КЛЕНБУТЕРОЛ 0,02МГ Х 50 ТАБЛЕТКИ

Прод.код 2342 / Тегло 0.20 кг.

Марка
СОФАРМА | SOPHARMA
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КЛЕНБУТЕРОЛ СОФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Кленбутерол Софарма е лекарствен продукт с разширяващо бронхите действие. Той отпуска гладката мускулатура на бронхите, подобрява тяхната проходимост, премахва хриповете и облекчава дишането. Използва се за премахване на бронхиалния спазъм при астма и други белодробни заболявания.
2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КЛЕНБУТЕРОЛ СОФАРМА
Не приемайте Кленбутерол Софарма:
ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на продукта;
ако имате тиреотоксикоза (повишена функция на щитовидната жлеза);
при сърдечносъдови заболявания - исхемична болест на сърцето (нарушено кръвоснабдяване на сърдечния мускул), високо кръвно налягане, хипертрофична обструктивна кардио-миопатия и нарушение на сърдечния ритъм (тахиаритмия) или стенокардия (болка в гърдите);
ако наскоро сте прекарали инфаркт на миокарда (сърдечен удар);
през първите три месеца на бременността.
Обърнете специално внимание при употребата на Кленбутерол Софарма
Преди започване на лечението с кленбутерол съобщете на лекуващия си лекар, ако имате други заболявания като: уголемяване на простатната жлеза, диабет.
Продължителното лечение с високи дози кленбутерол предизвиква увеличение на мускулната маса поради анаболния му ефект.
При спортисти е възможен положителен резултат от допинг-проба при лечение с кленбутерол.
Прием на други лекарства
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Кленбутерол може да промени активността на отделни лекарства или обратно, те могат да променят неговите ефекти. Не трябва да приемате едновременно с кленбутерол:
други лекарства за лечение на спазъм на бронхите (напр. салбутамол, теофилин, новфилин и др.);
кортикостероиди, диуретици (отводняващи лекарства), лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност (дигиталисови гликозиди), халотан и други средства за наркоза, лекарства за лечение на депресия (МАО-инхибитори или трициклични антидепресанти), лекарства за лечение на заболявания на щитовидната жлеза (тиреоидни хормони) - може да се повиши риска от поява на нежелани реакции;
лекарства за лечение на диабет - кленбутерол може да намали лечебния им ефект;
бета-блокери (лекарства за лечение на хипертония, напр. пропранолол, атенолол, метопролол) и кленбутерол антагонизират взаимно ефектите си при едновременно приложение.
Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
Кленбутерол Софарма не се прилага в първите три месеца на бременността, както и в последните, поради потискащото му действие върху родилната дейност. Кленбутерол Софарма не се препоръчва при кърмещи жени.
Шофиране и работа с машини
Кленбутерол Софарма може да предизвика треперене на ръцете и безпокойство, което изисква повишено внимание при шофиране и работа с машини по време на лечение с него.
Важна информация относно някои от съставките на Кленбутерол Софарма
Лекарственият продукт съдържа помощно вещество лактоза. Ако имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с Вашия лекар преди да вземете този лекарствен продукт.
В състава на таблетката е включено пшенично нишесте. Не представлява риск за хора с цьолиакия. Пациенти с пшенична алергия (различна от цьолиакията) не трябва да вземат това лекарство.
3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КЛЕНБУТЕРОЛ СОФАРМА
Винаги приемайте Кленбутерол Софарма точно както Ви е предписал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Таблетките се приемат перорално, с течност. Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар.
Ако лекарят не е предписал друго, лечението се провежда по следния начин:
Възрастни: по 1 таблетка сутрин и вечер. Поддържаща доза - по 1/2 таблетка 2 пъти дневно. При по-тежки състояния в първите дни се препоръчва по 2 таблетки сутрин и вечер. След подобряване на състоянието дозата се намалява.
Деца:
над 12 години - по 1/2 таблетка 2-3 пъти дневно или по 1 таблетка 2 пъти дневно;
6-12 години - по 1/2 таблетка 2 пъти дневно;
При деца под 6-годишна възраст се препоръчва употребата на лекарствена форма сироп.
Ако сте приели повече от необходимата доза Кленбутерол Софарма
Ако сте приели доза, по-голяма от указаната в листовката, може да се появи треперене на ръцете, изпотяване, главоболие, сърцебиене. Посъветвайте се незабавно с лекуващия си лекар.
Ако сте пропуснали да приемете Кленбутерол Софарма
Ако пропуснете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете да вземате лекарството, както Ви е предписано.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Кленбутерол Софарма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. При лечение с кленбутерол могат да се наблюдават главоболие, виене на свят, треперене на крайниците, напрегнатост, безсъние, учестена сърдечна дейност, болки в сърдечната област, повишение на кръвното налягане, кожен обрив, нарушения в уринирането, изключително рядко парадоксален бронхоспазъм (затруднено дишане или хриптене), предсърдно мъждене, инфаркт на миокарда (сърдечен удар), което изисква незабавно прекратяване на лечението.
Въпреки че не се знае с точност колко често се случва, някои хора понякога може да изпитват болка в гърдите (вследствие на сърдечни нарушения, като стенокардия).
Уведомете Вашия лекар, ако развиете някои от тези симптоми, докато сте на лечение с Кленбутерол Софарма, но не спирайте лекарството без мнението и препоръката на лекуващия Ви лекар.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КЛЕНБУТЕРОЛ СОФАРМА
Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина и влага.
Да се съхранява под 25°С.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте Кленбутерол Софарма след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Кленбутерол Софарма
Активната съставка е: кленбутеролов хидрохлорид 0,02 mg в една таблетка.
Другите съставки са: целулоза, микрокристална; лактоза монохидрат; силициев диоксид, колоиден безводен; пшенично нишесте; магнезиев стеарат; повидон К25.
Как изглежда Кленбутерол Софарма и какво съдържа опаковката
Кръгли, плоски таблетки с фасета и делителна черта от едната страна, бели на цвят, без мирис.
По 10 таблетки в блистер от PVC / алуминиево фолио; по 5 блистера в картонена кутия, заедно с листовка.
Притежател на разрешението за употреба и производител:
СОФАРМА АД, България.

Още за КЛЕНБУТЕРОЛ таблетки 0.02 мг * 50 СОФАРМА (CLENBUTEROL tablets 0.02 mg * 50 SOPHARMA), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/30010206/%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BB-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-0-0-2-%D0%BC%D0%B3-50-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах