Подробно търсене

ХЕДЕЛИКС СИРОП 0,8Г 100МЛ ЕВОФАРМА

Кат. номер 74499

Кратко описание
ХЕДЕЛИКС сироп 100 мл.
Производител
ЕВОФАРМА
Марка ЕВОФАРМА
0 от 5
8,49 лв.
Запази в любими

Описание

ХЕДЕЛИКС сироп 100 мл.

Листовка: информация за потребителяХеделикс 0,8 g/100 ml сиропHedelix 0.8 g/100 ml syrupГъст екстракт от листа на бръшлян (Hederae helicis folium extractum spissum)Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт.Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.Ако не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.Какво съдържа тази листовка1. Какво представлява Хеделикс сироп и за какво се използва2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Хеделикс сироп3. Как да приемате Хеделикс сироп4. Възможни нежелани реакции5. Как да съхранявате Хеделикс сироп6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация1. Какво представлява Хеделикс сироп и за какво се използваХеделикс сироп е растителен лекарствен продукт. Използва се за симптоматично лечение на кашлица при остри и хронични възпалителни заболявания на дихателните пътища.2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Хеделикс сиропНе приемайте Хеделикс сироп:

ако сте алергични към листа на бръшлян или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);ако имате аргининсукцинат-синтетазен дефицит (метаболитно нарушение на пикочната киселина);при продължителни оплаквания или при поява на задух, висока температура, гнойни или кървави храчки, незабавно се консултирайте с лекуващия си лекар.

Други лекарства и Хеделикс сиропНе са известни взаимодействия на Хеделикс сироп с други лекарства.Въпреки това, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.Хеделикс сироп с храна и напиткиНе е необходимо да се спазват предпазни мерки при едновременна употреба с храни и напитки.Бременност, кърмене и фертилитетАко сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.Не са извършвани специални клинични проучвания, които да потвърдят дали активното вещество преминава през плацентата или се отделя в кърмата. Поради това, не се препоръчва употребата на това лекарство при бременни и в периода на кърмене.Шофиране и работа с машиниНе са необходими специални предпазни мерки.Хеделикс сироп съдържа сорбитолТова лекарство съдържа сорбитол. Ако имате непоносимост към някои захари, моля, консултирайте се с Вашия лекар, преди да започнете лечение с Хеделикс сироп против кашлица.5 ml сироп съдържат 1,75 g сорбитол (съответстващ на 0,44 g фруктоза), който е еквивалентен на приблизително 0,15 хлебни единици (BE). 1 хлебна единица (BE) съответства на количеството храна, съдържащо 12 g въглехидрати.Хеделикс сироп не съдържа захар или алкохол, поради което е подходящ за диабетици и пациенти, които трябва да избягват алкохол.3. Как да приемате Хеделикс сиропВинаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.Препоръчителната доза е:

Възрастни и деца над 10-годишна възраст: по 1 мерителна лъжичка (5 ml) сироп 3 пъти дневно;Деца на възраст от 4 до 10 години: по 1/2 мерителна лъжичка (2,5 ml) сироп 4 пъти дневно;Деца на възраст от 1 до 4 години: по 1/2 мерителна лъжичка (2,5 ml) сироп 3 пъти дневно;Бебета от 0 до 1 година: по 1/2 мерителна лъжичка (2,5 ml) сироп един път дневно.

Начин на приложение:Сиропът се приема през устата.Приемайте сиропа неразреден с достатъчно количество течност (за предпочитане чаша питейна вода). Да се разклаща преди употреба.Продължителност на употребатаАко след прием на Хеделикс сироп симптомите продължават или състоянието се влоши, обърнете се за консултация към лекар.Ако сте приели повече от необходимата доза Хеделикс сиропАко сте взели доза, по-голяма от предписаната (например 1 или 2 мерителни лъжички за възрастни), малко вероятно е това да доведе до неблагоприятни ефекти. Приемането на значително по-големи количества от тези може да предизвика гадене, повръщане и диария. В този случай се обърнете към лекар.Ако сте пропуснали да приемете Хеделикс сиропНе вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза, а продължете да приемате лекарството както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар.4. Възможни нежелани реакцииКакто всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.За оценка на нежеланите лекарствени реакции са използвани следните критерии за честота на реакциите:

Много чести: при повече от 1 на 10 лекувани пациенти;Чести: при по-малко от 1 на 10, но повече от 1 от 100 лекувани пациенти;Нечести: при по-малко от 1 на 100, но повече от 1 от 1 000 лекувани пациенти;Редки: при по-малко от 1 на 1 000, но повече от 1 от 10 000 лекувани пациенти;Много редки: при по-малко от 1 на 10 000 лекувани пациенти или с неизвестна честота.

Много рядко е възможна поява на алергични реакции (задух, отоци, зачервяване на кожата, сърбежи) след поглъщане на лекарства, съдържащи бръшлян.При чувствителни лица понякога е възможна поява на стомашни симптоми (гадене, повръщане, диария).Поява на гастроентерит е възможна след поглъщане на големи количества от лекарството, главно поради съдържанието на сапонини в продукта.Досега има съобщения само за деца, които са консумирали свежи листа на бръшлян. Публикуваните данни на център за отравяния показват, че поглъщането на 1 до 5, по-рядко до 10 свежи бръшлянови листа, както и плодове на бръшлян, в група от 301 деца е довело в 10% от случаите до повръщане и разстройство.При кърмачета и малки деца, след поемане на 2 свежи бръшлянови листа се препоръчва предприемане на мерки за отстраняване на отровата от организма и прием на активен въглен. Въз основа на публикуваните данни, които се отнасят до отравяне със свежи листа и плодове на бръшлян, не могат да се правят заключения за предозиране с готовия лекарствен продукт от изсушени бръшлянови листа.Съобщаване на нежелани реакцииАко получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез:

Изпълнителна агенция по лекарствата,ул. "Дамян Груев" № 8,1303 София,Тел.: +35 928903417,уебсайт: www.bda.bg.5. Как да съхранявате Хеделикс сиропДа се съхранява на място, недостъпно за деца.Това лекарство не изисква специални условия на съхранение.Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и бутилката след "Годен до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Хеделикс сироп може да се използва до 6 месеца след първото отваряне на бутилката.Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.6. Съдържание на опаковката и допълнителна информацияКакво съдържа Хеделикс сиропАктивното вещество е: гъст екстракт от листа на бръшлян.100 ml сироп съдържат: 0,8 g гъст екстракт от листа на бръшлян при съотношение на активно вещество към екстракт (2,2-2,9 : 1). Екстрагентите са етанол 50% (об./об.) и пропиленгликол (98 :2). Готовият продукт не съдържа етанол.Другите съставки са: макроголглицерол хидроксистеарат, анасоново масло, хиетелоза, разтвор на сорбитол 70% (некристализиращ), пропиленгликол, глицерол, пречистена вода.Как изглежда Хеделикс сироп и какво съдържа опаковкатаХеделикс сироп е светлокафява течност.Поради това, че Хеделикс сироп съдържа вещества, извлечени от растения, понякога е възможно помътняване, образуване на утайка и/или лека промяна във вкуса.Хеделикс сироп се предлага в опаковки по 100 ml.Притежател на разрешението за употреба и производител:Krewel Meuselbach GmbH, Германия.Дата на последно преразглеждане на листовката: 03/2015.

Все още няма коментари за този продукт.

За да оцените или коментирате, трябва да се регистрирате или влезнете в профила си , ако вече сте регистрирани!

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да ползвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки на територията на България , както и със собствена логистика Медея за доставки на територията на гр.София.

Условия за доставка  с логистика Медея:

-  Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева – БЕЗПЛАТНА, независимо тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.
-  Цена за доставка при покупка с обща стойност под  50 лева – 3,90 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.
-  Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева , независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 Условия за доставка с Еконт или Спиди:

 -  Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА ДО ОФИС НА КУРИЕРСКА ФИРМА.
 -  Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,90 лева до офис на куриерска фирма.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  1,01 кг.  до 2,00 кг. - 5,99 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  2,01 кг.  до 4,99 кг. - 7,49 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  5,00 кг.  до 12,00 кг. - 11,99 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  12,01 кг.  до 19,99 кг. - 14,99 лева, независимо от стойността на поръчката.

 

 

Сподели