МАГНЕРОТ 500МГ Х 50 ТАБЛЕТКИ

Прод.код 2443 / Тегло 0.20 кг.

Марка
ВЬОРВАГ RX | WOERWAG RX
Оценка на продукта
4.50 от 5 ( 2 оценки)
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

Това е минерален магнезиев препарат, чието приложение е в областта защитата на сърдечносъдовата система. Основното активно вещество е магнезиев оротат дихидрат.

Какво представлява и за какво се използва Магнерот ТБ 500мг Х 50

Магнерот ТБ 500мг Х 50 е специално лекарствено средство, което се използва при магнезиев дефицит за предотвратяване на свързаните със състоянието сърдечни инфаркти и сърдечни пристъпи (миокардна некроза), както и за лекуване на ангина пекгорис.

Лекарството се използва при установени дефицити на минерала, тъй като липсите му се свързват с повишаването на риска от горепосочените показания.

Всяка таблетка съдържа 500 мг от активното вещество, което съответства на 32.8 мг магнезий (1.35 mmol или 2.7 mval).

Помощните вещества са: силициев диоксид, повидон, микрокристална целулоза, талк, лактоза, натриев цикламат, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат и пшенично нишесте.

Препоръки и начин на употреба на Магнерот ТБ 500мг Х 50

Магнерот ТБ 500мг Х 50 не се препоръчва за лица под 6-годишна възраст.

Употреба при лица над 18-годишна възраст: да се приема 3 пъти по 2 таблетки на ден, в рамките на 7 дни. След едноседмичното лечение се преминава към поддържащи дози по 2 до 3 таблетки на ден.

Употреба при деца над 6-годишна възраст: 2 до 3 таблетки на ден.

Употреба при бременни: по 1 таблетка на ден.

Лекарството може да се приема преди или по време на хранене. Допустимо е да се дъвче.

Недостиг на магнезий – причини и симптоми

Магнезиевият дефицит е състояние, при което се наблюдават занижени количества на необходимия минерал в тялото. Една от причините може да е неправилен хранителен режим, който не включва достатъчно храни, богати на магнезий.

Недостиг може да се получи и при стомашно-чревни нарушения или проблеми с бъбречната функция. Така например хората, които страдат от болест на Крон, лицата с булимия, анорексия и други подобни стомашни болести също са застрашени от недостиг на магнезий. Честото злоупотребяване с алкохол също може да предизвика такова състояние.

Обичайните симптоми, които се проявяват при магнезиев дефицит са отпадналост, липса на енергия, апатия, липса на апетит, нарушения в съня, лошо настроение. Те са част от първоначалната клинична картина. След това към симптоматиката се добавят тревожност, болки в мускулите, разстройство на съня.

При достигане на по-тежки състояния, породени от дефицита, се наблюдава нарушаване на нормалния ритъм на сърцето, като е възможно да се стигне до загуба на съзнание. Неразрешаването на проблема може да доведе до появата на хронично заболяване като проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, хипертония, диабет или остеопороза.

Затова в AptekaMedea.bg може да намерите и други продукти на добра цена от групата на Магнерот, които могат да послужат за справяне с този проблем.

AptekaMedea.bg – винаги до вас!

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах