: 2,5 ml (1/2 ч.л.) 3 пъти дневно

Деца под 2 години: 2,5 ml (1/2 ч.л.) 2 пъти дневно

Mucosolvan сироп за деца трябва да се приема по време на ядене.

Mucosolvan сироп за деца не съдържа захар.

Не се препоръчва употребата на продукта повече от 5 дни без препоръка от лекар.Препоръчва се приложението на Mucosolvan сироп за деца при деца под 2 години да става следконсултация с лекар или фармацевт.

 

Специални предупреждения

Mucosolvan сироп за дуца 15 mg/ 5 ml съдържа 5,25 g сорбитол в максималната препоръчвана дневна доза (15 мл). Пациентите с вродена непоносимост към фруктоза не трябва да приемат този лекарствен продукт. Възможен е лек лаксативен ефект. Може да причини стомашно дразнене и диария.

Лекарственият продукт съдържа глицерол, който е вреден във високи дози. Може да причини, стомашно дразнене и диария.

Съществуват много редки съобщения за появата на тежки кожни лезии, като синдром на Stevens Johnson и синдром на Lyell, които са в преходна връзка с прилагането на муколитик, какъвто е ambroxol. Обикновено, това се обяснява с тежестта на придружаващо заболяване или съпътстващо лечение.Ако се появят нови лезии по кожата или лигавиците, трябва незабавно да се потърси съвет от лекар и като предпазна мярка да се прекрати лечението с ambroxol.

 

Лекарствени н други взаимодействия

Приложението на ambroxol заедно с антибиотици (амоксицилин, цефуроксим, еритромицин, доксициклин) води до по-висока концентрация на антибиотика в бронхиалния секрет и слюнката. Не се препоръчва употребата на ambroxol с лекарствени продукти, потискащи кашлицата. Не са докладвани значими нежелани взаимодействия с други лекарствени продукти.

 

Бременност и кърмене

Ambroxol преминава през плацентарната бариера. Проучвания при животни не показват директни или индиректни увреждащи ефекти по отношение на бремеността, ембрионалното/ феталпото развитие, раждането и постнаталното развитие.

Продължителни клинични наблюдения при приложение на продукта по време на бременност след 28-та гестационна седмица, не показват увреждащи ефекти върху плода.

Независимо от това, трябва да бъдат спазвани обичайните предпазни мерки по отношение на употребата на лекарствени продукти по време на бременност.

Употребата на Mucosolvan, особено. през първите три месеца от бременността, не се препоръчва.Ambroxol преминава в майчиното мляко. Употребата па Mucosolvan не се препоръчва при кърмещи жени. Въпреки това, не се очакват неблагоприятни ефекти върху детето.

  

Предозиране

До сега при хора не са съобщени симптоми на предозиране. Ако се появят такива, трябва да се потърси лекарска помощ и да се проведе симптоматично лечение.

 

Свойства

При предклинични проучвания е установено, че активната съставка на Mucosolvan - ambroxol повишава секрецията на дихателния тракт. Засилва се продукцията на белодробен сърфактант и се стимулира цилиарната активност (защитни механизми на белия дроб). В резултат на това се увеличава потока от секрет и неговия транспорт. Засилването на секрецията и нейния транспорт улесняват отхрачването и изкашлянето.

Локалният анестетичен ефект на ambroxol е наблюдаван върху модел на заешко око, което може да се обясни със свойството да блокира натриевите канали.

Тези фармакологични свойства са в съответствие с допълнителните наблюдения в клинични проучвания за изследване на ефикасност при лечение с ambroxol на симптоми в горните отдели на респираторния тракт, което е довело до рязко намаляване на болката и свързания с нея дискомфорт в областта ухо - нос - трахея чрез инхалация.

Освен това, съвременни клинични проучвания с таблетки за смучене, съдържащи ambroxol, показват значим ефект за облекчаване на болката при остро възпаление на гърлото. Също така, значително се намалява зачервяването на възпаленото гърло.


 

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!