Подробно търсене

ЙОДАСЕПТ УНГ 40ГР АКТАВИС $

Кат. номер 45403

Кратко описание
ЙОДАСЕПТ маз JODASEPT ung  СЪСТАВ1 g маз съдържа активна съставка: Повидон йод - 100 mg; помощни съставки: Макрогол 400, Макрогол 4000.
Производител
АКТАВИС
Марка АКТАВИС ОТС
0 от 5
3,99 лв.
Запази в любими

Описание

ЙОДАСЕПТ маз

JODASEPT ung  

СЪСТАВ1 g маз съдържа активна съставка: Повидон йод - 100 mg; помощни съставки: Макрогол 400, Макрогол 4000.ДЕЙСТВИЕЙодасепт маз, съдържа като активна съставка повидон йод ( повидон е помощно вещество, което забавя освобождаването на йода, с което се избягва изгарящия ефект на последния върху тъканите ). Йодасепт е широкоспектърен дезинфектант (дезинфекционно средство ), активен срещу бактерии, вируси и гъбички. Унищожава и спорообразуващите щамове (микроорганизми, които се размножават, чрез спори ), нечувствителни на сулфонамиди и антибиотици. Йодасепт под формата на маз има дълготрайно действие поради продължителното отделяне на йода от комплекса. Поради широкия си спектър на действие не е необходимо предварително да се определя вида и щама на причинителя на инфекцията.ПОКАЗАНИЯЙОДАСЕПТ маз се прилага при:• изгаряния на кожата;• лечение на рани и варикозни язви, декубитуси ( рани от залежаване )• лечение на рани с бактериална инфекция;• гнойни кожни обриви (пиодермии); • кожни заболявания, причинени от бактерии и гъбички с последваща инфекция.• повърхностни дерматози (кожни заболявания )ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ• свръхчувствителност към йод;• заболявания на щитовидната жлеза;• да не се употребява по време на бременност и кърмене;• да не се прилага на новородени и деца до шестмесечна възраст;• преди и след терапия с радиоактивен йод.НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИВъзможни са алергични реакции при пациенти със свръхчувствителност към йод. При нанасяне на препарата върху раната е възможна поява на временна болка, парене или затопляне. Реакции от такъв тип са преходни и отзвучават бързо.ПРЕДОЗИРАНЕ Дългата му употреба не води до натрупване и препаратът е практически нетоксичен При обширно многократно прилагане на препарата при пациенти със заболявания на щитовидната жлеза и бебета над 6 месечна възраст е наложително проследяване функцията на щитовидната жлеза.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Кафявият цвят е характерен за йод - съдържащите препарати. Йодасепт маз лесно се отмива от кожата, а петната по текстил се отстраняват с перилни препарати или с разреден амонячен разтвор. Да не се прилага след изтичане на посочения на опаковката срок на годност!

 

ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Преди да ползувате йодасепт се консултирайте с лекар!Йодът взаимодейства с живачните съединения, като образува силно локално токсичен (разяждащ) живачен йодид. При едновременно прилагане с ензимни препарати за лечение на рани, ензимната компонента губи действието си. Повидон йод е несъвместим с кислородна вода. ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕДозировка:ЙОДАСЕПТ маз се нанася два пъти дневно директно върху раневата повърхност или като превръзка, нанесен на стерилна марля. При силно възпалени или мокри (секретиращи гноен секрет ) рани, превръзката може да се подновява на всеки 4 - 6 часа с цел постигане на оптимален противомикробен ефект.Начин на приложение:За прилагане върху кожатаБРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Да не се употребява по време на бременност и в период на кърмене ЕФЕКТИ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИУпотребата на ЙОДАСЕПТ маз не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини, изискващи повишено внимание.

СЪХРАНЕНИЕ:

В оригинални опаковки на защитени от светлина места при температура под 250 С. Да се пази на места, недостъпни за деца!

СРОК НА ГОДНОСТ:3 (три) години от датата на производство.

Все още няма коментари за този продукт.

За да оцените или коментирате, трябва да се регистрирате или влезнете в профила си , ако вече сте регистрирани!

Когато пазарувате продукти от нашия уеб сайт, Вие имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате.
Онлайн Аптека Медея работи с куриерски фирми Спиди и Еконт.
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА:
- Цена за доставка на продукти, на стойност до 40 лв и тегло до 2 кг - 3,90 лв с ДДС;
- Цена за доставка на продукти на стойност над 40 лв и тегло до 2 кг - БЕЗПЛАТНА;
- Цена за доставка на продукти, независимо от стойността им, с тегло над 2 кг - за сметка на клиента.Онлайн Аптека Медея предлага опция бърза доставка,
която важи само за гр.София и се изпълнява в рамките на 120 минути. Цената за доставка, независимо от килограмите е 12 лв с ДДС.
При забавяне на доставката, клиентът не заплаща таксата за куриерската услуга. Бързата доставка се изпълнява само в работни дни.

Сподели