Подробно търсене

ХЕКСОРАЛ СПРЕЙ 40МЛ $

Кат. номер 3018

Кратко описание
Хексорал спрей принадлежи към група лекарства с антимикробно и противогъбично действие (антисептици) и е ефективен срещу повечето болестотворни микроорганизми в устата и гърлото.
Производител
ДЖОНСЪН И ДЖОНСЪН
Марка ДЖОНСЪН ОТС
0 от 5
9,49 лв.
Запази в любими

Описание

Хексорал спрей принадлежи към група лекарства с антимикробно и противогъбично действие (антисептици) и е ефективен срещу повечето болестотворни микроорганизми в устата и гърлото. Хексорал спрей се използва за: • като поддържащо локално лечение - на възпалителни и инфекциозни заболявания на устата и гърлото, - на тежки гнойни заболявания на устата и гърлото, протичащи с фебрилитет и изискващи лечение с антибиотици или сулфонамиди; • за предотвратяване на суперинфекция; • преди и след хирургически интервенции в областта на устата и фаринкса; • за устна хигиена в случай на общи заболявания; • против лош дъх, специално при тумори в разпад в устата и гърлото; • като допълнително средство при лечение на простудни състояния.

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ХЕКСОРАЛНе използвайте Хексорал - ако сте алергични (свъръхчувствителни) към хексетидин или към някоя от останалите съставки на Hexoral Spray. - при деца под 3 години

Обърнете специално внимание при употребата на Hexoral Spray Хексорал не трябва да се използва продължително време. Ако симптомите са персестират повече от 10 дни, лечението трябва да се прецени отново.

Прием на други лекарства Не се препоръчва едновременната или последователна употреба на други антисептици.

Бременност и кърмене Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. До момента не са известни нежелани ефекти при приложението на разтвора Хексорал по време на бременност и кърмене. Хексорал спрей трябва да се използва при бременност само след строга преценка на съотношението полза/риск, тъй като няма достатъчно налични данни за преминаването през плацентата и екскрецията на субстанцията в кърмата.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ХЕКСОРАЛ

Възрастни и деца на 6 и повече години Напълно ефективна доза Hexoral Spray се получава след впръскване за 1 - 2 секунди. Ако не е предписано друго, се прилага 2 пъти дневно за предпочитане сутрин и вечер след хранене. Хексорал в някои случаи може да се прилага и по-често. Хексетидин полепва по лигавицата и по този начин осигурява продължителен ефект, затова той трябва да се прилага след хранене. Продължителността на лечение не трябва да превишава 10 дни. По-продължителен курс на лечение може да се определя от лекр.

Деца от 3 до 6 години Както е предписано от лекуващия лекар.

Деца под 3 години Приложението на това лекарство не е препоръчително в тази възрастова група.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Хексорал спрей може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. В някои случа могат да се наблюдават алргични реакции (реакции на свръхчувствителност), алергични контактни дерматити, усещане за парене, слаб локален анестетичен ефект, промяна на вкуса.

Все още няма коментари за този продукт.

За да оцените или коментирате, трябва да се регистрирате или влезнете в профила си , ако вече сте регистрирани!

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да ползвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки на територията на България , както и със собствена логистика Медея за доставки на територията на гр.София.

Условия за доставка  с логистика Медея:

-  Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева – БЕЗПЛАТНА, независимо тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.
-  Цена за доставка при покупка с обща стойност под  50 лева – 3,90 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.
-  Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева , независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 Условия за доставка с Еконт или Спиди:

 -  Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА ДО ОФИС НА КУРИЕРСКА ФИРМА.
 -  Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,90 лева до офис на куриерска фирма.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  1,01 кг.  до 2,00 кг. - 5,99 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  2,01 кг.  до 4,99 кг. - 7,49 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  5,00 кг.  до 12,00 кг. - 11,99 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  12,01 кг.  до 19,99 кг. - 14,99 лева, независимо от стойността на поръчката.

 

 

Сподели

Други продукти от ДЖОНСЪН И ДЖОНСЪН