Подробно търсене

ХАЛОПЕРИДОЛ РИХТЕР ТБ 1.5МГ X 50

Кат. номер 1637

Кратко описание
                                     ХАЛОПЕРИДОЛ ТАБЛ 1.
Производител
ГЕДЕОН РИХТЕР
0 от 5

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

                                     ХАЛОПЕРИДОЛ ТАБЛ 1.5МГ Х 50

Състав: Всяка таблетка съдържа 1.5 mg haloperidol.

Терапевтични показания: Като невролептично средство в следните случаи:

Налудности и халюцинации при шизофрения в остра и хронична фаза, параноя, остра психотична обърканост, алкохолизъм (синдром на Korsakoff), хипохондрични налудности, разстройства на личността: параноидни, шизоидdни, антисоциални, някои \\\"гранични\\\" и други.

Като средство, потискащо психомоторната възбуда в следните случаи:

Мания, деменция, психична ретардация, алкохолизъм, разстройства на личността: компулсивно, параноидно, хистрионно и други; Възбуда, агресивност и импулсивно скитничество при възрастни, нарушения в поведението и характра при деца, хореатични движения, като хорея на Huntington и синдром на Gilles de la Tourette, хълцане, тикове, заекване:

Като допълнително средство при лечение на силни продължителни болки:

На база на действието му върху лимбичната система, халоперидол често дава възможност да се намали дозировката на аналгетиците (обикновено морфиномиметици). Като антиеметично средство: За повлияване на неовладяемо гадене и повръщане от различен произход, ако класическите лекарства за лечение на гадене и поврщане не са ефективни. За адювантно лечение на хронични сърдечни заболявания (сърдечна недостатъчност, състояние след инфаркт на миокарда), аритмии, главно камерни аритмии. Едновременно приложение с дигиталисови лекарства. Добавка на съдържанието на магнезий и калий в храната.

Дозировка и начин на приложение: Необходимо е да се опитва индивидуално определяне на дозата в зависимост от повлияването на пациента. Това често пъти изисква възходящо постепенно увеличаване на дозата по време на острата фаза и низходящо редуциране по време на поддържащата фаза, с оглед определяне на минималната ефективна доза. Като невролептично средство при остра фаза се препоръчва дневна доза от 2.25 - 18 mg, разделена на три приема (3 пъти по ½ - 4 таблетки), а при хронична фаза - доза от 2.25 - 9 mg, разделена на три приема (3 пъти по ½ - 2 таблетки), която може да бъде увеличена до 18 mg дневно.

Противопоказания: Коматозно състояние; депресия на централната нервна система вследствие употребата на алкохол или други депресанти, болест на Паркинсон, увреждания на базалните ганглии, известна свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. За деца под 3-годишна възраст не се препоръчва приложението на халоперидол.

Лекарствени и други взаимодействия: Както всички други невролептици, халоперидол може да усили депресивното действие върху централната нервна с-ма, предизвикано от други депресанти, включително алкохол, сънотворни и седативни средства или мощни аналгетици. Едновременното приложение може да доведе дори до депресия на дихателните функции. Има съобщения за потенциране на ефекта върху централната нервна система при комбинирано приложение с метилдопа. Съобщава се за антагонизъм на действието на антикоагуллантното средство фениндион. Халоперидол може да антагонизира действието на адреналин и други симпатикомиметици и да обърне понижаващите кръвното налягане ефекти на адренергичните блокери, като гванитидин.

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 100 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 100кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели