Подробно търсене

КЛИОН-Д ВАГ ТБ 100МГ Х 10 ГЕДЕОН

Кат. номер 729

Кратко описание
                                     КЛИОН-Д ВАГИНАЛНИ ТАБЛЕТКИ 100МГ Х 10 Състав: Всяка вагинална таблетка съдържа Metronidazole 100mg и Miconazole nitrate 100 mg.
Производител
ГЕДЕОН РИХТЕР
0 от 5

Описание

                                     КЛИОН-Д ВАГИНАЛНИ ТАБЛЕТКИ 100МГ Х 10

Състав: Всяка вагинална таблетка съдържа Metronidazole 100mg и Miconazole nitrate 100 mg.

Терапевтични показания: Локална терапия на урогенитална трихомоназа и/или гъбични инфекции.

Дозировка и начин на приложение: При трихомоназа: По 1 вагинална таблетка Клион-Д 100, леко навлажнена преди прилагането, се поставя дълбоко във влагалището веднъж дневно (вечер, преди лягане), в продължение на 10 дни, едновременно с перорално приложение на метронидазол по 1 таблетка 2 пъти дневно (една сутрин и една вечер) (2 х 250 mg) по време или след хранене, без да се дъввче. Дълготрайно оздравяване може да се очаква само ако и сексуалният партньор се лекува същевременно с перорални таблетки метронидазол. При нужда десетдневният курс може да бъде повторен. При кандидоза: по 1 ваг. таблетка Klion-D 100, леко навлажнена преди прилагането, се поставя дълбоко във влагалището веднъж дневно (вечер, преди лягане) в продължение на 10 дни.

Противопоказания: Известна свръхчувствителност към активните вещества или към някои от съставките на лекарството. Първите три месеца на бременността.

Специални предупреждения и специални предпазни мерки при употреба. По   време на лечение с Клион-Д 100 и най-малко 1 ден след това употребата на алкоххолни напитки е забранена. Да се избягва полов живот по време на лечение с Клион-Д 100 вагинални таблетки. В случай на развитие на чувствителност и дразнене на лигавицата лечението трябва да се преустанови.

Бременност и кърмене. Klion-D 100 е противопоказан през първите 3 месеца на бременността. Перорално приложен метронидазол се екскретира в крмата. Това може да причини горчив вкус на кърмата. Приемът на метронидазол или кърменето трябва да се преустанови по време на терапия с метронидазол, както и 1-2 дни след това.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини. Клион-Д 100 вагинални таблетки не повлиява способността за шофиране или работа с машини.

Лекарствени и други взаимодействия: Гадене, повръщане, загуба на апетит, спазми на стомаха, диария, обложен език и неприятен метален вкус. Главоболие, гърчове, сънливост, замайване, загуба на координация. Скованост на крайниците се наблюдава рядко и главно при продължителна терапия с високи дози. Може да настъпи потмняване на урината причинено от метаболизма на метронидазол. След намаляване на дозата или след преустановяване на терапията тези симптоми отшумяват спонтанно

Все още няма коментари за този продукт.

За да оцените или коментирате, трябва да се регистрирате или влезнете в профила си , ако вече сте регистрирани!

Когато пазарувате продукти от нашия уеб сайт, Вие имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате.
Онлайн Аптека Медея работи с куриерски фирми Спиди и Еконт.
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА:
- Цена за доставка на продукти, на стойност до 40 лв и тегло до 2 кг - 3,90 лв с ДДС;
- Цена за доставка на продукти на стойност над 40 лв и тегло до 2 кг - БЕЗПЛАТНА;
- Цена за доставка на продукти, независимо от стойността им, с тегло над 2 кг - за сметка на клиента.Онлайн Аптека Медея предлага опция бърза доставка,
която важи само за гр.София и се изпълнява в рамките на 120 минути. Цената за доставка, независимо от килограмите е 12 лв с ДДС.
При забавяне на доставката, клиентът не заплаща таксата за куриерската услуга. Бързата доставка се изпълнява само в работни дни.

Сподели