Подробно търсене

КОАКСИЛ ТБ 12,5МГ Х 30

Кат. номер 743

Кратко описание
КОАКСИЛ ТАБЛ 12.
Производител
СЕРВИЕ ЛАБОРАТОАР
0 от 5

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

КОАКСИЛ ТАБЛ 12.5МГ Х 30

COAXIL TABL 12.5MG X 30

 

Информацията е предоставена само с информативна цел и не може да замести консултацията със специалист - лекар или фармацевт.

Tianeptine 12.5 mg Обвити таблетки

СЪСТАВ:

Tianeptine (INN), натриева сол: 12.5 mg за една таблетка

Помощни вещества:

Д-манитол, царевично нишесте, талк, магнезиев стеарат, етил целулоза, глицеролов олеат, повидон, натриева кармелоза, безводен колоиден силикат, захароза, полисорбат 80, титанов диоксид, натриев бикарбонат, бял пчелен восък.

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И СЪДЪРЖАНИЕ

Кутия с 30 обвити таблетки в блистер.

ИМЕ И АДРЕС НА ПРИТЕЖАТЕЛЯ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА И ПРОИЗВОДИТЕЛЯ

Притежател на разрешението за употребаLes Laboratoires Servier 22, rue Gamier 92200 Neuilly-sur-Seine FranceПроизводителLes Laboratoires Servier Industrie 45520 Gidy

ФАРМАКОТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА

Антидепресант ( ATC : N06AX14 )

ПОКАЗАНИЯ

Коаксил е предназначен за лечение на големи депресивни епизоди.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Коаксил не трябва да се прилага:

- по време на бременност и кърмене

- при деца под 15 годишна възраст

- в комбинация с антидепресанти от групата на неселективните МАО-инхибитори (виж: Лекарствени взаимодействия).

 

ИНФОРМИРАЙТЕ ВАШИЯ ЛЕКУВАЩ ЛЕКАР, АКО ВЗЕМАТЕ ДРУГИ МЕДИКАМЕНТИ. АКО ИМАТЕ НЯКАКВИ СЪМНЕНИЯ, КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА УПОТРЕБА

При необходимост от обща анестезия, информирайте анестезиолога и прекъснете лечението за 24 или 48 часа преди хирургичната интервенция.Лечението не трябва да се прекъсва внезапно. Дозировката трябва да се намалява постепенно в продължение на 7 до 14 дни.Уведомете Вашия лекар в случай на бъбречна недостатъчност.

 

АКО ИМАТЕ НЯКАКВИ СЪМНЕНИЯ, КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ

 

ЕФЕКТ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Някои пациенти могат да усетят намалена бдителност. Да се насочи вниманието на шофьори и машинни оператори, че е възможно да настъпи сънливост по време на приема на Коаксил.

 

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

При приемането на това лекарство в комбинация с някакво лекарство от групата на инхибиторите на МАО (предписвани в случай на депресия) може да има много сериозни последствия; след лечение с МАО-инхибитор трябва да изминат две седмици преди да започне приемането на този медикамент.

 

СИСТЕМНО ТРЯБВА ДА ИНФОРМИРАТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ПРИЕМАТЕ НЯКАКВИ ДРУГИ МАДИКАМЕНТИ.

 

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Бременност :

Проучванията при животни не показаха никакъв ефект върху репродуктивните функции; въпреки това, при отсъствие на клинични данни, предписването на препарата по време на бременност трябва да се избягва.

 

Кърмене :

Коаксил се отделя в майчиното мляко, поради което кърмене не се препоръчва по време на лечението.СПИСЪК НА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА, ИЗИСКВАЩИ БЕЗОПАСНА УПОТРЕБА ПРИ НЯКОИ ПАЦИЕНТИЗахароза: този лекарствен продукт съдържа 0,024 g захароза за една таблетка. Имайте предвид това при дневния прием в случай на диабет или в случай, че сте на нискозахарна диета или на диета без захар. Етилцелулоза, глицеролов олеат, натриев бикарбонат.

 

ДОЗИРОВКА

Стриктно изпълнявайте предписанието на Вашия лекар.Обичайната доза е 3 таблетки дневно, по една таблетка се приема сутрин, на обед и вечер преди хранене.Не прекъсвайте лечението без да се посъветвате с Вашия лекар.

 

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ

Прилага се перорално.

ЧЕСТОТА И ВРЕМЕ НА ПРИЕМАНЕТочно преди основните хранения сутрин, обед и вечер.

 

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЛЕЧЕНИЕТО

СПАЗВАЙТЕ ЛЕКАРСКОТО ПРЕДПИСАНИЕ

В никакъв случай не удължавайте лечението без лекарско разрешение. ПРЕДОЗИРАНЕВ случай на инцидентно или умишлено предозиране незабавно трябва да се потърси консултация с лекар.

 

КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ В СЛУЧАЙ, ЧЕ ЕДНА ИЛИ НЯКОЛКО ДОЗИ СА БИЛИ ПРОПУСНАТИ

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ПРЕДИ ДА ПРОДЪЛЖИТЕ ЛЕЧЕНИЕТО.

 

 

НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

Както всяко друго активно вещество, това лекарство може да предизвика при някои пациенти повече или по-малко странична явления като:

- стомашна болка, коремна болка, сухота в устата, загуба на апетит, повдигане, повръщане, запек, метеоризъм,

- безсъние, сънливост, кошмарни сънища, отпадналост,

- сърцебиене,

- световъртеж, главоболие, чувство на дискомфорт, тремор, горещи вълни,

- дихателен дискомфорт, буца в гърлото,

- мускулни или ставни болки.

Информирайте Вашия лекар за появата на нежелани ефекти, които не са посочени в тази информация.

 

УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

Няма специални условия на съхранение

Да не се използва след изтичане срока на годност, посочен върху външната страна на опаковката.

 

ДА СЕ ПАЗИ ОТ ДОСТЪПА НА ДЕЦА.

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 1,00кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка без значение стойността на покупката над 1,00 кг. и до 100кг.  –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели

Други продукти от СЕРВИЕ ЛАБОРАТОАР