Lecovita Цитровакс плюс Течен витамин C 600мг + D3 + Цинк, портокал и манго, 150мл

Прод.код 84183 / Тегло 0.20 кг.

Марка
ЛЕКОВИТА | LECOVITA
Оценка на продукта
4.00 от 5 ( 1 оценка)
9,39 лв.
Запази в любими Запази в любими
 • Витамин С – 600 мг
 • Витамин D3 – 10 мкг
 • Цинк – 10 мг / като Цинков Глюконат/ 

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Витамин С – Имуностимулатор - подпомага нормалното функциониране на имунната система. Играе ролята на  бариера срещу  различни патогени и предпазва от инфекции, Засилва имунитета преди и по време на сезона на простудните заболявания. 

-        Мощен  антиоксидант   -  неутрализира  влиянието на свободните радикали

-        Потенцира усвояването на желязо в организма, като по този начин се предотвратява желязодефицитна анемия

-        Подпомага синтеза на колаген , като по този начин способсва за  нормалната функция на ставния хрущял, сухожилията и костите 

-        Подпомага функциите на белите  дробове и дихателните пътища 

Витамин D 3 – мастноразтворим витамин, известен още като „слънчевия витамин“. Той се произвежда в човешкото тяло при излагане на слънце . Изчислено е, че разумното излагане на слънце на гола кожа за 5-10 минути 2-3 пъти седмично  позволява на организма да произвежда достатъчно витамин D, но витамин D има време на полуразпад от едва две седмици, което означава че е нисък особено през зимата. Последни проучвания показват, че до 50% от възрастните и децата в цял свят са с дефицит на витамин D. 

-        Има основна роля в поддържането на  костната структура здрава . Допринася за  здравето на стави, кости и зъби , като  подпомага усвояването на калция и фосфора  от организма /Калцият е основния градивен елемен на  скелета/ 

-        Има важна роля в поддържането на имунната  система , повишава защитните  функции на организма и ефективността на имунната система срещу различни болестотворни микроорганизми, особено в есенно-зимния сезон .

Цинк -  минерал,който  играе жизненоважна роля в протеиновия синтез и спомага за регулирането на клетъчното производство в имунната система на човешкото тяло. Най-голяма част от него се намира в мозъка, мускулите, костите, бъбреците и черния дроб, в особено високи концентрации е наличен в белите и червените кръвни клетки, очната ретина, кожата, панкреас. Семенната течност и простатата при мъжете също съдържат значителни количества цинк.

В човешкото тяло има повече от 300 различни ензими, които се нуждаят от цинк, за да функционират нормално. 

Един нормален човек съдържа по 2-3 грама цинк постоянно. Има органи в човешкото тяло, които отделят цинк. като слюнчената жлеза, простатната жлеза и панкреаса. Дори клетките, участващи в дейността на имунната система отделят цинк. Като такъв, той участва в различни метаболитни процеси и се елиминира чрез отделителната система и трябва често да се допълва.

-        Участва във формирането на клетъчния метаболизъм, а това е ключов фактор за имунитета. Цинкът има качествата да съдейства процесите по формиране и производство на клетките. Освен това този елемент  активира процеси по производството на имуноглобулини (серумни гликопротеини). Имуноглобулините са  елементи, които изграждат антитела като по този начин повишават имунната функция, и блокират действието на постъпилите бактерии в организма.

ПРИЕМ – веднъж на ден по една доза /ампула/ х 25 мл ; за сиропа - 1-2 пъти на ден х 15 мл

ПРЕДИМСТВА 

 • Мощен Имуномодулатор и антиоксидант
 • Тройна комбинация на 3 доказани мощни имуномодулатори 
 • БЕЗ  КОНКУРЕНЦИЯ НА ПАЗАРА – и като състав, и като форма 
 • Максимална  концентрация на вит. С – 1000 мг , + D3+Zn
 • Иновативна течна форма  / сироп и ампули/ за максимално  усвояване
 • Директен прием / за ампулите /
 • Удобен прием – 1 път на ден 
 • Опаковката е за 20 дни / за ампулите / ; за сиропа - 10 дози х 15 мл- за 5 или 10 дни 
 • Без захар – подходящ за диабетици
 • Приятен вкус

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах