Мобилат гел при ставни и мускулни болки х 50гр.

Прод.код 2502 / Тегло 0.06 кг.

Марка
СТАДА | STADA
Оценка на продукта
4.05 от 5 ( 113 оценки)
8,89 лв.
Запази в любими Запази в любими

Фармакотерапевтична група:

Лекарствени продукти за приложение върху кожата при ставни и мускулни болки; лекарствени продукти съдържащи салицилова киселина и производни.

Mobilat гел се абсорбира много добре през кожата,

Mobilat гел въздейства комплексно върху възпалителните процеси в засегнатите тъкани.Комбинацията от лекарствени вещества, съдържащи се в Mobilat гел, позволяват прстигането на по-добър терапевтичен ефект, отколкото при самостоятелното приложение на отделните лекарствени вещества, подобрява локалния метаболизъм и ускорява възстановяването на увредените тъкани.

Лечението с Mobilat гел "води до облекчаване на болката и възстановяване на подвижността на засегнатите области.

Лекарствена форма и съдържание на опаковката:

Mobilat гел се предлага в опаковки, съдържащи 50 g и 100 g гел.

Mobilat гел представлява комбинация от три лекарствени вещества, които след приложение-върху -кожата, облекчават възпалението, отока и болката.

Производител и притежател на разрешението за употреба:

STADA Arzneimittel AG Stadastrasse- 2-18 D-6111 8 Bad Vilbel Germany

Tel: 0049 61016030 Fax: 0049,6101 603259

Показания:

Прилагайте Mobilat гел при изкълчвания, контузии, разтягане на сухожилия, реактивни изливи и болка при движение след прекарана травма.

Противопоказания:

Кога не трябва да  се употребява Mobilat гел

Не използвайте Mobilat тел, ако сте алергични към която и да е от съставките.

Кога трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете да употребявате Mobilat гел

Случаите, в които можете да употребявате Mobilat гел само при определели условия и при специални мерки за безопасност, са описани по-долу. Моля, консултирайте се с Вашия лекар за това. Трябва да го направите, дори когато тази информация Ви е известна по-отдавна.

Пациенти с варицела, ,с реакции след ваксинация, с гъбични или бактериални инфекции на кожата или със специфични кожни заболявания (например туберкулоза,сифилис) на мястото на приложение както и при новородени и деца под 2 години, могат да прилагат Mobilat гел, само след изричното разрешение на лекуващия лекар. Пациенти с бъбречна недостатъчност трябва да се консултират с лекуващия ги лекар, преди да започнат да прилагат Mobilat гел на големи площи от кожата продължително време. Това важи и за приложението на Mobilat гел при новородени и малки деца.

 

На какво трябва да се обърне внимание при новородени и деца под 2 години

Mobilat гел не трябва да се прилага при новородени и деца под 2 години без изричното указание на лекуващия ги лекар.

 

На какво трябва да се обърне внимание при бременност и кърмене

По време на бременност и кърмене, не трябва да използвате Mobilat гел върху големи "кожни площи и употребата му да е единствено след консултация с Вашия лекар. Кърмачките не трябва да прилагат Mobilat гел на кожата в областта на гърдите.

Предпазни мерки при употреба

Какви предпазни мерки трябва да се спазват?

Прилагайте Mobilat гел само върху ненаранена кожа Избягвайте контакта с наранена кожа, открити рани, очи и лигавици. Мястото на приложение не трябва да се излага на директна'слънчева светлина.След употреба ръцете трябва да се измият внимателно. 

Лекарствени взаимодействия. 

Ефектите на кои лекарства могат да се повлияят от Mobilat гел

Салициловата киселина oт Mobilat гел може да увеличи пропускливостта на кожата за лекарства, прилагани локално на същото място.

Когато Mobilat гел се прилага върху големи кожни площи или за дълго време, може да нарасне ч естотата на нежеланите лекарствени реакции на метотрексат или да се засили ефектът на лекарствата от сулфанилурейната група, които се използват за намаляване на - нивото на кръвната" захар.

Дозировка, начин и продължителност на приложение

 Какво количество Mobilat гел трябва да използвате и колко често да го прилагате

Обикновено се прилага 5-15 cm от гела върху засегнатата област, веднъж или няколко пъти на ден като Се масажира внимателно.
Mobilat гел трябва да се използва само върху ненаранена кожа.
Mobilat гел не бива да се покрива с оклузивни превръзки.
Подходящо е и прилагането на Mobilat гел в комбинация с физиотерапия, като йонофореза или фонофореза (при йонофореза Mobilat се поставя под катода).

Как трябва да употребявате Mobilat гел и кога трябва да го прилагате

Прилагайте Mobilat гел върху засегнатите области, като внимателно го втриете в кожата.
Mobilat гел не трябва да се приема през устата!

Не трябва да поставяте превръзка върху Mobilat гел, както и при всички гелове, съдържащи алкохол. За приложение с превръзка по-подходящ е Mobilat крем. 

Колко дълго-трябва да употребявате Mobilat гел

Mobilat гел трябва да се прилага, докато оплакванията отшумят.
При хронични заболявания може да се наложи продължително лечение.
За Ваша безопасност, консултирайте се с Вашия лекар относно продължителността на приложение (виж Дозировка, начин и продължителност на приложение).

Нежелани лекарствени реакции

Какви нежелани лекарствени реакции могат да възникнат при приложението на Mobilat гел

Като при всички лекарствени продукти от тази група е възможна проява на нежелани реакцци. Рядко могат да възникнат местни кожни реакции, а в единични случаи - контактът алергии.
Ако забележите някакви нежелани лекарствени реакции, които не са описани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт!

Какви мерки трябва да се предприемат в случаи на поява на нежелани лекарствени реакции

Ако възникнат нежелани лекарствени реакции, трябва да спрете приложението на Mobilat гел. Обикновено, след това оплакванията отзвучават, без да са необходими други мерки.
За Ваша безопасност, моля консултирайте се с Вашия лекар!

Състав

Лекарствени вещества: 100 g гел съдьржат:

Mucopolysaccharide polysulfate 0,20 g

(Мукополизахарид полисулфат)

Suprarenal extract 1,00 g

(Надбъбречен екстракт )

Salicylic acia 2,0 g

(Салицилова киселина)

Помощни вещества:

Динатриев едетат, розмариново масло, етаноламин, полиакрилова киселина (карбомер), пропиленгликол, изопропилов алкохол, пречистена вода; 

Срок на годност:

Отваряне на тубата: Перфорирайте защитното фолио, покриващо отворът на тубата с острието на капачката като едновременно натискате и завъртате. Уверете се, че фолиото е напълно отстранено.
Всяка туба Mobilat гел е проверена за точното й тегло. За да се подсигури правилното затваряне на тубата при процеса на пълненето й, се изисква да има въздушен слой. Въпреки това теглото на пълната туба не се променя. 

Срок на годност: 3 години

Срок на годност след първо отваряне на тубата: 6 месеца.

Срокът на годност на гела е отбелязан на картонената опаковка и на дъното на тубата Не използвайте лекарството след тази дата.


 

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах