Account

ADIPHARM ЛЕВОФЛОКСАЦИН ТБ 500МГ Х 7

Прод.код 72002 / Тегло 0.20 кг.

Производител
АДИФАРМ ЕАД
Марка
АДИФАРМ | ADIPHARM
Оценка на продукта
1.00 от 5 ( 1 оценка)
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

ЛЕВОФЛОКСАЦИН таблетки 500 мг. * 7 АДИФАРМ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Левофлоксацин Адифарм 500 mg филмирани таблетки
Levofloxacin Adipharm 500 mg fflm-coated tablets
(Левофлоксацин / Levofloxacin)
Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Запазете тази листовка. Може да се наложи, да я прочетете отново.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо, че признаците на тяхното заболяване са същите, като Вашите.
Ако получите някакви нежеланите лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.


Какво съдържа тази листовка:
1. Какво представлява Левофлоксацин Адифарм и за какво се използва
2. Преди да приемете Левофлоксацин Адифарм
3. Как да приемате Левофлоксацин Адифарм
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Левофлоксацин Адифарм
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява Левофлоксацин Адифарм и за какво се използва
Името на Вашето лекарство е Левофлоксацин Адифарм. То съдържа левофлоксацин, широкоспектърен антибиотик от групата на хинолоните. Има бактерицидно действие, като спира растежа на редица бактерии, предизвикващи инфекции във Вашето тяло.

Вашият лекар Ви е предписал Левофлоксацин Адифарм за лечение на някоя от следните бактериални инфекции:

 • инфекции на синусите;
 • инфекции на белите дробове, дихателните пътища и пневмония;
 • инфекции на пикочните пътища, включително на пикочния мехур и бъбреците;
 • инфекции на простатната жлеза;
 • инфекции на кожата и меките тъкани.


2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Левофлоксацин Адифарм
Не приемайте Левофлоксацин Адифарм и информирайте Вашия лекар:

 • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към левофлоксацин или към някое от помощните вещества, съдържащи се в това лекарство (виж т. 6.), или сте алергични към друг хинолонов антибиотик (напр. офлоксацин, ципрофлоксацин). Признаци на алергична реакция могат да бъдат: обрив, проблеми при преглъщане и дишане, подуване на устните, езика или гърлото;
 • Ако страдате от епилепсия;
 • Ако сте имали проблеми със сухожилията, свързани с лечение с антибиотици от класа на хинолоните;
 • Ако сте бременна, или има вероятност да сте бременна, или планирате бременност;
 • Ако кърмите, лекарството може да увреди Вашето бебе;
 • Лекарството е предназначено само за възрастни и не трябва да се дава на деца и юноши в периода на растеж (под 18 години), тъй като има риск от увреждане.

He приемайте това лекарство, ако някое от по-горе изброените се отнася за Вас. Ако не сте сигурни, говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемате Левофлоксацин Адифарм.

Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар или фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете Левофлоксацин Адифарм, ако:

 • сте на 60 години или по-възрастни;
 • използвате кортикостероиди (вижте точка Други лекарства и Левофлоксацин Адифарм);
 • някога сте имали припадък (гърч);
 • имате предшестващо мозъчно увреждане (напр. мозъчен удар или тежка мозъчна травма);
 • сте имали или имате проблеми с бъбреците;
 • страдате от дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа - има по-голяма вероятност да имате сериозни проблеми с кръвта, когато приемате това лекарство;
 • сте имали психични проблеми;
 • някога сте имали проблеми със сърцето - необходимо е повишено внимание при употребата на това лекарство. Рискът е повишен ако сте родени или имате фамилна анамнеза за удължен QT интервала (вижда се на ЕКГ), ако имате дисбаланс на солите в кръвта (особено ниски нива на калия и магнезия в кръвта), ако имате много бавен сърдечен ритъм (брадикардия), имате слабо сърце (сърдечна недостатъчност), имали сте сърдечен инфаркт, ако сте жена или сте в старческа възраст, или приемате други лекарства, които водят до промени в ЕКГ (вижте точка Други лекарства и Левофлоксацин Адифарм);
 • имате диабет;
 • имате или някога сте имали заболяване на черния дроб;
 • имате миастения гравис.

Ако не сте сигурни, че някое от изброените се отнася за Вас, говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Левофлоксацин Адифарм.

Други лекарства и Левофлоксацин Адифарм

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали или може да приемете някакви други лекарства.
Това се налага, тъй като Левофлоксацин Адифарм може да повлияе действието на някои лекарства, а други лекарства, могат да повлияят действието на Левофлоксацин Адифарм.

Особено важно е да говорите с Вашия лекар, ако приемате някое от следните лекарства:

 • Кортикостероиди - може да се увеличи вероятността от възпаление или скъсване на сухожилие;
 • Теофилин - използван за лечение на проблеми с дишането. При комбиниран прием с Левофлоксацин Адифарм, проблемите могат да се задълбочат, по-вероятно е да получите гърч;
 • Варфарин (Антагонисти на витамин К) - употребява се за разреждане на кръвта. При комбиниране с Левофлоксацин Адифарм, кървенето може да се увеличи, Вашият лекар ще Ви назначи определяне на специфични кръвни показатели;
 • Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) - използват се за лечение на болка и възпаления, такива са аспирин, фенбуфен, ибупрофен, кетопрофен, индометацин и др. При едновременното им приемане с Левофлоксацин Адифарм се повишава риска от получаване на гърчове;
 • Циклоспорин - потискащ имунната система лекарствен продукт, използван след трансплантация. Вие може да получите повече нежелани лекарствени реакции от циклоспорина, а левофлоксацин може да удължи действието на циклоспорин;
 • Пробенецид (лекарства против подагра) и циметидин (против язва и киселини) намаляват способността на бъбреците да елиминират Левофлоксацин Адифарм, поради което е необходимо специално внимание;
 • Лекарства, употребявани за лечение на сърдечната дейност и за нарушение в сърдечния ритъм (антиаритмици - хинидин, хидрохинидин, дизопирамид, соталол, дофетилид, ибутилид, амиодарон);
 • Антидепресанти (трициклични антидепресанти - амитриптилин и имипрамин);
 • Лекарства против бактериални инфекции - макролидни антибиотици (еритромицин, азитромицин, кларитромицин). Вижте раздела "Обърнете специално внимание при употребата на Левофлоксацин Адифарм".

Не приемайте Левофлоксацин Адифарм едновременно с:
Лекарства, съдържащи желязо (против анемия), хранителни добавки, съдържащи цинк, с антиацидни средства (лекарства срещу киселини и болки в стомаха), съдържащи магнезий или алуминий, диданозин или сукралфат (лекарства за предпазване на стомашната стена).

Тест на урина за опиати
При изследване на урината за опиати, е възможно да се получи фалшив "положителен" резултат, в случаите когато приемът на Левофлоксацин Адифарм е комбиниран с приема на болкоуспокояващо лекарство. В случай, че е необходим тест на урината за опиати, уведомете Вашия лекар, че приемате Левофлоксацин Адифарм.

Левофлоксацин Адифарм с храни, напитки и алкохол
Левофлоксацин Адифарм може да се приема по време на или между храненията. Не употребявайте алкохол, по време на лечение с Левофлоксацин Адифарм.

Бременност, кърмене и фертилитет
Преди употребата на което и да е лекарство, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.
Не приемайте Левофлоксацин Адифарм, ако сте бременна, мислите да забременеете или мислите, че може да сте бременна. Не приемайте Левофлоксацин Адифарм ако кърмите или планувате да кърмите.

Шофиране и работа с машини
След прием на Левофлоксацин Адифарм е възможно да получите нежелани лекарствени реакции, напр. замайване, сънливост, световъртеж, промени в зрението и др. Тези нежелани реакции, могат да доведат до промяна в способността Ви да се концентрирате и да контролирате скоростта на реакцията си. Поради тази причина е противопоказано да шофирате или да извършвате дейности изискващи повишено внимание, ако в периода на прием на Левофлоксацин Адифарм сте получили някоя от горе описаните нежелани реакции.

3. Как да приемате Левофлоксацин Адифарм
Винаги приемайте Левофлоксацин Адифарм точно както ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашият лекар или фармацевт.
Филмираните таблетки Левофлоксацин Адифарм, трябва да се поглъщат цели, с достатъчно количество течност. Предписаната доза трябва да се приема на редовни интервали от 12 до 24 часа. Таблетките могат да се приемат по време на или между две хранения.

Предпазвайте се от излагане на пряка слънчева светлина
Докато приемате Левофлоксацин Адифарм и два дни след приключване на лечението избягвайте излагане на слънце и вземете мерки за да се предпазите - носете шапка, ползвайте слънцезащитни продукти, тъй като е повишен риска кожата ви да се зачерви и да получите обрив.

Ако вече приемате таблетки, съдържащи желязо, добавки, съдържащи цинк, антиацидни лекарства, диданозин или сукралфат
Не приемайте тези лекарства по едно и също време с Левофлоксацин Адифарм. Приемайте Левофлоксацин Адифарм поне 2 часа преди или 2 часа след приема на посочените лекарства - така ще избегнете възможността да намалее действието на левофлоксацин.

Колко таблетки Левофлоксацин Адифарм да приемате

 • Вашият лекарят ще реши колко таблетки Левофлоксацин Адифарм е необходимо да вземате.
 • Дозата се определя от мястото и вида на инфекцията в тялото Ви.
 • Продължителността на лечението зависи от тежестта на инфекцията.
 • Ако имате усещането, че ефектът на лекарството е много слаб или прекалено силен, говорете с Вашия лекар, а не променяйте дозата сами.

Възрастни и хора в старческа възраст

 • Инфекция на синусите - 500 mg веднъж дневно.
 • Инфекция на белите дробове при хора с продължителни проблеми с дишането - 500 mg веднъж дневно.
 • Пневмония - 500 mg веднъж или два пъти дневно.
 • Инфекция на пикочните пътища, включително на пикочния мехур и бъбреците - 250 mg или 500 mg дневно.
 • Инфекция на простатната жлеза - 500 mg веднъж дневно.
 • Инфекция на кожата и меките тъкани - 500 mg веднъж или два пъти дневно.

Възрастни и хора в старческа възраст с нарушена бъбречна функция
Тъй като Левофлоксацин Адифарм се екскретира главно чрез бъбреците, може да се наложи Вашият лекар да Ви даде по-ниска доза. Следвайте инструкциите на Вашия лекар.

Деца и юноши
Левофлоксацин Адифарм не трябва да се дава на деца и юноши.

Ако сте приели повече от необходимата доза Левофлоксацин Адифарм
Ако по случайност приемете повече таблетки от предписаното, уведомете Вашия лекар или отидете в най-близкото медицинско заведение. Вземете опаковката от лекарството, за да я покажете на лекаря. Може да усетите следните нежелани лекарствени реакции: обърканост, замаяност, световъртеж, гърчове, гадене, сърцебиене.

Ако сте пропуснали да приемете Левофлоксацин Адифарм
Ако сте пропуснали да вземете доза, приемете я веднага, когато се сетите за това, освен ако не е дошло времето за прием на следващата доза. В този случай просто продължете да приемате Левофлоксацин Адифарм в обичайното време. Не приемайте двойна доза, за да наваксате пропусната.

Ако сте спрели приема на Левофлоксацин Адифарм
Не спирайте приема на Левофлоксацин Адифарм, защото се чувствате по-добре. Курсът на лечение, предписан от Вашия лекар, трябва да бъде завършен, за да не нарушите ефикасността му. Ако преустановите лечението твърде скоро има съществена вероятност инфекцията да се възстанови, състоянието Ви да се влоши или бактериите да станат устойчиви на лекарството.

Ако имате допълнителни въпроси относно употребата на Левофлоксацин Адифарм, моля обърнете се за съвет към Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, Левофлоксацин Адифарм може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава. Тези реакции обикновено се понасят леко и изчезват за кратък период от време.

Честотата на нежеланите реакции се категоризира така:

 • Много чести (може да засегнат повече от 1/10 лекувани с левофлоксацин пациенти);
 • Чести (засегнати до 1/10 пациенти);
 • Нечести (засегнати до 1/100 пациенти);
 • Редки (засегнати до 1/1000 пациенти);
 • Много редки (засегнати до 1/10 000);
 • С неизвестна честота (Честотата не може да бъде изчислена от наличните данни).

Спрете приема на Левофлоксацин Адифарм и уведомете веднага Вашия лекар, ако отидете в най-близката болница или ако получите някой от симптомите на сериозна алергична реакция:
Много редки нежелани реакции:

 • Оток на лицето, устните или гърлото, затруднения в дишането или преглъщането.

Спрете приема на Левофлоксацин Адифарм и уведомете веднага Вашия лекар или отидете в най-близката болница, ако получите някоя от следните сериозни реакции:
Редки нежелани реакции:

 • Тежка водниста диария с примес на кръв, понякога с коремни болки и спазми и висока температура - може да се дължи на възпаление на червата;
 • Болка, оток и/или зачервяване на сухожилия и ставни връзки - най-често е засегнато ахилесовото сухожилие;
 • Припадъци, гърчове.

Много редки нежелани реакции:

 • Парене, смъдене, изтръпване, схващане на крайниците - признаци на невропатия.

Други нежелани реакции:

 • Тежък, сърбящ кожен обрив - може да засегне лигавиците на устата, носа, очите или половите органи, може да се образуват мехури и лющене около устата и носа;
 • Загуба на апетит, пожълтяване на кожата или бялото на очите, потъмняване на урината, сърбеж, болезнен корем (признаци на чернодробни проблеми).

Ако зрението ви се наруши или имате други проблеми с очите по време на лечението с Левофлоксацин Адифарм, незабавно се консултирайте с очен лекар.

Уведомете Вашия лекар, ако се появи някоя от следните нежелани реакции и продължава повече от няколко дни или стане сериозна:
Чести нежелани реакции:

 • Проблеми със съня;
 • Главоболие, замайване;
 • Гадене, повръщане, диария;
 • Повишаване на кръвните нива на някои чернодробни ензими.

Нечести нежелани реакции:

 • Растеж на гъбички (гъбична инфекция) и/или на други резистентни бактерии;
 • Промени в броя на белите кръвни клетки при някои кръвни изследвания;
 • Тревожност (безпокойство), обърканост, нервно напрежение, световъртеж, сънливост, треперене;
 • Задух (диспнея);
 • Промени във вкуса, загуба на апетит, стомашно разстройство, нарушено храносмилане (диспепсия), болки в областта на корема, подуване на корема и газове (метеоризъм) или запек;
 • Сърбеж и кожен обрив, тежък сърбеж или копривна треска (уртикария), прекомерно изпотяване (хиперхидроза);
 • Ставни или мускулни болки;
 • Промени в кръвните изследвания, дължащи се на нарушена чернодробна (повишен билирубин) или бъбречна (повишен креатинин) функция;
 • Обща отпадналост.

Редки нежелани реакции:

 • Намаляване на броя на кръвните клетки (тромбоцити) - склонност към по-лесно образуване на синини и кървене (тромбоцитопения);
 • Намаляване на броя на белите кръвни клетки (неутропения);
 • Свръхчувствителност (изострен и прекомерен имунен отговор);
 • При хора с диабет - понижени нива на кръвната захар (хипогликемия);
 • Психотични реакции (промяна в мнението и/или мислите), халюцинации и чувство за преследване (параноя) и вероятност за самоубийствени мисли и действия;
 • Депресия, психични проблеми, чувство на безпокойство и превъзбуда (ажитации), ярки сънища и кошмари;
 • Болка в ставите и мускулите, гръдния кош, крайниците;
 • Треперене / изтръпване на ръцете и краката (парестезия);
 • Проблеми със слуха (шум в ушите) и зрението (замъглено зрение);
 • Ускорено и неравномерно сърцебиене (тахикардия) или необичайно понижаване на кръвното налягане (хипотония);
 • При хора с миастения гравис (рядко заболяване на нервната система) - мускулна слабост;
 • Влошаване на бъбречната функция, рядко остра бъбречна недостатъчност, вследствие на алергична бъбречна реакция (интерстициален нефрит);
 • Треска.

Други възможни нежелани реакции:

 • Намаляване на броя на червените кръвни телца, което може да доведе до бледост на кожата, пожълтяване, слабост, задух (анемия) или намаляване броя на всички видове кръвни клетки (панцитопения);
 • Драстично намаляване броя на белите кръвни клетки (агранулоцитоза), което води до постоянен рецидив на треска: температура, болезнено преглъщане, чувство на неразположение, зачервено гърло, които не отминават;
 • Рязко нарушение на кръвната циркулация (шок, подобен на анафилактичен шок);
 • При хора с диабет повишаване на кръвната захар (хипергликемия) или понижаване на нивото на кръвната захар (хипогликемия);
 • Нарушения в движението и ходенето, мускулната координация (дискинезия, екстрапирамидални нарушения);
 • Нарушение на обонянието, загуба на обонянието или вкуса (паросмия, аносмия, агеузия);
 • Временна загуба на съзнание или припадък (синкоп);
 • Временна загуба на зрение;
 • Увреждане или загуба на слуха;
 • Необичайно бърз, неравномерен, животозастрашаващ, сърдечен ритъм (нарушена сърдечна функция), включително сърдечен арест, отклонение в сърдечния ритъм (наречено удължаване на QT интервал, което се вижда на ЕКГ, електрическа активност на сърцето);
 • Затруднено дишане, хрипове, задух (бронхоспазъм);
 • Белодробни алергични реакции - възпаление, температура, задух, кашлица;
 • Панкреатит;
 • Възпаление на черния дроб (хепатит);
 • Повишена чувствителност на кожата спрямо слънчева или ултравиолетова светлина (фоточувствителност);
 • Алергично възпаление на малките кръвоносни съдове (алергичен васкулит);
 • Възпаление на тъканите в устата (стоматит);
 • Скъсване или разрушаване на мускул, изразени като силни болки, напрежение: слабост или крампи в мускулите (рабдомиолиза);
 • Зачервяване и подуване на ставите (артрит);
 • Болка, включително болка в гърба, гръдния кош или крайниците;
 • Обостряне на порфирията - за хора страдащи от порфирия (много рядко метаболитно заболяване);
 • Продължително главоболие със или без замъглено зрение (доброкачествена интракраниална хипертония).

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани лекарствени реакции.

5. Как да съхранявате Левофлоксацин Адифарм
Да се съхранява при температура под 25° С.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте Левофлоксацин Адифарм след изтичане на срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Левофлоксацин Адифарм
Активно вещество
- левофлоксацин. Всяка таблетка съдържа 500 мг левофлоксацин.

Другите съставки са:

 • Таблетно ядро: микрокристална целулоза, хипромелоза, кросповидон, силифицирана микрокристална целулоза, натриев стеарилфумарат, силициев диоксид, колоиден безводен;
 • Филмово покритие: талк, титанов диоксид (Е171), макрогол, поливинилалкохол, сънсет жълто (Е110), тартразин (Е 102), соев лецитин.

Притежател на разрешението за употреба и производител:
АДИФАРМ ЕАД, България.


Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ на Електронен магазин Аптеки Медея


1. ПРЕДМЕТ С настоящите Условия, се определят взаимоотношенията на Аптеки Медея наричани по-долу за краткост „Доставчик”, с Клиенти, възникващи по повод сключване на договор за продажба на стоки от разстояние през електронен магазин Медея http://aptekamedea.bg


2. ДЕФИНИЦИИ
Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

2.1. Договор за продажба на Стока от разстояние - договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт aptekamedea.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

2.2  Клиент/Потребител – всяко физическо лице, навършило 16 години и се е съгласило с настоящите Общи усливоя, което използва Страницата по какъвто и да е начин, включително но не само като я разглежда, прави поръчки през нея, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез нея.

2.3. Уеб Сайт/Интернет Страница/Страница– домейна aptekamedea.bg собственост на Доставчика

2.4.  Акаунт – раздел от Уеб Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчка и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта (Поръчки, фактури и др.)

2.5. Любими продукти – раздел в акаунта, който позволява на Клиента да създаде свои списъци.

2.6. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Електронен магазин Медея.

2.7. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние,сключен между Купувача и Доставчика през Електронен магазин Медея, който се предоставя на Клиента срещу заплащане.

2.8. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на, Електронен магазин Медея,  марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.

2.9. Електронен магазин Медея -способ за електронна търговия посредством Уеб Сайта, чрез който се сключва договор за продажба на Стока от разстояние.

 

3. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: НАНАКО ЕООД

ЕИК: 202233642

Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ №98 офис 7 В

Номер и дата на удостоверение за администратор на лични данни: 402449 от 17.02.2016г.

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG202233642

Адрес на обекта Медея Опълченска: гр. София, ул. Опълченска, бл 41А
Телефон за контакт:  +359 886 77 22 77
e-mail: opalchenska@aptekamedea.bg

Адрес за кореспонденция:  гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В

Номер и дата на издадено разрешение за аптеката: АП-610-3/28.06.2019г.

Ръководител на аптеката: Силвия Николаева Семова

 

4. НАДЗОРНИ ОРГАНИ:

4.1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519

факс 02/91-53-525

Email: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

4.2. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Email: info@kzp.bg

Уеб сайт: www.kzp.bg

 

4.3. Комисия за защита на конкуренцията

Адрес: София 1000, бул. "Витоша" №18

Телефон: (02) 935 61 13

Факс: (02) 980 73 15

Email: cpcadmin@cpc.bg

Уеб сайт: www.cpc.bg

 

4.4. Изпълнителна агенция по лекарствата

БЪЛГАРИЯ, София 1303, ул. Дамян Груев 8
тел.: +359 2 8903555; факс: +359 2 8903434
e-mail: bda@bda.bg Уеб сайт: www.bda.bg

 

5. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

5.1. Предложението за сключване на договор се съдържа на Интернет  страницата aptekamedea.bg и приемането се осъществява чрез Заявка/Поръчка направена от Клиента през посочената страница.

5.2. Клиентът заявява желанието си да поръча и купи Продукт през Уеб Сайта като направи Поръчка по електронен път или по телефона и която се регистрира от самия него или от служител на Доставчика от името на Клиента.

5.3. Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл) или по телефона.

5.4.  Доставчикът има право да не достави част или всички Продукти от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона, като единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на Продукта.

5.5. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Клиента се смята за сключен към момента на получаването  на уведомление от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефона му, че Продуктът от Поръчката е готов за изпращане.

5.6. Неразделна част от Договора за продажба, сключен между Клиента и Доставчика, са настоящите общи условия и Общи условия за ползване на сайт Медея.

5.7. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт;

5.8. Доставчикът си запазва правото да коригира евентуални технически грешки и/или пропуски в информацията, предоставена за съответен продукт. Доставчикът уточнява, че описанията и снимките към съответните артикули имат само илюстративен и насочващ характер, поради което доставените продукти могат да се различават по вид и/или по характеристики. Задължение на Клиента е при получаване на продукта да провери дали последният съответства по характеристики с придружаващите го документи. В случай, че при несъответствие Клиентът не уведоми незабавно след доставката на стоката Доставчика, се приема, че стоката съответства с описанието в сайта по характеристики, цени и др.

 

6. ДОСТАВКА
6.1. Доставчикът се задължава, в срок до 5 /пет/ работни дни от получаване на съгласие чрез средствата за комуникация и сключване на договора за продажба на Стоки от разстояние, да достави чрез куриерска фирма Медея Логистик ЕООД, Спиди или Еконт Експрес ООД пратка, съдържаща Стоката. При получаване на пратката, Клиентът се задължава да се легитимира пред куриера с личната си карта, след което да подпише талона за доставката и да предаде един екземпляр на куриера. В случай, че Клиентът не бъде открит на посочения от него адрес 2 (два) или повече пъти се счита, че Клиентът се е отказал от договора за продажба на Стоки от разстояние.

6.2.По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е в сила законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на стоката с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от Доставчика да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

6.3.Използването на услугите на Електронен магазин Медея може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели.

6.4.Доставчикът ще извършва доставката на Продуктите само на територията на България. Цените за доставка са подробно описани ТУК.

 

7. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

7.1.Права и задължения на Клиента:

7.1.1. Клиентът има право:

 • да преглежда стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка;
 • да поръчва стоки от електронен магазин Медея при реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.
 • да получи поръчаната стока/стоки на посочен от него адрес за доставка
 • да получава информация относно статуса на собствената си поръчка;
 • да провери съдържанието на поръчката си преди да я приеме от куриерската фирма.

7.1.2. Клиентът няма право да използва сайта за изпращане на каквито и да е материали, чието съдържание е противозаконно, невярно, подвеждащо, заплашително, подстрекаващо, оскърбително, позорящо, клеветящо, или такова, което би нарушило закона и добрите нрави. В противен случай Клиентът носи пълна отговорност за причинени на Доставчика вреди.

7.1.3. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата му;

7.1.4. Клиентът се задължава:

 • да предостави вярна и точна информация и лични данни, изисквана при поръчката;
 • да заплати цената на поръчаните стоки, посочена при потвърждаване на поръчката;
 • да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;
 • да заплати стойността на транспортните разходи за доставката

 

7.2.Права и задължения на Доставчика

7.2.1.Доставчикът има право:

 • да получава в срок всички дължими суми за закупените стоки и тяхната доставка;
 • по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени;
 • да получи от Клиента данни за извършване на доставката
 • да изпраща на Клиента, при съгласие от негова страна, по поща, по телефон, чрез кратки текстови съобщения (sms, електронна поща или други форми на съобщения) или чрез други средства за адресирана реклама информация, относно актуални промоции, специални оферти, нови продукти и всякаква друга информация, отнасяща се до него като Клиент;
 • по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва сайта в нарушение на настоящите условия, както и по своя преценка  да прекратява достъпа на потребителя до сайта.

7.2.2. Доставчикът се задължава:

 • да достави на Клиента поръчаните от него стоки в срок и при условията за доставка, публикувани в този уеб сайт и настоящите Общи условия.

