КАВИНТОН 5МГ Х 50 ТАБЛЕТКИ

Прод.код 678 / Тегло 0.20 кг.

Марка
ГЕДЕОН РИХТЕР | GEDEON RICHTER
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

КАВИНТОН ТАБЛ 5МГ Х 50

CAVINTON TABL 5MG X 50

vinpocetin

Състав: Всяка таблетка съдържа 5mg vinpocetine (винпоцетин).

Терапевтични показания: Неврология: За лечение на различни форми на мозъчни циркулаторни нарушения: състояния след мозъчен инсулт, деменция от съдов произход, мозъчна артериосклероза, посттравматична и хипертонична енцефалопатия, вертебробазиларна недостатъчност. За намаляване на психчните или неврологичните симптоми на мозъчните циркулаторни нарушения. Офталмология: За лечение на хронични съддови нарушения в хориоидеята и ретината. Отология: За лечение на пресбиакузис от перцептивен тип, болест на Meniére и шум в ушите. Гинекология: За намаляване на съдово-вегетативните симптоми при климактеричен синдром.

Дозировка и начин на приложение: Обичайната доза е 15-30 mg дневно (по 1-2 таблетки 3 пъти дневно). По-високата дневна дозировка включва прием на 3 пъти дневно по 2 таблетки, т.е. 30 mg. Таблетките трябва да се приемат след хранене.

Терапевтичното действие на Кавинтон се развива в течение на седмица, максималният терапевтичен ефект се проявява за период от 3 месеца, но по-отчетливо подобрение се отбелязва след 6-12 месеца. Фармакокинетични проучвания показват, че кинетиката на винпоцетин не се различава значително при лица в напреднала и млада възраст, той се резорбира добре и не кумулира и може да се прилага в обичайните дози при чернодробни и бъбречни заболявания, дори ако е необходимо продължително лечение. Не се налага намаляване на дозата при болни с бъбречни или чернодробни заболявания.

Противопоказания: Известна свръхчувствителност към активното вещество или към някое от помощните вещества на лекарствения продукт. Този лекарствен продукт съдържа лактоза монохидрат. Пациенти с редки вродени проблеми като галактозна непоносимост, Lapp лактазен дефицит или глюкозо-галактозна малабсорбция не трябва да приемат този лекарствен продукт (всяка таблетка от 5 mg съдържат 140 mg лактоза).Бременност. Кърмене. Приложението му при деца е противопоказано (поради липса на данни от релевантни клинични проучвания).

Лекарствени и други взаимодействия: В редки случаи се съобщава за слаб адювантен ефект при едновременно приложение на алфа-метил-допа с винпоцетин, следователно се препоръчва редовен контрол на кръвното налягане при тази комбинация. Въпреки че данните от клинични проучвания не го показват, като цяло се препоръчва повишено внимание при съвместно приложение на винпоцетин с лекарства, действащи на централната нервна системма, както и при едновременно антиаритмично и антикоагулантно лечение.

Информацията е предоставена само с информативна цел и не може да замести консултацията със специалист - лекар или фармацевт.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах