Подробно търсене

ЙОДАСЕПТ УНГ 40ГР АКТАВИС

Кат. номер 45403

Кратко описание
ЙОДАСЕПТ маз JODASEPT ung  СЪСТАВ1 g маз съдържа активна съставка: Повидон йод - 100 mg; помощни съставки: Макрогол 400, Макрогол 4000.
Производител
АКТАВИС
Марка АКТАВИС ОТС
0 от 5
3,99 лв.
Бърза поръчка
Запази в любими

Описание

ЙОДАСЕПТ маз

JODASEPT ung  

СЪСТАВ1 g маз съдържа активна съставка: Повидон йод - 100 mg; помощни съставки: Макрогол 400, Макрогол 4000.ДЕЙСТВИЕЙодасепт маз, съдържа като активна съставка повидон йод ( повидон е помощно вещество, което забавя освобождаването на йода, с което се избягва изгарящия ефект на последния върху тъканите ). Йодасепт е широкоспектърен дезинфектант (дезинфекционно средство ), активен срещу бактерии, вируси и гъбички. Унищожава и спорообразуващите щамове (микроорганизми, които се размножават, чрез спори ), нечувствителни на сулфонамиди и антибиотици. Йодасепт под формата на маз има дълготрайно действие поради продължителното отделяне на йода от комплекса. Поради широкия си спектър на действие не е необходимо предварително да се определя вида и щама на причинителя на инфекцията.ПОКАЗАНИЯЙОДАСЕПТ маз се прилага при:• изгаряния на кожата;• лечение на рани и варикозни язви, декубитуси ( рани от залежаване )• лечение на рани с бактериална инфекция;• гнойни кожни обриви (пиодермии); • кожни заболявания, причинени от бактерии и гъбички с последваща инфекция.• повърхностни дерматози (кожни заболявания )ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ• свръхчувствителност към йод;• заболявания на щитовидната жлеза;• да не се употребява по време на бременност и кърмене;• да не се прилага на новородени и деца до шестмесечна възраст;• преди и след терапия с радиоактивен йод.НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИВъзможни са алергични реакции при пациенти със свръхчувствителност към йод. При нанасяне на препарата върху раната е възможна поява на временна болка, парене или затопляне. Реакции от такъв тип са преходни и отзвучават бързо.ПРЕДОЗИРАНЕ Дългата му употреба не води до натрупване и препаратът е практически нетоксичен При обширно многократно прилагане на препарата при пациенти със заболявания на щитовидната жлеза и бебета над 6 месечна възраст е наложително проследяване функцията на щитовидната жлеза.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Кафявият цвят е характерен за йод - съдържащите препарати. Йодасепт маз лесно се отмива от кожата, а петната по текстил се отстраняват с перилни препарати или с разреден амонячен разтвор. Да не се прилага след изтичане на посочения на опаковката срок на годност!

 

ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Преди да ползувате йодасепт се консултирайте с лекар!Йодът взаимодейства с живачните съединения, като образува силно локално токсичен (разяждащ) живачен йодид. При едновременно прилагане с ензимни препарати за лечение на рани, ензимната компонента губи действието си. Повидон йод е несъвместим с кислородна вода. ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕДозировка:ЙОДАСЕПТ маз се нанася два пъти дневно директно върху раневата повърхност или като превръзка, нанесен на стерилна марля. При силно възпалени или мокри (секретиращи гноен секрет ) рани, превръзката може да се подновява на всеки 4 - 6 часа с цел постигане на оптимален противомикробен ефект.Начин на приложение:За прилагане върху кожатаБРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Да не се употребява по време на бременност и в период на кърмене ЕФЕКТИ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИУпотребата на ЙОДАСЕПТ маз не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини, изискващи повишено внимание.

СЪХРАНЕНИЕ:

В оригинални опаковки на защитени от светлина места при температура под 250 С. Да се пази на места, недостъпни за деца!

СРОК НА ГОДНОСТ:3 (три) години от датата на производство.

Все още няма коментари за този продукт.

За да оцените или коментирате, трябва да се регистрирате или влезнете в профила си , ако вече сте регистрирани!

Когато пазарувате продукти от нашия уеб сайт, имате възможност да изберете кои куриерски услуги да ползвате. Аптека Медея работи със Спиди и Еконт, като доставката на продукти под 1 кв. е 3,90 лв. до всяка точка в България. Ако поръчате продукти над 40 лв, предлагаме безплатна доставка. Освен това, може да изберете да вземете продукт от близка до Вас аптека. При завършване на процеса по пазаруване просто изберете опцията "На място в аптека" и след това посочете в коя аптека желаете да вземете Вашите продукти.

Сподели