КЛИОН-Д 100МГ Х 10 ВАГИНАЛНИ ТАБЛЕТКИ

Прод.код 729 / Тегло 0.20 кг.

Марка
ГЕДЕОН РИХТЕР | GEDEON RICHTER
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

                                     КЛИОН-Д ВАГИНАЛНИ ТАБЛЕТКИ 100МГ Х 10

Състав: Всяка вагинална таблетка съдържа Metronidazole 100mg и Miconazole nitrate 100 mg.

Терапевтични показания: Локална терапия на урогенитална трихомоназа и/или гъбични инфекции.

Дозировка и начин на приложение: При трихомоназа: По 1 вагинална таблетка Клион-Д 100, леко навлажнена преди прилагането, се поставя дълбоко във влагалището веднъж дневно (вечер, преди лягане), в продължение на 10 дни, едновременно с перорално приложение на метронидазол по 1 таблетка 2 пъти дневно (една сутрин и една вечер) (2 х 250 mg) по време или след хранене, без да се дъввче. Дълготрайно оздравяване може да се очаква само ако и сексуалният партньор се лекува същевременно с перорални таблетки метронидазол. При нужда десетдневният курс може да бъде повторен. При кандидоза: по 1 ваг. таблетка Klion-D 100, леко навлажнена преди прилагането, се поставя дълбоко във влагалището веднъж дневно (вечер, преди лягане) в продължение на 10 дни.

Противопоказания: Известна свръхчувствителност към активните вещества или към някои от съставките на лекарството. Първите три месеца на бременността.

Специални предупреждения и специални предпазни мерки при употреба. По   време на лечение с Клион-Д 100 и най-малко 1 ден след това употребата на алкоххолни напитки е забранена. Да се избягва полов живот по време на лечение с Клион-Д 100 вагинални таблетки. В случай на развитие на чувствителност и дразнене на лигавицата лечението трябва да се преустанови.

Бременност и кърмене. Klion-D 100 е противопоказан през първите 3 месеца на бременността. Перорално приложен метронидазол се екскретира в крмата. Това може да причини горчив вкус на кърмата. Приемът на метронидазол или кърменето трябва да се преустанови по време на терапия с метронидазол, както и 1-2 дни след това.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини. Клион-Д 100 вагинални таблетки не повлиява способността за шофиране или работа с машини.

Лекарствени и други взаимодействия: Гадене, повръщане, загуба на апетит, спазми на стомаха, диария, обложен език и неприятен метален вкус. Главоболие, гърчове, сънливост, замайване, загуба на координация. Скованост на крайниците се наблюдава рядко и главно при продължителна терапия с високи дози. Може да настъпи потмняване на урината причинено от метаболизма на метронидазол. След намаляване на дозата или след преустановяване на терапията тези симптоми отшумяват спонтанно

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах