Account

Ибупрофен Полфа, при температура и различни видове болка, 200мг, 100 таблетки

Прод.код 3362 / Тегло 0.20 кг.

Производител
ЙЕЛФА ФАРМАЦЕВТИКЪЛ
Марка
ЙЕЛФА | JELFA
Оценка на продукта
4.75 от 5 ( 159 оценки)
12,79 лв.
Запази в любими Запази в любими

ИБУПРОФЕН ТБ 200МГ Х 100

Ибупрофен Полфа принадлежи към групата лекарства наречени нестероидни противовъзпалителни средства. Има мек до умерен противовъзпалителен и антипиретичен ефект.
Ибупрофен се абсорбира в стомашночревния тракт. Пикова серумна концентрация на ибупрофен се достига 1-2 часа след перорален прием.
Храната и лекарствата, неутрализиращи стомашната секреция не нарушават абсорбцията на ибупрофен.
Терапевтични показания:
Облекчава болката, понижава телесната температура и намалява възпалението.
Прилага се при главоболие, невралгия, зъбобол, болки в кръста, менструални болки, ревматични и мускулни болки, простуда и грип, съпроводени с повишаване на температурата. Лекарството се приема по време или след хранене.
2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Ибупрофен Полфа
Не приемайте Ибупрофен Полфа
ако сте алергични към ибупрофен или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
ако имате или сте имали активна стомашна или дуоденална язва, перфорация или кървене, включително появили се след употреба на нестероидни противовъзпалителни средства
ако имате тежка чернодробна, бъбречна или сърдечна недостатъчност, ако имате или сте имали реакции на свръхчувствителност като възпаление, уртикария или бронхиална астма след прием на аспирин или други НПВС. ако сте в последния триместър на бременността.
ако приемате други НСПВС, също и СОХ-2 селективни инхибитори, поради увеличен риск от странични ефекти, ако страдате от хеморагична диатеза.
Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар или фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете Ибупрофен Полфа.
Съществува риск от стомашночревни кръвоизливи, улцерация или перфорация, които могат да бъдат с фатални последици. Тези инциденти се появяват след предупредителни симптоми, но при някои пациенти такива симптоми миже да липсват. При стомашночревно кървене или улцерация лечението с ибупрофен се прекратява. Пациенти с анамнеза за стомашно-чревни заболявалия, особено по-възрастни трябва да съобщят на лекуващия лекар за всяка поява на необичайни симптоми /особено кървене/. Особено внимание е необходимо в началния етап на терапията.
Пациентите трябва да приемат възможно най-ниската доза за възможно най-краткия период от време.
Специално внимание е необходимо при пациенти, приемащи заедно с ибупрофен и други медикаменти, които повишават риска от стомашночревно кървене като кортикостероиди и антикоагуланти /ацекумарол/ или антиагреганги като аспирин.
Приемът на ибупрофен, както и при другите НСПВС е свързан с леко увеличен риск от сърдечно-съдов инцидент (миокарден инфаркт или мозъчен инсулт). Този риск е повишен при прием на високи дози за дълъг период от време. Не приемайте по-високи дози за период повече от 3 дни без да се консултирате с лекар.
В случаи на сърдечни проблеми, инсулт или при подозиран риск от тези състояния (напр. високо кръвно налягане, диабет, повишени нива на холестерола, тютюнопушене) се обърнете към Вашия лекар или фармацевт за обсъждане на терапията.
Използването на това лекарство при пациенти с тумори изисква повишено внимание. Едновременното, дълготрайно приложение на аналгетици може да доведе до бъбречни увреждания и риск от бъбречна недостатъчност.
Тежки кожни реакции, някои от които фатални, като ексфолиативен дерматит, синдром на Стивънс - Джонсън и токсична епидермална некропиза се съобшават много рядко във връзка с прием на НСПВС. Повишен риск от поява иа тези тежки реакции има в началото на терапията, през първия месец при повечето случаи. Трябва да се прекъсне лечението още при първи симптоми като кожен обрив, лигавични лезии или други признаци на свръхчувствителност. Повишен риск от развитие на асептичен менингит има при пациенти с лупус еритематодес и смесени съединигелно-тъканни заболявалия.
Бронхоспазъм може да се появи при пациенти с активна бронхиална астма или анамнеза за такава и при алергични заболявалия.
Ибупрофен може да предизвика зрителни нарушения - скотома и нарушения в цветното зрение. В тези случаи лекарството се спира и се провежда консултация с офталмолог.
Ибупрофен има ефект на антикоагулант, което трябва да се вземе под внимание при лечение на пациенти с проблеми в кръвосъсирването, които се лекуват с антикоагуланти.
Това лекарство принадлежи към групата на НСПВС, които обратимо повлияват фертилитета при жените. Ефектът изчезва след спиране на лечението.
Най-ниската ефективна доза, необходима за достигане на адекватно лечение трябва да се използва за възможно най-кратък период от време.
При поява на други смущаващи симптоми по време на лечението с ибупрофен, е необходимо да се проведе консултация с лекар, като приема на лекарството се спира.
Обърнете се към Вашия лекар, дори ако гореописаните предупреждения се отнасят към ситуации, проявили се в миналото.
Лечение в детската възраст:
Не давайте това лекарство на деца под 12 годишна възраст.
Съществува риск от бъбречно увреждане при дехидратирани деца и юноши.
Лечение с ибупрофен на пациенти с увредена чернодробна и/ши бъбречна функция, Ибупрофен не бива да се приема без консултация с лекар.
Лечение с ибупрофен на възрастни пациенти:
При по-възрастни пациенти е повишен рискът от поява на нежелани ефекти.
Не са необходими специални промени в дозата, освен при увредена чернодробна и/или бъбречна функция. В тези случаи дозата се определя индивидуално.
Ибупрофен Полфа съдържа лактоза и сукроза. Ако имата диагностицирана непоносимост към определени захари трябва да се посъветвате с лекар преди да започнета лечение с ибупрофен. Лекарството съдържа Е124, поради което може да предизвика алергични реакции.
Противовъзпалителните/болкоуспокояващите лекарства като ибупрофен могат да са свързани със слабо увеличаване на риска от сърдечен инфаркт или инсулт, особено когато се употребяват във високи дози. Не превишавайте препоръчителната дозировка или продължителност на лечението.
Трябва да обсъдите лечението с лекаря или фармацевта си, преди да приемете Ибупрофен Полфа ако:
имате сърдечни проблеми, включително сърдечна недостатъчност и стенокардия (гръдна болка), или сте претърпели сърдечен удар, операция за поставяне на байпас, периферна артериална болест (влошена циркулация в краката или ходилата поради стеснени или запушени артерии) или какъвто и да е вид инсулт (включително микроинсулт или преходна исхемична атака);
имате високо кръвно налягане, диабет, висок холестерол, фамилна анамнеза за сърдечно заболяване или инсулт или ако сте пушач.
Други лекарства и Ибупрофен Полфа
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате използвате, наскоро сте приемали използвали или е възможно да приемете използвате други лекарства.
Ибупрофен Полфа може да повлияе на или да бъде повлияно от някои други лекарства.
Например:
 лекарства с противосъсирващо действие (т.е. разреждат кръвта / предотвратяват съсирването, напр. аспирин / ацетилсалицилова киселина, варфарин, гиклопидин);
лекарства, които понижават високото кръвно налягане (АТ(Е инхибитори като каптоприл, бета-блокери като лекарства, съдържащи атенолол, антагонисти на рецептора за ангиотензин П като лосартан).Диуретици: има съобщения за намаляване на ефективността;
Антикоагуланти: има клинични данни, показващи, че НСПВС могат да потенцират действието на антикоагулантите; НСПВС могат да усилят действието на антикоагуланти като ацекумарол;
Литий и метотрексат: НСПВС могат да увеличат плазмените концентрации на Литий и Метотрексат. Препоръчително е да се мониторират серумните нива;
Зидовудин: има съобщения за удължаване времето на кървене при едновременна употреба;
 Кортикостероиди: едновременната употреба с НСПВС увеличава риска от поява на нежелани ефекти, особено от страна на гастроинтестиналния тракт.
 Сърдечни гликозиди - НСПВС могат да изострят сърдечната недостатъчност и да повишат плазмената концентрация на гликозидите.
 Мифепристон: НСПВС използвани 8-12 дни след приложението му могат да намалят неговата ефективност.
 Циклоспорин - едновременното приложение увеличава риска от нефротоксичност.
Хинолони - при едновременна употреба се увеличава риска от конвулсии.
Някои други лекарства също могат да повлияят на или да бъдат повлияни от лечението със Ибупрофен Полфа. Затова винаги преди да използвате Ибупрофен Полфа с други лекарства, трябва да се съветвате с лекаря или фармацевта си.
Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Употребата на ибупрофен през първите 6 месеца от бременността трябва да бъде само по лекарско предписание.
Не приемайте ибупрофен през последните 3 месеца от бременността.
Ибупрофен и метаболитите му проникват в майчиното мляко в много ниски концентрации. Необичайно е приемът на ибупрофен в дози, препоръчани за лечение на болка и температура да има нежелан ефект върху новороденото.
Шофиране и работа с машини
Няма данни за негативен ефект на ибупрофен върху способността за шофиране и работата с машини.
Ибупрофен Полфа съдържа повидон (25), лактоза монохндрат, картофено нишесте, талк, силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат, сукроза, талк, арабска гума (сух спрей), карнаубски восък, бял восък, кохинил червено.
3. Как да приемате Ибупрофен Полфа
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Възрастни и депа над 12 годишна възраст
Първоначално 2 таблетки, приети с вода. След това -1-2 таблетки на всеки 4 часа, ако е необходимо.
Не приемайте повече от 6 таблетки дневно.
Не приемайте лекарството повече от 3 дни без консултация с лекар.
Ако независимо от лечението, болката и температурата се влошават или се появяват нови симптоми след първите 2 дни обърнете се към лекар.
Нужна е консултация с лекар, в случай че се налага употреба на ибупрофен повече от 3 днио при: деца от б месечна възраст (между 6 месеца и 12 години) или юноши (между 12 години и 18 години), както и в случай на влошаване на симптомите.
Ако имате впечатлението, че ефектът от Ибупрофен Полфа е по-силен или по-слaб консултирайте се с лекар.
Ако сте приели повече от необходимата доза Ибупрофен Полфа
Следните симптоми могат да се появят при прием на НСПВС в дози по-високи от препоръчаните: гадене, повръщане, коремна болка или диария в редки случаи. Шум в ушите, главоболие, виене на свят или стомашно-чревно кървене, също могат да се появят. При тежко отравяне се засяга централната нервна система, което се манифестира със сънливост или възбуда, дезориентация или кома в много редки случаи. Много рядко се наблюдават конвулсивни припадъци. При тежка интоксикация може да се развие метаболитна ацидоза и протромбиновото време /INR/ да се увеличи. Могат да се наблюдават остра бъбречна недостатъчност и чернодробни лезии, задух, внезапно спадане на кръвното налягане, брадикардия или тахикардия и предсърднн фибрилации. Изостряне на астматичните симптоми може да се наблюдава при пациенти с бронхиална астма.
Ако сте приели голямо количество ибупрофен, обърнете се към Вашия лекар, който ще Ви помогне да изхвърлите поетото лекарство от стомаха и ще предприеме необходимите животоподържащи мерки.
Поради значителното свързване на активната субстанция с плазмените протеини хемодиализата е неефективна.
Ако сте приели Ибупрофен Полфа повече от необходимата доза или ако лекарството случайно е било прието от деца, веднага се свържете с лекар или най-близката болница, за да получите мнение за риска и съвет за действие, което трябва да се предприеме.
Симптомите могат да включват гадене, болка в стомаха, повръщане (примесено с кръв), главоболие, звънтене в ушите, обърканост и бързи и неволеви движения на очите. При високи дози е съобщавано за сънливост, божа в гърдите, сърцебиене, загуба на съзнание, гърчове (главно при деца), слабост и замаяност, кръв в урината, усещане за студ и проблеми с дишането.
Ако сте пропуснали да приемете Ибупрофен Полфа
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.
Приемете следващата доза според установената схема на лечение.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Нежеланите ефекти са посочени според тяхната честота и локализация, започвайки с най-честите по следната схема - много чести (>1/10), чести (> 1/100 до 1/10), нечести (> 1/1 000 до 1/100), редки (> 1/10 000 до 1/1 000) и много редки (< 1/10 000).
Стомашно-чревни заболявания
Нечести: Диспепсия, коремна болка, гадене, епигастрални болки, еластична коремна болка, е пигастрален дискомфорт, киселини в стомаха.
Редки: Диария, запек, повръщане и гастрит.
Много редки: Кървене от гастроинтестиналния тракт, повръщане на кръв улцеративен стоматит, обостряне на колит и Болест на Крон.
Язва на стомаха и/или дванадесетопръстника, перфорация и кървене, понякога фатални особено при по-възрастни пациенти.
Заболявания на нервната система
Нечести: главоболие
Редки: Замайване, виене на свят, безсъние или сънливост, възбуда, нервност и умора.
Много редки: Асептичен менингоенцефалит разтройства на съзнанието.
Психични разстройства
Много редки: Депресия и емоционални нарушения.
Заболявания на ухото и лабиринта
Много редки: шум в ушите и нарушения на слуха.
Очни заболявания
Не чести: Скотоми, замъглено виждане, диплопия и нарушения на цветното виждане.
Заболявания на бъбреците и пикочните пътища
Много редки: Азотемия, хематурия, бъбречна недостатъчност, включително остра бъбречна недостатъчност, папиларна некроза, редукция на креатининовия клирънс, полиурия, олигурия и хипернатриемия /задръжка на натрий/.
Чернодробни и жлъчни заболявания
Много редки: Нарушения на чернодробните функции, позитивиране на чернодробните тестове, особено при продължителна употреба, хепатит и жълтеница.
Заболявания на кръвта и лимфата
Много редки: агранулоцитоза, апластична анемия, хемолитична анемия, понякога с позитивен тест на Coomb, еозинофилия, левкопения, неутропения, тромбоцитопения с или без пурпура, редуциране на хемоглобиновата концентрация или нивата на хематокрита.
Кожни и съединително-тъканни заболявания
Чести: Обриви, включително макуло-папулозни.
Нечести: Уртикария, сърбежи и алопеция.
Много редки: Еритема мулгиформе, Стивънс-Джонсън синдром и токсична епидермална некролиза.
С неизвестна честота: Лекарствена реакция с еозинофилия и системни симптоми (DRESS синдром) - може да настъпи тежка кожна реакция, известна като DRESS синдром. Симптомите на DRESS включват: кожен обрив, повишена температура, подуване на лимфните възли и повишаване на еозинофилите (вид бели кръвни клетки).
Метаболитни и хранителни разстройства
Чести: Загуба на апетит.
Заболявания на имунната система
Не чести: Болестен синдром, включващ коремна болка, треска, температура, гадене и повръщане.
Много редки: Остри реакции на свръхчувствителност - оток на лицето, езика и ларинкса, диспнея, хипотония, тахикардия или остър шок, бронхоспастични реакции, обостряне на бронхиална астма или бронхоспазъм. Оток, хипертония или сърдечна недостатъчност са съобщавани при употреба на високи дози от НСПВС.
Клинични и епидемиологични проучвания предполагат, че употребата на Ибупрофен, особено във високи дози / над 2400 mg / дневно / и удължения период на лечение, могат да се свържат с леко увеличен риск от артериални тромботични събития /напр. миокарден инфаркт или инсулт/.
Други:
Нечести: Сухата в устата, улцерации на венците и ринити.
Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт, или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно (вижте данните по-долу). Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
Изпълнителна агенция по лекарствата
ул., Дамян Груев” № 8, 1303 София
Тел.: +35 928903417
уебсайт: www.bda.bg
5. Как да съхранявате Ибупрофен Полфа
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се пази от влага.
Да се съхранява под 25 °С.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.
Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Ибупрофен Полфа
Активно вещество: ибупрофен 200 mg Другите съставки (помощни вещества) са:
Сърцевина
Повидон (25) 4.5 mg
Лактоза монохидрат 65.0 mg
Картофено нишесте 50.0 mg
Талк 7.0 mg
Силициев дноксид, колоиден безводен 1.0 mg
Магнезиев стеарат 2.5 mg
Покритие
Сукроза 149.85 mg
Талк 44.5 mg
Арабска гума (сух спрей) 5.0 mg
Карнаубски восък 0.1 mg
Бял восък 0.05 mg
Кохинил червено 0.5 mg
Блистер от PVC/AL фолио и съдържа 10 обвити таблетки. Опаковката съдържа 20 или 100 таблетки в картонена кутия.

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ на Електронен магазин Аптеки Медея


1. ПРЕДМЕТ С настоящите Условия, се определят взаимоотношенията на Аптеки Медея наричани по-долу за краткост „Доставчик”, с Клиенти, възникващи по повод сключване на договор за продажба на стоки от разстояние през електронен магазин Медея http://aptekamedea.bg


2. ДЕФИНИЦИИ
Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

2.1. Договор за продажба на Стока от разстояние - договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт aptekamedea.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

2.2  Клиент/Потребител – всяко физическо лице, навършило 16 години и се е съгласило с настоящите Общи усливоя, което използва Страницата по какъвто и да е начин, включително но не само като я разглежда, прави поръчки през нея, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез нея.

2.3. Уеб Сайт/Интернет Страница/Страница– домейна aptekamedea.bg собственост на Доставчика

2.4.  Акаунт – раздел от Уеб Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчка и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта (Поръчки, фактури и др.)

2.5. Любими продукти – раздел в акаунта, който позволява на Клиента да създаде свои списъци.

2.6. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Електронен магазин Медея.

2.7. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние,сключен между Купувача и Доставчика през Електронен магазин Медея, който се предоставя на Клиента срещу заплащане.

2.8. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на, Електронен магазин Медея,  марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.

2.9. Електронен магазин Медея -способ за електронна търговия посредством Уеб Сайта, чрез който се сключва договор за продажба на Стока от разстояние.

 

3. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: НАНАКО ЕООД

ЕИК: 202233642

Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ №98 офис 7 В

Номер и дата на удостоверение за администратор на лични данни: 402449 от 17.02.2016г.

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG202233642

Адрес на обекта Медея Опълченска: гр. София, ул. Опълченска, бл 41А
Телефон за контакт:  +359 886 77 22 77
e-mail: opalchenska@aptekamedea.bg

Адрес за кореспонденция:  гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В

Номер и дата на издадено разрешение за аптеката: АП-610-3/28.06.2019г.

Ръководител на аптеката: Силвия Николаева Семова

 

4. НАДЗОРНИ ОРГАНИ:

4.1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519

факс 02/91-53-525

Email: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

4.2. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Email: info@kzp.bg

Уеб сайт: www.kzp.bg

 

4.3. Комисия за защита на конкуренцията

Адрес: София 1000, бул. "Витоша" №18

Телефон: (02) 935 61 13

Факс: (02) 980 73 15

Email: cpcadmin@cpc.bg

Уеб сайт: www.cpc.bg

 

4.4. Изпълнителна агенция по лекарствата

БЪЛГАРИЯ, София 1303, ул. Дамян Груев 8
тел.: +359 2 8903555; факс: +359 2 8903434
e-mail: bda@bda.bg Уеб сайт: www.bda.bg

 

5. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

5.1. Предложението за сключване на договор се съдържа на Интернет  страницата aptekamedea.bg и приемането се осъществява чрез Заявка/Поръчка направена от Клиента през посочената страница.

5.2. Клиентът заявява желанието си да поръча и купи Продукт през Уеб Сайта като направи Поръчка по електронен път или по телефона и която се регистрира от самия него или от служител на Доставчика от името на Клиента.

5.3. Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл) или по телефона.

5.4.  Доставчикът има право да не достави част или всички Продукти от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона, като единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на Продукта.

5.5. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Клиента се смята за сключен към момента на получаването  на уведомление от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефона му, че Продуктът от Поръчката е готов за изпращане.

5.6. Неразделна част от Договора за продажба, сключен между Клиента и Доставчика, са настоящите общи условия и Общи условия за ползване на сайт Медея.

