Подробно търсене

МАКСИДЕКС КАПКИ 1МГ/1МЛ 5МЛ

Кат. номер 879

Кратко описание
MAXIDEX МАКСИДЕКС® Dexamethasone 1 mg/ml Капки за очи   Наименование на лекарствения продукт: МАКСИДЕКС® 0.
Производител
АЛКОН БЪЛГАРИЯ ЕООД
0 от 5

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

MAXIDEX

МАКСИДЕКС®

Dexamethasone 1 mg/ml

Капки за очи

 

Наименование на лекарствения продукт:

МАКСИДЕКС® 0.1% капки за очи, суспенсия - 5 ml MAXIDEX® 0.1% Eye drops, suspension - 5 ml

 

ОПИСАНИЕ:

Maxidex® (дексаметазон 1 mg/ml) е лекарствен продукт, сържащ стероид. Лекарственото вещество - дексаметазон (dexamethasone) е синтетичен кортикостероид, с доказано по-мощно действие от това на хидрокортизона. Действието на тази съставка е постигнато чрез допълнително прибавяне на метилов радикал и флуорен атом към преднизолоновия радикал. Лекарственият продукт се доставя в две лекарствени форми - капки (под формата на суспенсия, т.е. подобна на мляко течност) и маз за очи.

 

КАКВО СЪДЪРЖА MAXIDEX® И КАК СЕ ПОСТАВЯ*? (Състав и лекарствена форма)

Всеки милилитьр от MAXIDEX® капки за очи, суспенсия съдържа: Лекарствено вещество: дехаметазон (1 мг)Помощни вещества: бензалкониев хлорид 0.1 mg/ml (като консервант); натриев хидроген фосфат; полисорбат 80; натриев едетат; натриев хлорид; хидроксипропил метилцелулоза (4000 cps) и пречистена вода. MAXIDEX ® капки за очи, суспенсия се доставя в пласмасови шишенца от 5 мл.

 

КОЙ ПРОИЗВЕЖДА MAXIDEX®?

МАХIDЕХ® капки и маз за очи се произвеждат от s.a. Alcon - Couvreur n.v., Rijksweg 14, B-2870 Puurs / Belgiumи/или от Alcon Laboratories, Inc., 6201 South Freeway, Forth Worth, Texas 76134, USA

 

 

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА MAXIDEX®? (Терапевтични индикации)

 

МАХIDЕХ® е предназначен за лечение на чувствителни на стероиди възпалителни заболявания, като:

1. Възпалителни заболявания на предния сегмент на окото - остри и хронични предни увеити, иридоциклити, ирити и циклити, херпес зостер кератити (когато острата фаза на заболяването отмине).

2. Заболявания на конюнктивата. Лекарственият продукт е много ефективен когато алергията е водеща причина за заболяването.

3. Рецидивиращн маргинални разязвявания с токсична и алергична етиология.

4. Термични и химични изгаряния.

5. Поетоперативно - с цел повлияване на възпалителната реакция.

 

 

КОГА НЕ ТРЯБВА ЛА СЕ ИЗПОЛЗВА МАХIDЕХ®*? (Противопоказания и специални предупреждения)

 

Препаратът е противопоказан при херпес симплекс на окото, ваксинация за вариола, варицела, при повечето вирусни заболявания на конюнктивата и роговицата, при туберкулоза и гьбичкови заболявания. Не бива да се прилага и при остри, гнойни възпаления, тъй като при повечето заболявания, причинени от патогенни микроорганизми може да маскира картината или да увеличи инфекцията; а също и при пациенти с повишено вътреочно налягане и/или анамнеза за такова.

МАХIDЕХ® е противопоказан при пациенти с доказана свръхчувствителност към някоя от съставките му.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Внимание:

• Ако възпалителната реакция не се овладее в курса на лечение е желателно да се предприеме друга терапия.