 

8. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА, ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

8.1. В случай че Клиентът желае да откаже направена вече поръчка или някой от продуктите в нея , той трябва да се обади по телефона или да изпрати мейл  преди Стоките да бъдат подготвени за доствака

8.2.Отказ от поръчка заплатена по банков път:
• в случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 14 дни;
• в случай, че плащането е направено с превод по банкова сметка, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по сметката, с която е направено плащането в срок до 14 дни;

 

9. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

9.1. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние и да върне предоставената му Стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В рамките на горепосочения срок Клиентът е длъжен да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност. 

9.2. Отказът на Клиента от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние следва да бъде направен по следния начин и при следните условия:

а/  Клиентът следва предварително писмено да информира Доставчика, че се отказва от договора, на следния имейл адрес: orders@aptekamedea.bg Правото на отказ може да бъде упражнено от Клиента и чрез попълване, подписване и изпращане на адрес support@aptekamedea.bg на следния попълнен образец на формуляр съгласно Закона за защита на потребителите

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава.

 

б/Срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление е било изпратено преди изтичането на съответния срок.
в/ В същия срок Клиентът следва да изпрати съответната Стока по куриер с обратна разписка, в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка и придружаващата я документация и без увреждания на адреса за кореспонденция, посочен по-горе.

г/ Всички транспортни и други разходи по връщането на Стока са изцяло за сметка на  Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиента на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от Клиента. В случай на загубване или погиване на Стоката преди получаването й от Доставчика, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната цена, съгласно действащия ценоразпис на Доставчика

9.3. След получаване на върната стока и прегледа й, Доставчикът възстановява на Клиента заплатената от Клиента сума (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Клиента начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Доставчика)  не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора.

9.4.В случаите, когато Клиентът не е изпълнил изискванията за връщане на предоставените стоки Доставчикът има право да задържи връщането на заплатените суми на Клиента докато неполучи обратно Стоките.

9.5.Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

• при доставка на Продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

• при доставка на запечатани Продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

• при всички други случаи, предвидени със закон.

 

10. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

10.1. Цените на Продуктите, обявени в Платформата, са крайни, обявени са в лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.

10.2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане при издаване на фактури са посочени във всяка Поръчка.

10.3. Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото българско законодателство.

10.4. Доставчикът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доставени Продукти въз основа на информацията, предоставена от Клиента.

10.5. Доставчикът издава фактура за всяко плащане по Поръчка, чрез която Клиентът си е купил Стока, предлагана от Електронен магазин Медея. Клиентът е съгласен да получава такава фактура по електронен път чрез качването ѝ в Акаунта му. 10.6.Характеристиките или цените на продуктите, описани в Електронен магазин Медея , могат да бъдат променяни от Доставчика по всяко време.

 

11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Съдържанието в интернет сайта включително, но не само лога, всякакви графични изображения или надписи, търговските символи, динамичните символи, текстовете и/или мултимедийното съдържание са изключителна собственост на Доставчика.

11.2. Доставчикът има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени, или получени чрез договорни лицензии или по какъвто и да е друг законосъобразен начин.

11.3. Нищо в сключения между Доставчика и Клиента договор от разстояние няма да се счита като разрешение от страна на Доставчика последният да копира, разпространява, публикува, предоставя на трети лица, променя по какъвто и да е начин каквато и да е част от Съдържанието, включително, но не само съдържанието на търговските марки, логата, мултимедийното съдържание на Сайта или описанията на Продуктите по какъвто и да е начин, включително чрез въвеждането на каквото и да било външно за Сайта съдържание, премахването на знаците, обозначаващи правото на собственост на Доставчика върху Съдържанието. Клиентът няма право и да прехвърля, продава, разпространява материали, създадени чрез възпроизвеждане (копиране), изменение или публикуване на Съдържанието, освен с изричното съгласие на Доставчика.

 

12. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

12.1. В случай на онлайн плащания или плащания по банков път, Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Клиента или неговата банка, по повод на самата транзакция.

12.2. Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство или такова извън контрола на страните. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато. Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

12.3. Доставчикът не носи отговорност при невярна информация посочена от производителя за характеристиките на предлаганите в сайта стоки.

12.4. В случай на препратки към сайтове на трети страни. Доставчикът не носи отговорност за съдържанието, правилата за защита на личната информация и сигурността на такива сайтове.

 

13. Политика за защита на личните данни

13.1. Събиране на лични данни

13.1.1. При поръчка за сключване на договор от разстояние Клиентът  предоставя доброволно необходимите лични данни и се съгласява същите да бъдат събрани, обработвани, използвани и съхранявани от Доставчика за целите на договора за продажба от разстояние съгласно настоящите Общи Условия.