5.7. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт;

5.8. Доставчикът си запазва правото да коригира евентуални технически грешки и/или пропуски в информацията, предоставена за съответен продукт. Доставчикът уточнява, че описанията и снимките към съответните артикули имат само илюстративен и насочващ характер, поради което доставените продукти могат да се различават по вид и/или по характеристики. Задължение на Клиента е при получаване на продукта да провери дали последният съответства по характеристики с придружаващите го документи. В случай, че при несъответствие Клиентът не уведоми незабавно след доставката на стоката Доставчика, се приема, че стоката съответства с описанието в сайта по характеристики, цени и др.

 

6. ДОСТАВКА
6.1. Доставчикът се задължава, в срок до 5 /пет/ работни дни от получаване на съгласие чрез средствата за комуникация и сключване на договора за продажба на Стоки от разстояние, да достави чрез куриерска фирма Медея Логистик ЕООД, Спиди или Еконт Експрес ООД пратка, съдържаща Стоката. При получаване на пратката, Клиентът се задължава да се легитимира пред куриера с личната си карта, след което да подпише талона за доставката и да предаде един екземпляр на куриера. В случай, че Клиентът не бъде открит на посочения от него адрес 2 (два) или повече пъти се счита, че Клиентът се е отказал от договора за продажба на Стоки от разстояние.

6.2.По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е в сила законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на стоката с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от Доставчика да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

6.3.Използването на услугите на Електронен магазин Медея може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели.

6.4.Доставчикът ще извършва доставката на Продуктите само на територията на България. Цените за доставка са подробно описани ТУК.

 

7. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

7.1.Права и задължения на Клиента:

7.1.1. Клиентът има право:

 • да преглежда стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка;
 • да поръчва стоки от електронен магазин Медея при реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.
 • да получи поръчаната стока/стоки на посочен от него адрес за доставка
 • да получава информация относно статуса на собствената си поръчка;
 • да провери съдържанието на поръчката си преди да я приеме от куриерската фирма.

7.1.2. Клиентът няма право да използва сайта за изпращане на каквито и да е материали, чието съдържание е противозаконно, невярно, подвеждащо, заплашително, подстрекаващо, оскърбително, позорящо, клеветящо, или такова, което би нарушило закона и добрите нрави. В противен случай Клиентът носи пълна отговорност за причинени на Доставчика вреди.

7.1.3. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата му;

7.1.4. Клиентът се задължава:

 • да предостави вярна и точна информация и лични данни, изисквана при поръчката;
 • да заплати цената на поръчаните стоки, посочена при потвърждаване на поръчката;
 • да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;
 • да заплати стойността на транспортните разходи за доставката

 

7.2.Права и задължения на Доставчика

7.2.1.Доставчикът има право:

 • да получава в срок всички дължими суми за закупените стоки и тяхната доставка;
 • по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени;
 • да получи от Клиента данни за извършване на доставката
 • да изпраща на Клиента, при съгласие от негова страна, по поща, по телефон, чрез кратки текстови съобщения (sms, електронна поща или други форми на съобщения) или чрез други средства за адресирана реклама информация, относно актуални промоции, специални оферти, нови продукти и всякаква друга информация, отнасяща се до него като Клиент;
 • по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва сайта в нарушение на настоящите условия, както и по своя преценка  да прекратява достъпа на потребителя до сайта.

7.2.2. Доставчикът се задължава:

 • да достави на Клиента поръчаните от него стоки в срок и при условията за доставка, публикувани в този уеб сайт и настоящите Общи условия.

 

8. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА, ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

8.1. В случай че Клиентът желае да откаже направена вече поръчка или някой от продуктите в нея , той трябва да се обади по телефона или да изпрати мейл  преди Стоките да бъдат подготвени за доствака

8.2.Отказ от поръчка заплатена по банков път:
• в случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 14 дни;
• в случай, че плащането е направено с превод по банкова сметка, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по сметката, с която е направено плащането в срок до 14 дни;

 

9. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

9.1. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние и да върне предоставената му Стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В рамките на горепосочения срок Клиентът е длъжен да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност. 

