Magnum Гъба за баня кръгла

Прод.код 25239 / Тегло 0.05 кг.

Марка МАГНУМ | MAGNUM
Оценка на продукта
4.80 от 5 ( 91 оценки)
2,80 лв.
Запази в любими Запази в любими

 

Гъбите за баня са естествени или изкуствени.

Истинските морски гъби се използват още от времето на Римската империя. След 700 милиона години еволюция те притежават редица предимства пред изкуствените си аналози – не абсорбират миризми, хипоалергенни са, притежават естествена мекота и устойчивост на разкъсване, способност да абсорбират и освобождават големи количества вода. За съжаление, поради естествения си състав, дават добра основа за развитието на патогенни микроорганизми.

Синтетичната им версия е станала популярна едва през средата на 20 век. Най-разпространените видове изкуствени гъби са направени от полиуретанова пяна или полиетиленова мрежа. Те притежават превъзходно съотношение цена/качество. Нямат ограниченията в размера, формата, плътността и цвета. Масовото използване на изкуствените гъби за баня се отразява положително върху екологията на морското дъно. От друга страна при производството им се отделят някои вредни за озоновия слой газове.

Независимо естествени или изкуствени гъбите за баня трябва да се съхраняват сухи. В противен случай влажната среда и остатъците кожа, мазнини и миещи препарати ги превръщат в идеална среда за развитието на множество патогенни микроорганизми. Предимство на мрежестите гъби е, че могат да се перат в автоматична пералня на програма за синтетика.

Гъбите за баня са идеално средство за подобряване на кръвообращението и ексфолиране на кожата. Средностатистически човешката кожа се обновява на всеки 2 до 4 седмици. В края на този период, старите мъртви клетки се излющват и се появяват нови. Като ексфолирате кожата си, вие автоматично премахвате слоя мъртви клетки и така ускорявате процеса на обновяване на клетките. Ако тези мъртви клетки не бъдат премахнати добре и ако не ексфолирате кожата си е напълно възможно порите ви да се запушат, което от своя страна води до появата на черни точки. Кожата намалява своята еластичност и става много по-предразположена към поява на стрии. Ето защо ексфолирайте лицето и тялото си поне 2 пъти месечно с предпочитана от вас гъба за баня. Възможно е да комбинирате чрез добавяне на ексфолираща козметика. След банята използвайте регенериращи и хидратиращи лосиони за тяло.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!