13.1.2. При поръчка Клиентът собственоръчно въвежда всички свои лични данни, необходими за сключване на договора. Клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна.
Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Клиентът предостави неверни, непълни или неточни данни или в същите не са отразени настъпили последващи промени в указаните за това срокове Доставчикът не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

13.2.1.Видове лични данни събирани от Доставчика:

а/При регистрация на акаунт в сайта и при закупуване на продукт - име, адрес, телефонен номер, email, начин на комуникация, информация за банкова карта и др.

б/При издаване на фактура-допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

13.2.Съхранение и обработване на данни

Доставчикът обработва лични данни на Клиентите с цел изпълнение на задълженията на Доставчика като страна по договор за продажба на стоки и с цел предоставяне по-качествени и по-разнообразни продукти.

Клиентските данни се съхраняват при спазване на изискванията на българското и европейското законодателство.  Същите се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Данните се съхраняват за период необходим за изпълнение задълженията на Доставчика по договора, след което същите се изтриват или деперсонализират, освен ако нормативен акт изисква съхранението им за по-дълъг период.

13.3. Предоставяне на данни на трети страни

Доставчикът има право да предоставя събираните, обработвани и съхранявани за целите на договора за продажба данни на Клиента на трети лица - администратори или оператори на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, с цел изпълнение задължението на Доставчика по сключени договори за доставка на Стока, или събиране на вземания, дължими за доставените Стоки, както и за  изпълнение на законови задължения.

13.4. Защита на личните данни

Администраторът предприема необходимите мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване, както и мерки за установяванеидентичносттанаклиента. Мерките включват, но не се ограничават до: парола на админ панел, парола на база данни, ssl сертификат с криптирана връзка, firewall на сървъра от хостинг провайдъра.

13.5. Права на Клиента относно лични данни

Клиентът има право да провери точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригира.

Клиентът има право да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, като изпрати мейл на support@aptekamedea.bg .

 

13.6. Бисквитки

Бисквитките/Cookies/ са малки файлове с информация, които се запазват в интернет браузър или твърд диск на Клиента при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Доставчика да подобрява сайта, така че да съдържа максимално полезна за Клиента информация.

 

13.7. Други

Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Клиента съгласно Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, Директива (ЕС) 2015/2366 наЕвропейскияпарламент и на Съветаот 25 ноември 2015 година за платежните услуги във вътрешния пазар и Делегиран Регламент (ЕС) 2018/389 на комисията от 27.11.2017 г.за допълнение на Директива (ЕС) 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбоченото установяване на идентичността на клиента и общите и сигурни отворени стандарти на комуникация и действащото законодателство.

Във всеки момент Доставчикът има право да изисква от Клиента да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията/поръчката обстоятелства и лични данни. 

Клиентът няма право да използва чужда лична информация (чуждо име,чужд адрес, e-mail, чужда кредитна карта и т.н.).

 

14. ВЛИЗАНЕ В СИЛА и ПРОМЕНИ В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
14.1. Настоящите Общи условия влизат в сила на 15.08.2017 и са задължителни за всички Клиенти на Електронен магазин Медея. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка от електронния магазин.

14.2. Всяко използване на Сайта означава, че Клиентът (а) се е запознал внимателно с общите условия за използването му и (б) се е съгласил да ги спазва безусловно. В случай, че не приема Общите Условия, Клиентът следва да не използва този уеб сайт.

14.3. Общите условия могат да бъдат променяни и допълвани едностранно от Доставчика по всяко време, както и ако промените се налагат по силата на влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно.

14.4.  При промяна на настоящите Общи Условия Доставчикът се задължава да ги публикува на Интернет страницата си aptekamedea.bg. Изменените Условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Клиента от момента на публикуването им на Страницата.

 

15. ПРИЛОЖИМО ПРАВО
При прилагането и тълкуването на настоящите Общи Условия се прилага действащото българското законодателство.

Настоящите Общи условия въвеждат изискванията на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия, Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и действащото законодателство.

Защита на личните данни

Конфиденциалност

НАНАКО ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

НАНАКО ЕООД се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

НАНАКО ЕООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликванията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг (своите и на ПАРТНЬОРИ).

С приемането на настоящите Общи условия, Вие се съгласява с обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до НАНАКО ЕООД на адрес: гр. София 1618, район р-н Витоша ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В или на e-mail:  administration@aptekamedea.bg

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!