0
Подробно търсене

ИБЕРОГАСТ СОЛ 50МЛ БАЙЕР

Кат. номер 79402

Кратко описание
Лекарство на растителна основа за стомашно-чревни заболявалия.
Производител
БАЙЕР ШЕРИНГ АД
Марка Марка
БАЙЕР ОТС | BAYER OTC
0 от 5

Описание

Лекарство на растителна основа за стомашно-чревни заболявалия.За лечение на функционални и свързани с моталитета стомашно-чревни заболявания като синдром на нервния стомах и раздразнено дебело черво, включително смущения, наподобяващи спазми на стомашно-чревния тракт (стомашно-чревни спазми), както и за поддържащо лечение на оплакванията при възпаление на стомашната лигавица (гастрит).

Предупреждения и предпазни меркиГоворете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Иберогаст.Този лекарствен продукт съдържа около 0,24 g алкохол в една доза, еквивалентно на 6,2 ml бира или 2,6 ml вино за доза. Вреден за страдащи от алкохолизъм. Да се вземе под внимание при бременни или кърмещи жени, деца и високорискови групи, като пациенти с чернодробно заболяване или епилепсия.Ако след 7 дни симптомите продължават или състоянието Ви се влоши, трябва да спрете приема на Иберогаст и да потърсите лекарска помощ.

Деца и юноши

Поради липса на достатъчен опит, Иберогаст не трябва да се използва при деца на възраст под 3 години. Винаги да се прави консултация с лекар, ако се появи болка в корема при деца на възраст под 6 години.

Други лекарства и Иберогаст

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.Засега не са известни никакви взаимодействия с други лекарства.

Иберогаст с храна и напитки

Засега не са известни никакви взаимодействия с храни.

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.Досегашните данни не са показали неблагоприятно влияние при употребата на лекарството по време на бременност и кърмене. Въпреки това, по време на бременност и кърмене, Иберогаст трябва да се приема само след консултация с лекар.

Шофиране и работа с машини

Иберогаст не повлиява способността за шофиране и работа с машини. Една доза от 20 капки съдържа около 0,24 g алкохол.

Как да приемате Иберогаст

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.Ако няма друго предписание, Иберогаст се приема с малко течност преди или по време на хранене по следния начин:    Възрастни и юноши над 13 години - 3 пъти дневно по 20 капки;    Деца на възраст от 6 до 12 години - 3 пъти дневно по 15 капки;    Деца на възраст от 3 до 5 години - 3 пъти дневно по 10 капки.

Няма принципно ограничение на продължителността на приложение. Продължителността на приема се определя от вида, тежестта и протичането на заболяването.Да се разклати преди употреба!Ако сте приели повече от необходимата доза Иберогаст или ако сте пропуснали да приемете ИберогастВ случай, че сте приели Иберогаст в големи количества или сте забравили прием, по време на следващия прием продължете според предписанието на лекаря или както е дадено в упътването за дозиране.Досега няма данни за остра реакция при предозиране.

 Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.Много рядко може да се появят реакции на свръхчувствителност като обрив, сърбеж, дихателни затруднения.Съобщаване на нежелани реакцииАко получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез:Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

Предупреждение:

Ако в Иберогаст след престояване се образува утайка, то тя не оказва влияние върху действието на продукта.Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Все още няма коментари за този продукт.

За да оцените или коментирате, трябва да се регистрирате или влезнете в профила си , ако вече сте регистрирани!

Когато пазарувате продукти от нашия уеб сайт, Вие имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате.
Онлайн Аптека Медея работи с куриерски фирми Спиди и Еконт.
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА:
- Цена за доставка на продукти, на стойност до 40 лв и тегло до 2 кг - 3,90 лв с ДДС;
- Цена за доставка на продукти на стойност над 40 лв и тегло до 2 кг - БЕЗПЛАТНА;
- Цена за доставка на продукти, независимо от стойността им, с тегло над 2 кг - за сметка на клиента.Онлайн Аптека Медея предлага опция бърза доставка,
която важи само за гр.София и се изпълнява в рамките на 120 минути. Цената за доставка, независимо от килограмите е 12 лв с ДДС.
При забавяне на доставката, клиентът не заплаща таксата за куриерската услуга. Бързата доставка се изпълнява само в работни дни.

Сподели