Подробно търсене

ФОТИЛ ФОРТЕ КОЛИР

Кат. номер 1594

Кратко описание
FOTIL FORTE ФОТИЛ ФОРТЕ колир   Лекарствени форми Колир Качествен и количествен състав В 1 ml Fotil има 5 mg timolol и 20 mg pilocarpine, а в 1 ml Fotil forte има 5 mg timolol и 40 mg pilocarpine.
Производител
САНТЕН
0 от 5

Описание

FOTIL FORTE ФОТИЛ ФОРТЕ

колир

 

Лекарствени форми Колир

Качествен и количествен състав В 1 ml Fotil има 5 mg timolol и 20 mg pilocarpine, а в 1 ml Fotil forte има 5 mg timolol и 40 mg pilocarpine.

 Показания Този лекарствен продукт е предназначен за лечение на глаукома и/или очна хипертензия, когато е налице необходимостта от комбини рана лекарствена терапии с тимолол н пинлокарннн. Той намалява вътреочното налягане. Ефектът на двете активни състакн е адитивен. Тимололът намалява продукцията на вътреочна течност, а Пилокарнинът повишава оттичавено на вътрешна течност.

Препоръчителна дозировка по 1 капка Fotil два пъти дневно. Към пациенити, развили частична резистентност, би могло да се използва Fotil forte по 1 капка два пъти дневно.

 Противопоказания Fotil Forte не трябва да се прилага при следните заболявания или състояния: сърдечна недостатъчност, брадикардия или атриовентрикуларен блок,астма или тежка обструктивна белодробна болест, остър ирит, корисална увреди или алергия към някоя от съставките на Fotil Forte. Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба Капките за очи Fotil Forte не трябва да се употребяват при деца.Капките за очи Fotil Forte съдържат бензалкониев хлорид като консервант, който може да предизвика дразнене в окото. Бензалкониум хлоридът може да прецевинтира в меките контактни лещи и предизвика обезцветяване на лещите. Ако е належащо използването на контактни лещи по време на лечението с Fotil Forte, то те трябва да се извадят преди поставянето на лекарството и да се поставят отново едва след 15 минути. Fotil Forte съдържа бета-блокер, който може да маскира спмтомите, причинени oт хипогликемия при диабетици и симптомите на тиреотокенкозата. Шофиране и работа с машини Лекарството може да наруши акомодацията, особено на тъмно. Поради това не се препоръчва да се управлява превозно средство и да се работи с машини два часа след прилагане на лекарството. Бременност и кърмене Капките за очи Fotil Forte трябва да се прилагат по време на бременост или кърмене само когато потенциалната полза за майката оправдава съществуващия риск за плода или кърмачето. Ако сте бременна, или кърмите, консултирайте се с вашия лекуващ лекар.

 Взаимодействие с други лекарствени вещества

Капките за очи Fotil Forte могат да се прилагат заедно с калциеви антагонисти и бета-адренергични блокери само ако лекарят прецени, че е уместно. Консултирайте се с вашия лекар ако използвате и други лекарства едновременно с Fotil Forte, особено ако използвате Симегидин.Следващите медикаменти не се препоръчват за едновременна употреба с Fotil/Fotil Forte: amiodarone, халогенирани летливи анестетици, антиаритмични средства (propafenone и медикаменти от клас Iа), baclofen, clonidin и lidocaine. Особено внимание се препоръчва при едновременната употреба на Fotil/Fotil Forte със следните медикаменти: insulin или орални антидиабетни препарати, контрастни вещества съдържащи йод, антидепресанти, кортикостероиди, мефлокин и курape-подобни лекарства. Нежелани лекарствени реакции Следните локални нежелани ефекти могат да се получат когато се употребяват очни капки съдържащи pilocarpin: бързопреходно парене, болка в окото, цилиарен спазъм, конюнктивална съдова конгестия, замъглено зрение, сълзене, темпорално и супраорбитално главоболие и индуцирана миопия. Те са по-често изразени при млади индивиди, които са започнали от рано терапията с pilocarpine. Намаленият визус при слабо осветление се дължи на миоза. При употребата на миотици се съобщава за редки случаи на отлепяне на ретината, ригидност и кисти на ириса. При продължителна употреба на pilocarpine е наблюдавана реверзибилна опалесценция на лещата. Локалните нежелани ефекти на терапията с локални бета-адренергични антагонисти включват корнеална анестезия, повърхностен точковиден кератит, синдрома на сухото око и блефароконюнктивит. Зрителни нарушения, диплопия и птоза са потенциално възможни при терапията с Fotil/Fotil Forte. Глаукомното око при продължителна употреба може да стане резистентно към pilocarpine и timolol. Обаче трябва да се отбележи, че рискът от развитието на толерантност към комбинираните очни капки е по-малък, отколкото при другите антиглаукомни препарати съдържащи единичен активен агент. Предозиране

Не апликирайте повече от две капки едновременно в едно око. Симптомите на евентуално предозиране са забавяне на сьрдечния ритъм, ниско кръвно налягане, сънливост и замаяност. В случай на предозиране консултирайте се с вашия лекуващ лекар. Съхранение Да се съхранява при температурни условия от +2 до + 80С.Да се избягва излагането на директна слънчева светлина. Да не се употребява след изтичане на срока на годност, обозначен на опаковката. Отворената опаковка трябва употреби до един месец. След отваряне на опаковката Fotil Forte може да се съхранява при стайна температура под 250С/. Да се пази от достъп на деца.

Информацията е предоставена само с информативна цел и не може да замести консултацията със специалист - лекар или фармацевт.

 
Все още няма коментари за този продукт.

За да оцените или коментирате, трябва да се регистрирате или влезнете в профила си , ако вече сте регистрирани!

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да ползвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки на територията на България , както и със собствена логистика Медея за доставки на територията на гр.София.

Условия за доставка  с логистика Медея:

-  Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева – БЕЗПЛАТНА, независимо тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.
-  Цена за доставка при покупка с обща стойност под  50 лева – 3,90 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.
-  Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева , независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 Условия за доставка с Еконт или Спиди:

 -  Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА ДО ОФИС НА КУРИЕРСКА ФИРМА.
 -  Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,90 лева до офис на куриерска фирма.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  1,01 кг.  до 2,00 кг. - 5,99 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  2,01 кг.  до 4,99 кг. - 7,49 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  5,00 кг.  до 12,00 кг. - 11,99 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  12,01 кг.  до 19,99 кг. - 14,99 лева, независимо от стойността на поръчката.

 

 

Сподели