Подробно търсене

КЛОСТИЛБЕГИТ 50МГ Х 10 ЕГИС

Кат. номер 737

Кратко описание
Closfflbegyt tablets Клостилбегит таблетки Какво представлява Вашето лекарство? Всяка таблетка съдържа 50 mg от лекарственото вещество clomiphene citrate.
Производител
ЕГИС АД
0 от 5

Описание

Closfflbegyt tablets

Клостилбегит таблетки

Какво представлява Вашето лекарство?

Всяка таблетка съдържа 50 mg от лекарственото вещество clomiphene citrate. Освен него, таблетките съдържат като помощни вещества желатин, лактоза, магнезиев стеарат, картофено нишесте, стеаринова киселина, талк.

Лекарственото вещество е антиестроген, който стимулира овулацията. Clostilbegyt се използва за лечение на някои видове безплодие при жени, като предизвиква бремент. Може да бъде използван и при някои случаи на менструални разстройства. При мъже се прилага също, за лечение на олигоспермия (намалено количество на сперматозоидите).

 

Кога НЕ ТРЯБВА да приемате Clostilbegyt?

Не взимайте това лекарство ако:

- сте имали алергична реакция към лекарственото вещество или към някое от помощните вещества, посочени по-горе

- сте бременна или кърмите

- страдате от тежко чернодробно заболяване

- имате киста на яйчника

- страдате от туморно заболяване, особено хормонално зависими тумори

- страдате от недостатъчт на хипофизната жлеза

- сте имала маточно кървене с неясен произход

Ако не сте сигурни за Вашето състояние, консултирайте се с Вашия

 

Предпазни мерки преди вземането на таблетките

Вашият лекар може да прецени да изследва чернодробната функция, хормоналното Ви състояние и количеството на гонадотропните хормони в урината. Той може да Ви препоръча обстоен гинекологичен преглед преди да започне лечението с Clostilbegyt. Стриктно следвайте препоръките му.

 

Предпазни мерки по време на приемането на таблетките

Лекуващият лекар редовно ще следи състоянието на чернодробната функция и размера на яйчниците. Този контрол е важен по време на лечението. Това лекарство може да се използва само под непрекъснат лекарски контрол. Винаги когато почувствате болки в корема информирайте Вашия лекар. Дори при появата на такива, лечението с Clostilbegyt може да продължи, но Вашият лекар може да намали дозата или да Ви го предпише за по-кратко време.Вашият лекар може да прецени да Ви предпише прогестероново лекарство след успешния резултат от лечението с Clostilbegyt.

 

Как други лекарства могат да повлияят Вашето лечение с Clostilbegyt?

Този лекарствен продукт не взаимодейства с други лекарства.

 

Шофиране и работа с машини при лечение с Ауронал

В началото на лечението може да изпитате преходни нарушения в зрението. Не шофирайте и не извършвайте дейти с повишен риск ако не виждате ясно.

 

Как да приемате Clostilbegyt таблетки

Следвайте инструкциите на Вашия лекар и вземайте таблетките както той е предписал.Броят таблетки, които приемате се нарича "доза".Вашият лекар ще Ви инструктира по колко таблетки и колко често да ги приемате. Следвайте неговите указания за да получите оптимален резултат. Ако Вашият менструален цикал е редовен, започнете лечението на 5 ден от цикъла.

Схема I: 50 mg (1 таблетка) дневно в продължение на 5 дни, като реакцията на яйчниците се следи чрез клинични и лабораторни изследвания.

Овулацията настъпва обикновено между 11 и 15 ден на цикъла.

Схема II: тя се прилага ако няма резултат от Схема I.

Дневни дози от 100 mg (2 таблетки) се дават за 5 дни, като се започва от 5 ден на следващия цикъл.Ако така не се предизвика овулация, Вашият лекар може да прецени да повтори същата схема. При липса на успех, след 3 месеца без лечение може да се повтори целият този 3-месечен цикъл. Не се препоръчва по-нататъчно лечение ако отново не се постигне успех.

