Микодефен - лечебен лак за нокти 8% х 6.6мл

Прод.код 83804 / Тегло 0.02 кг.

-15%
Марка
ЕКОФАРМ | ECOPHARM
Оценка на продукта
4.00 от 5 ( 88 оценки)

Regular Price: 26,09 лв.

Special Price 22,18 лв.

Запази в любими Запази в любими

Микодефен 8% лечебен лак за нокти е предназначен за лечение на гъбични инфекции на ноктите. Активното вещество циклопирокс прониква през нокътната плочка и оказва фунгициден ефект върху всички основни причинители на гъбични заболявания по ноктите.

Подходящ за:
Възрастни и деца над 18 години
Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активна съставка:
Ciclopirox (Циклопирокс)

Дозировка:
Ако не е предписано друго, Микодефен 8% лечебен лак за нокти, се прилага на тънък слой върху инфектирания нокът (нокти).

Лечението се провежда по следната схема:
- през ден по време на първия месец
- през втория месец - поне два пъти седмично
- от третия месец нататък - веднъж седмично.

Продължителността на лечението зависи от тежестта на инфекцията, но не трябва да надвишава лечебния период от 6 месеца. Преди първото прилагане на Микодефен 8% лечебен лак за нокти, трябва да бъде премахнато възможно най-голямо количество от засегнатия нокът с ножица или еднопосочна пила. За засегнатите нокти да се използва маркирана пила и нанесеният лак да се отстранява веднъж седмично с лакочистител. По време на тази процедура да се премахва и възможно най-голямо количество хиперкератозен слой от нокътната плочка. Ако между две нанасяния лаковият слой е увреден, е напълно достатъчно Микодефен 8% лечебен лак за нокти да се нанесе повторно върху нарушените места. След всяка употреба се препоръчва плътно затваряне на капачката, за да се избегне изсъхването на разтвора. Да се избягва контакт на четката с отвора на бутилката, за да се предотврати залепването на капачката. Избягвайте облекло или обувки, задържащи топлината и влагата. При гъбично заболяване на краката трябва по възможност да пазите обувките си от заразяване. Това можете да се постигне с напръскване на антимикотична пудра в обувките. При най-малкото подозрение за подновяване на инфекцията, трябва да потърсите Вашия лекар.

Предупреждения:
Не използвайте Микодефен ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки.
Да не се използва при деца, както и по време на бременност и кърмене.
Продължителната употреба на продукта за локално приложение може да доведе до поява на свръхчувствителност или на нежелани реакции. В тези случаи употребата трябва да се преустанови и да се предприемат адекватни мерки за лечение.
Да се избягва контакт с лигавиците и очите.
Допълнителните хигиенни мерки, препоръчани от лекаря, трябва да се спазват стриктно. След прилагане на лекарството, ръцете да се измият старателно.
Не се препоръчва употребата на декоративен лак и други козметични продукти за нокти по време на лечението с Микодефен лак.

Бременност и кърмене: Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство.

Съхранение:
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Използвайте до 6 месеца след първото отваряне на бутилката, като е необходимо бутилката да е плътно затворена, за да се избегне изсушаването на разтвора.
Да не се използва след срока на годност, посочен на опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Този продукт е запалим. Да се съхранява далеч от източници на топлина и открит огън.
Да не се изхвърля в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.

Опаковка:
6,6 мл

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!