9.2. Отказът на Клиента от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние следва да бъде направен по следния начин и при следните условия:

а/  Клиентът следва предварително писмено да информира Доставчика, че се отказва от договора, на следния имейл адрес: orders@aptekamedea.bg Правото на отказ може да бъде упражнено от Клиента и чрез попълване, подписване и изпращане на адрес support@aptekamedea.bg на следния попълнен образец на формуляр съгласно Закона за защита на потребителите

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава.

 

б/Срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление е било изпратено преди изтичането на съответния срок.
в/ В същия срок Клиентът следва да изпрати съответната Стока по куриер с обратна разписка, в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка и придружаващата я документация и без увреждания на адреса за кореспонденция, посочен по-горе.

г/ Всички транспортни и други разходи по връщането на Стока са изцяло за сметка на  Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиента на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от Клиента. В случай на загубване или погиване на Стоката преди получаването й от Доставчика, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната цена, съгласно действащия ценоразпис на Доставчика

9.3. След получаване на върната стока и прегледа й, Доставчикът възстановява на Клиента заплатената от Клиента сума (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Клиента начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Доставчика)  не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора.

9.4.В случаите, когато Клиентът не е изпълнил изискванията за връщане на предоставените стоки Доставчикът има право да задържи връщането на заплатените суми на Клиента докато неполучи обратно Стоките.

9.5.Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

• при доставка на Продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

• при доставка на запечатани Продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

• при всички други случаи, предвидени със закон.

 

10. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

10.1. Цените на Продуктите, обявени в Платформата, са крайни, обявени са в лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.

10.2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане при издаване на фактури са посочени във всяка Поръчка.

10.3. Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото българско законодателство.

10.4. Доставчикът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доставени Продукти въз основа на информацията, предоставена от Клиента.

10.5. Доставчикът издава фактура за всяко плащане по Поръчка, чрез която Клиентът си е купил Стока, предлагана от Електронен магазин Медея. Клиентът е съгласен да получава такава фактура по електронен път чрез качването ѝ в Акаунта му. 10.6.Характеристиките или цените на продуктите, описани в Електронен магазин Медея , могат да бъдат променяни от Доставчика по всяко време.

 

11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Съдържанието в интернет сайта включително, но не само лога, всякакви графични изображения или надписи, търговските символи, динамичните символи, текстовете и/или мултимедийното съдържание са изключителна собственост на Доставчика.

11.2. Доставчикът има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени, или получени чрез договорни лицензии или по какъвто и да е друг законосъобразен начин.

11.3. Нищо в сключения между Доставчика и Клиента договор от разстояние няма да се счита като разрешение от страна на Доставчика последният да копира, разпространява, публикува, предоставя на трети лица, променя по какъвто и да е начин каквато и да е част от Съдържанието, включително, но не само съдържанието на търговските марки, логата, мултимедийното съдържание на Сайта или описанията на Продуктите по какъвто и да е начин, включително чрез въвеждането на каквото и да било външно за Сайта съдържание, премахването на знаците, обозначаващи правото на собственост на Доставчика върху Съдържанието. Клиентът няма право и да прехвърля, продава, разпространява материали, създадени чрез възпроизвеждане (копиране), изменение или публикуване на Съдържанието, освен с изричното съгласие на Доставчика.

 

12. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

12.1. В случай на онлайн плащания или плащания по банков път, Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Клиента или неговата банка, по повод на самата транзакция.

12.2. Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство или такова извън контрола на страните. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато. Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

12.3. Доставчикът не носи отговорност при невярна информация посочена от производителя за характеристиките на предлаганите в сайта стоки.

12.4. В случай на препратки към сайтове на трети страни. Доставчикът не носи отговорност за съдържанието, правилата за защита на личната информация и сигурността на такива сайтове.

 

13. Политика за защита на личните данни

13.1. Събиране на лични данни

13.1.1. При поръчка за сключване на договор от разстояние Клиентът  предоставя доброволно необходимите лични данни и се съгласява същите да бъдат събрани, обработвани, използвани и съхранявани от Доставчика за целите на договора за продажба от разстояние съгласно настоящите Общи Условия.