Общата доза за един цикъл не трябва да надхвърля 750 mg.В случай, че менструация липсва, като резултат от употребата на контрацептиви, 50 mg (1 таблетка) дневно се приема в продължение на 5 дни.При мъжки тип безплодие, олигоспермията се лекува с дневна доза 50 mg (1 таблетка) в продължение на 6 седмици.Таблетки не бива да се приемат в повече от предписаното.

Ако сте приели повече таблетки или ако имате съмнение, че детето Ви, или някой друг е приел от тези таблетки, уведомете лекуващия лекар. Вземете тази листовка и останалите Ви таблетки за да ги покажете на лекаря.

 

Предозиране:

Признаци:гадене, повръщане, зачервяване, зрителни нарушения (намаляване на зрителната острота, например замъляване, поява на петна или проблясквания), увеличаване размера на яйчниците с коремна или болки в малкия таз.След премахване на лекарственото вещество се прилага поддържащо лечение.Не е известно дали лекарството може да се очисти чрез хемодиализа.

 

Възможни нежелани лекарствени реакции

Обикновено се проявяват само след прилагане на високи дози

От страна на организма като цяло: реакция на зачервяване. Стомашно-чревни: гадене, повръщане

От страна на нервната система: главоболие, замаят, уморяемост.

От страна на сетивните органи: зрителни нарушения (проблясвания, двойно виждане, намаляване на зрителната острота, неприятно усещане при светлина).

От страна на половата система: болки в млечните жлези, стомашно-чревен дискомфорт (или дискомфорт в малкия таз), маточно кръвотечение, увеличение на яйчниците.

Много рядко (< 1%): Стомашно-чревни: запек, диария.

От страна на нервната система: психическо изтощение, напрегнатост, замаят, потиснатост, безсъние.

Кожа: обрив, уртикария, алергичен дерматит, обратим косопад.

Гинекологични: сухота във влагалището.

От страна на пикочната система: увеличени обем на урината и честота на уриниране.

Други: увеличен апетит, наддаване или загуба на тегло.

Зрителните нарушения изчезват след прекратяване на лечението. При някои жени може да се развие кистозно увеличение на яйчниците. Яйчниците могат да се увеличат дори до 4-8 cm, в такива случаи трябва да се контролира базалната температура и при поява на бифазна температурна крива лечението трябва да се прекрати. При лечението двуплодна бремент настъпва по-често отколкото при жени, които не приемат Clostilbegyt.,Ако се прояви някоя друга нежелана лекарствена реакция, която не е описана в тази листовка, незабавно уведомете Вашия лекуващ лекар.Срокът на годт е отпечатан на опаковката. Таблетките не трябва да се използват след тази дата.Съхранявайте таблетките на недостъпно за деца място! Съхранява се под 30°С в оригиналната опаковка.

 
Все още няма коментари за този продукт.

За да оцените или коментирате, трябва да се регистрирате или влезнете в профила си , ако вече сте регистрирани!

Когато пазарувате продукти от нашия уеб сайт, Вие имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате.
Онлайн Аптека Медея работи с куриерски фирми Спиди и Еконт.
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА:
- Цена за доставка на продукти, на стойност до 40 лв и тегло до 2 кг - 3,90 лв с ДДС;
- Цена за доставка на продукти на стойност над 40 лв и тегло до 2 кг - БЕЗПЛАТНА;
- Цена за доставка на продукти, независимо от стойността им, с тегло над 2 кг - за сметка на клиента.Онлайн Аптека Медея предлага опция бърза доставка,
която важи само за гр.София и се изпълнява в рамките на 120 минути. Цената за доставка, независимо от килограмите е 12 лв с ДДС.
При забавяне на доставката, клиентът не заплаща таксата за куриерската услуга. Бързата доставка се изпълнява само в работни дни.

Сподели

Други продукти от ЕГИС АД