• Някои индивиди могат да развият непоносимост към някоя от съставките на лекарственият продукт. В тези случаи се препоръчва да се преустанови употребата му.

• Продължителната локална или системна употреба на стероиди може да доведе до появата на очен херпес симплекс или други системни нежелани лекарствени реакции.

 

Предупреждения:

ДА НЕ СЕ ИНЖЕКТИРА В ОКОТО MAXIDEX® капки за очи:

• Препаратът съдържа бензалкониев хлорид (като консервант), за който е известно че обезиветява контактните лещи. Трябва да отстраните контактните си лещи при употребата на препарата.

• Флаконът трябва да се разклаща преди употреба! MAXIDEX® маз за очи:

• Препаратът съдържа метил парахидроксибензоат и пропил парахидроксибензоат (като консерванти), за които е известно, че могат да причинят уртикария.

 

Помнете!

Това лекарство е предписано лично за вас, не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, дори ако техните симптоми са същите като вашите.

 

КАКВО ТРЯБВА ПА ИМАТЕ ПРЕДВИД ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ?

Ако сте бременна, подозирате че сте бременна или кърмите консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате МАХIDЕХ®. При необходимост от лечение с препарата е необходимо лекуващият лекар да прецени добре съотношението полза/ риск, особено по време на първите 3 месеца от бременността.

 

УПОТРЕБА ПРИ ДЕЦА

Проведените клинични проучвания не са установили безопасността и ефективността при лечение на деца с МАХIDЕХ®.

 

С КАКВО ТРЯБВАЛА СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ ПРИ ШОФИРАНЕ И ПРИ РАБОТА С МАШИНИ?

Няма данни MAXIDEX да оказва влияние върху способностите за шофиране или работа със сложна техническа апаратура. Ако случайно получите замъгляване на зрението непосредствено след употреба на лекарствения продукт изчакайте малко до проясняване - реакцията е краткотрайна.

 

КАК ДА СЕ ИЗПОЛЗВА MAXIDEX®? (Приложение и дозировка)

Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар, в зависимост от конкретния случай!Обаче не бива да надвишава две седмици без да бъде направена консултация с лекаря.

 

КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ НА MAXIDEX®?

Предозиране на препарата и токсичност при локалното му приложение (в окото) са изключени, ако се спазват точно инструкциите за употреба.

 

КАКВИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ МОЖЕ ДА ИМАТЕ. ПРИ УПОТРЕБА НА MAXIDEX® ?(Нежелани лекарствени реакции)

В някои случаи дългото локално приложение на стероиди може да доведе до повишаване на вътреочното налягане (глаукома) или до необратимо помътняване на лещата (катаракта), особено при деца. Препоръчително е редовно проследяване на ВОН.Без съпътстваща терапия, съществуващата роговична инфекция може да се влоши по време на кортикостероидната терапия, а също така се повишава и риска от гъбична или вирусна инфекция. Наблюдавани се случаи на перфорация на очната ябълка, когато препаратът се прилага при заболявания, причиняващи изтъняване на роговицата (кератити). Други потенциални нежелани лекарствени реакции са: птоза (пълно увисване на горния клепач) и мидриаза (разширяване на зеницата).Ако забележите някои нежелани лекарствени реакции от споменатите вече или пък някои не споменати в тази листовка, то незабавно прекратете употребата на МАХIDЕХ® и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт!

 

КАК ДА СЕ СЪХРАНЯВАТ MAXIDEX® капки u маз за очи. (Условия на съхранение)

• Да се съхранява при температура под 25 °С в плътно затворени опаковки.

• Да не се използва повече от 4 седмици след отварянето.

• Съхранявайте на места недостъпни за деца!

Информацията е предоставена само с информативна цел и не може да замести консултацията със специалист - лекар или фармацевт.

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 1,00кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка без значение стойността на покупката над 1,00 кг. и до 100кг.  –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели

Други продукти от АЛКОН БЪЛГАРИЯ ЕООД