13.1.2. При поръчка Клиентът собственоръчно въвежда всички свои лични данни, необходими за сключване на договора. Клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна.
Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Клиентът предостави неверни, непълни или неточни данни или в същите не са отразени настъпили последващи промени в указаните за това срокове Доставчикът не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

13.2.1.Видове лични данни събирани от Доставчика:

а/При регистрация на акаунт в сайта и при закупуване на продукт - име, адрес, телефонен номер, email, начин на комуникация, информация за банкова карта и др.

б/При издаване на фактура-допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

13.2.Съхранение и обработване на данни

Доставчикът обработва лични данни на Клиентите с цел изпълнение на задълженията на Доставчика като страна по договор за продажба на стоки и с цел предоставяне по-качествени и по-разнообразни продукти.

Клиентските данни се съхраняват при спазване на изискванията на българското и европейското законодателство.  Същите се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Данните се съхраняват за период необходим за изпълнение задълженията на Доставчика по договора, след което същите се изтриват или деперсонализират, освен ако нормативен акт изисква съхранението им за по-дълъг период.

13.3. Предоставяне на данни на трети страни

Доставчикът има право да предоставя събираните, обработвани и съхранявани за целите на договора за продажба данни на Клиента на трети лица - администратори или оператори на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, с цел изпълнение задължението на Доставчика по сключени договори за доставка на Стока, или събиране на вземания, дължими за доставените Стоки, както и за  изпълнение на законови задължения.

13.4. Защита на личните данни

Администраторът предприема необходимите мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване, както и мерки за установяванеидентичносттанаклиента. Мерките включват, но не се ограничават до: парола на админ панел, парола на база данни, ssl сертификат с криптирана връзка, firewall на сървъра от хостинг провайдъра.

13.5. Права на Клиента относно лични данни

Клиентът има право да провери точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригира.

Клиентът има право да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, като изпрати мейл на support@aptekamedea.bg .

 

13.6. Бисквитки

Бисквитките/Cookies/ са малки файлове с информация, които се запазват в интернет браузър или твърд диск на Клиента при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Доставчика да подобрява сайта, така че да съдържа максимално полезна за Клиента информация.

 

13.7. Други

Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Клиента съгласно Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, Директива (ЕС) 2015/2366 наЕвропейскияпарламент и на Съветаот 25 ноември 2015 година за платежните услуги във вътрешния пазар и Делегиран Регламент (ЕС) 2018/389 на комисията от 27.11.2017 г.за допълнение на Директива (ЕС) 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбоченото установяване на идентичността на клиента и общите и сигурни отворени стандарти на комуникация и действащото законодателство.

Във всеки момент Доставчикът има право да изисква от Клиента да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията/поръчката обстоятелства и лични данни. 

Клиентът няма право да използва чужда лична информация (чуждо име,чужд адрес, e-mail, чужда кредитна карта и т.н.).

 

14. ВЛИЗАНЕ В СИЛА и ПРОМЕНИ В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
14.1. Настоящите Общи условия влизат в сила на 15.08.2017 и са задължителни за всички Клиенти на Електронен магазин Медея. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка от електронния магазин.

14.2. Всяко използване на Сайта означава, че Клиентът (а) се е запознал внимателно с общите условия за използването му и (б) се е съгласил да ги спазва безусловно. В случай, че не приема Общите Условия, Клиентът следва да не използва този уеб сайт.

14.3. Общите условия могат да бъдат променяни и допълвани едностранно от Доставчика по всяко време, както и ако промените се налагат по силата на влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно.

14.4.  При промяна на настоящите Общи Условия Доставчикът се задължава да ги публикува на Интернет страницата си aptekamedea.bg. Изменените Условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Клиента от момента на публикуването им на Страницата.

 

15. ПРИЛОЖИМО ПРАВО
При прилагането и тълкуването на настоящите Общи Условия се прилага действащото българското законодателство.

Настоящите Общи условия въвеждат изискванията на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия, Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и действащото законодателство.

Защита на личните данни

Конфиденциалност

НАНАКО ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

НАНАКО ЕООД се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

НАНАКО ЕООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликванията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг (своите и на ПАРТНЬОРИ).

С приемането на настоящите Общи условия, Вие се съгласява с обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до НАНАКО ЕООД на адрес: гр. София 1618, район р-н Витоша ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В или на e-mail:  administration@aptekamedea.bg

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!