Подробно търсене

ФОТИЛ КОЛИР 2% 5 МЛ

Кат. номер 1593

Кратко описание
ФОТИЛ 20МГ/5МГ/МЛ - 5 МЛ КОЛИР FOTIL 20MG/5MG/ML - 5ML EYE DROPS Pilocarpine hydrochloride / Timolol maleate СЪСТАВ FOTIL: Тнмолол малсат еквивалентен на 5 мг/.
Производител
САНТЕН
0 от 5

Описание

ФОТИЛ 20МГ/5МГ/МЛ - 5 МЛ КОЛИР

FOTIL 20MG/5MG/ML - 5ML EYE DROPS

Pilocarpine hydrochloride / Timolol maleate

СЪСТАВ

FOTIL: Тнмолол малсат еквивалентен на 5 мг/.мл Тнмолол Пнлокарпнн хидрохлорпд 20 мг/мл Бензалкоониев хлорид 0.1 мг/,мл Лимонени киселина монохндрат Натриев цитрат Хипромелоза Вода за инжекции

ФАРМАКО-ТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА

Лекарствен продукт за лечение на глаукома в очна хипертепзня.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА МАРКЕТИНГОВОТО ПРАВО

Santen Оу, Niityhaankatu 20,33720 Tampere, FINLAND

 

ПОКАЗАНИЯ

Този лекарствен продукт е предназначен за лечение на глаукома и/или очна хипертензия , когато е налице необходимостта от комбинирана лекарствена терапия с тимолол и пилокарпин. Тон намалява вътреочното налягане. Ефектът на двете активни съставки е адитнвен. Тимололът намалява продукциите на вътреочна течност, а пилокарпинът повишава оттичането на вътреочпа течност.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Fotil не трябва да се прилага при следните заболявания или състояния: сърдечни недостатъчност, брадикардня нлн атриовентрикулаpeн блок, астма или тежка обструктнина белодробна болест, остър ирит, кориеална увреда или алергия към никоя от съставките на Fotil.

 

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ II ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Капките за очи Fotil не трябва да се употребяват при дена. Капките за очн Fotil съдържат бензалкониев хлорид като консервант, които може да предизвика дразнене в окото. Бензалкониум хлоридът може да прецинитнра в меките контактни лещи н предизвика обезцветяване па лещите. Ако е належащо използуване на контактни лещи по време на лечението с Fotil, то те трябва да се извадят преди инсталацпя на лекарството и да се поставят отново едва след 15 минути. Fotil съдържа бета-блокер, които може да маскира симптомите, причинени от хнпогликемня при диабетици н симптомите на тиреотоксикозата.

 

 

ЕФЕКТИ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Лекарството може да наруши акомодацията, особено на тъмно. Поради това не се препоръчва да се управлява превозно средство н да се работи с машини два часа след прилагане на лекарството.

 

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Капките за очи Fotil трябва да се прилагат по време на бременност нлн кърмене само когато потенциалната полза за майката оправдава съществуващия риск за плода или кърмачето. Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с вашия лекуващ лекар.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ СДРУГП ЛЕКАРСТВЕНИ СРЕДСТВА

Капките за очн Fotil могат да се прилагат заедно с калциеви антагонисти н бета-адренергични блокери само ако лекарят прецени, че е уместно. Консултирайте се с вашия лекар ако нзползувате н други лекарства едновременно с Fotil, особено ако нзползувате Снметидин.

ДОЗИРОВКА

 Внимание: дозировката се определя от лекуващия Вп лекар.

Възрастни: но една капка в окото два път дневно.

СВРЪХДОЗПРАНЕ

Неинсталшрайте повече от две капки едновременно в едно око. Симптомите на евентуално предозиране са забавяне на сърдечния ритъм, ниско кръвно налягане, сънливост н замаяност. В случаи на предозиране консултирайте се с вашия лекуващ лекар.

 

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

  Капките за очн Fotil често предизвикват леко дразнене в очите, нарушават временно акомодацията н адаптацията, особено при млади пациенти, н свиват размера на зеницата.

Много рядко очните капки могат да забавят сърдечната дейност и да намалят кръвното налягане, да предизвикат зачервяване на очите, сънливост нлн главоболие. Описани са единични случаи на възвратими малки повърхностни лезии, леко -възпаление на конюнктивита н очните клепачи, сухота в окото.

Fotil може да увеличи риска за бронхоспазъм, сърдечна аритмия и замаяност. При пациенти, които са алергични към някои от съставките на Fotil, може да се появн зачервяване. В случаи на переветиране или неприятни страничнн реакции, или други странични ефекти, конто не са споменати тук, е желателно да се консултирате е вашия лекуващ лекар.

 

 

СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява при температурни условия от +2 до + 8"С.

Да се избягва излагането на директна слънчева светлина.

Да не се употребява след изтичане на срока иа годност, обозначен на опаковката.

Отворената опаковка  употреби до един месец.

Да се пази от достъп на деца. .

Информацията е предоставена само с информативна цел и не може да замести консултацията със специалист - лекар или фармацевт.
Все още няма коментари за този продукт.

За да оцените или коментирате, трябва да се регистрирате или влезнете в профила си , ако вече сте регистрирани!

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да ползвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки на територията на България , както и със собствена логистика Медея за доставки на територията на гр.София.

Условия за доставка  с логистика Медея:

-  Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева – БЕЗПЛАТНА, независимо тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.
-  Цена за доставка при покупка с обща стойност под  50 лева – 3,90 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.
-  Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева , независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 Условия за доставка с Еконт или Спиди:

 -  Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА ДО ОФИС НА КУРИЕРСКА ФИРМА.
 -  Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,90 лева до офис на куриерска фирма.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  1,01 кг.  до 2,00 кг. - 5,99 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  2,01 кг.  до 4,99 кг. - 7,49 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  5,00 кг.  до 12,00 кг. - 11,99 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  12,01 кг.  до 19,99 кг. - 14,99 лева, независимо от стойността на поръчката.

 

 

Сподели