Кларитин при алергичен ринит и уртикария, с лоратадин 10мг, 10 таблетки, Bayer

Прод.код 716 / Тегло 0.01 кг.

-11%
Марка БАЙЕР ОТС | BAYER OTC
Оценка на продукта
4.70 от 5 ( 103 оценки)

Regular Price: 11,19 лв.

Special Price 9,99 лв.

Запази в любими Запази в любими

Сезонният, целогодишният и професионалният алергичен ринит могат да затруднят съществено нормалното протичане на ежедневието, поради причинения симптоматичен дискомфорт. Кларитин е лекарствен продукт, който блокира свързването на хистамина с хистаминовите рецептори, вследствие на което се постига овладяване на симптомите на алергичен ринит и премахване на свързаните с тях неудобства.

Какво представлява Кларитин 10мг х 10 Байер

Кларитин 10мг х 10 Байер е лекарствен продукт от групата на антихистамините, който представлява противоалергично средство за овладяване на свръх реакцията на организма към алергенните дразнители. Лекарството действа срещу различни видове алергичен ринит като облекчава неприятните симптоми, свързани с неговата проява. Показан е и за лечение на уртикария.

Активното вещество, съдържащо се във всяка таблетка Кларитин е лоратидин – 10 мг. Той принадлежи към групата на H1-блокерите от второ поколение, които се отличават от антихистамините първо поколение по това, че не оказват централен ефект, свързан с предизвикването на сънливост, замаяност и понижаване на вниманието.

Опаковката съдържа 10 таблетки, като 1 таблетка осигурява действие в продължение на 24 часа.

Продуктът може да бъде използван от лица над 6-годишна възраст. За деца, ненавършили тази възраст се предлага Кларитин под формата на сироп, който е приложим след навършване на 2-годишна възраст. Преди употреба прочетете листовката – в нея ще намерите подробна информация за препоръчителното дозиране на продукта.

В AptekaMedea.bg може да намерите още продукти от групата на антихистамините, които повлияват успешно симптомите на алергични ринити и сенна хрема.

В какво се изразява действието на Кларитин 10мг х 10 Байер

Кларитин 10мг х 10 Байер е показан при алергичен ринит и уртикария (копривна треска). Полезното му действие се изразява в облекчаване на симптоми като:

  • Кихане;
  • Секреция или сърбеж в носа;
  • Парене или сърбеж в очите;
  • Сърбеж, зачервяване и уртики по кожата.

Алергичният ринит се свързва с наличието на възпаления в носната лигавица, породени от конкретни алергени, които предизвикват симптоматични неудобства като запушен нос, носни секреции, сърбеж в областта на носа и очите, кихане и др. Кларитин действа за облекчаване на тези симптоми, допринасяйки за връщането към нормалното ежедневие на лицата, страдащи от алергичен ринит.

Кларитин има показано действие срещу повече от 200 алергена, сред които и такива свързани с домашната среда (например алергии към домашни любимци, прах, мухъл и плесен), както и сезонни алергии на открито (към полени на дървета, треви, плевели и други растения).

Кларитин 10 мг може да ви помогне да се преборите със симптомите на алергичен ринит и да се върнете към нормалното и пълноценното си ежедневие. Може да го поръчате още сега онлайн, от AptekaMedea.bg, избирайки достъпната му цена в нашите аптеки.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах