Подробно търсене

ФЛУОРИН Х 100 ПАНАЦЕЯ

Кат. номер 3278

Кратко описание
ФЛУОРИН / FLUORIN Състав: * Всяка таблетка съдържа 0.
Производител
ПАНАЦЕЯ 2001 СД
0 от 5
1,29 лв.
Запази в любими

Описание

ФЛУОРИН / FLUORIN

Състав:

* Всяка таблетка съдържа 0.55 мг натриев (съответна на 0,25 мг F),

* Подсладител: манитол

* Овкусител: малинов аромат

* Пълнител: малтодекстрин

Лекарствена форма

Таблетки за смучене 4-Клинични данни  

Терапевтични показания. Профилактика на зъбен кариес, в детската възраст и по време на бременност ( след третия месец) и кърмене.  

Дозировка и начин на приложение Дневната дозировка трябва да е съобразена с възрастта на детето, както и с ното съдържание на питейната вода и другите източници на за организма, като храната и употребата на ирани пасти за зъби. Дадените по-долу дозировки са препоръчителни при съответно адаптиране към ното съдържание на водата в локалния водоизточник. :

* Деца от 6 мес. до 3 год. по 1 - 2 таблетки дневно.

* От 4 год. до 7 год. по 2-3 таблетки дневно.

* Над 7 год. по 4 таблетки дневно.

Да се взема най-малко 3-4 месеца.

Таблетките се гълтат или смучат, не съдържат захар и са приятно ароматизирани. Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием!

Да не се приема от лица, алергични към натриев !

Препоръчва се таблетките да се смучат или сдъвчат с оглед по-продължителния престой в устната кухина.

При бебета, таблетките трябва да се счукат и разтворят във вода, чай или плодов сок, но не и в мляко.

Ако възрастта на детето позволява, ин табл. не трябва да се гълтат, а да се оставят бавно да се разтворят в устата, между бузата и венеца, като се редуват лявата и дясната страна. Най добре е таблетките да се вземат вечер преди лягане, след измиване на зъбите, като най-малко 30 мин след това не трябва да се приемат храна или напитки.  

Противопоказания Тежка бъбречна недостатъчност, язва на стомаха или дуоденума, артралгия, свръхчувствителност към някоя от съставките.  

Специални предупреждения и специални предпазни мерки при употреба. Лекарствената форма съдържа аспартам, който е източник на фенилаланин. Не е подходящо приложението на лекарствения продукт при фенилкетонурия. Не трябва да се превишават препоръчаните дози, като се отчита и съдържанието на в приеманите храна и течности. Ако питейната вода съдържа повече от 0.7 % , не се препоръчва даването на на добавка. Взаимодействие с други лекарствени продукти други форми на взаимодействие Възможно е образуването на дразнещи съединения в устната кухина при прилагане с живачни антисептици и при работа с живачна амалгама. Абсорбцията на а се инхибира от калций, магнезий и алуминий. Ето защо ин не трябва да се приема едновременно с мляко, млечни продукти или антиацидни средства, съдържащи калциеви, магнезиеви и алуминиеви соли.Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини Няма отбелязани

Нежелани лекарствени реакции При спазване на посочената дозировка рядко се наблюдават нежелани реакции. Възможни са улцерации на устната лигавица.

Ефекти при предозиранеСимптомите на Остро предозиране са: повишена саяивация, гадене повръщане, коремни болки и диария. При тежки случаи на остро предозиране могат да се проявят хематемеза и нарушения във водноелектролитното равновесие ( дехидратация и хипокалциемия) с прояви на тремор, хиперрефлексия парестезии, тетанични гърчове, сърдечни аритмии, шок, дихателна и сърдечна недостатъчност. Счита се, че еднократна перорална доза от 5-10 g може да бъде летална, макар че тежко отравяне може да се наблюдава и при дози по-малки от 1 g.Мерки при предозиране 1. Първите мерки включват предизвикване на повръщане и прилагане на препарати съдържащи калций по лекарско указание. 2. При приемане на особено големи дози се препоръчва хоспитализация в спешни медицински центрове и прилагане на стомашен лаваж с разтвор на калциев хлорид или калциев хидроокис, интравенозно приложение на калциев глюконат (при проява на хипокалциемия), увеличаване на диурезата, мониториране на дихателната функция, артериалното налягане и ЕКГ. При хронично предозиране се развива оза на зъбите ( при деца по време на периодите на развитие на зъбите) и остеосклероза със скованост и болки в костите.Срок на годност  2 (две) години.

Условия на съхранение

* Да се съхранява на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, при температура                                    под 25 °С.

* Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

* Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!

 
Все още няма коментари за този продукт.

За да оцените или коментирате, трябва да се регистрирате или влезнете в профила си , ако вече сте регистрирани!

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да ползвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки на територията на България , както и със собствена логистика Медея за доставки на територията на гр.София.

Условия за доставка  с логистика Медея:

-  Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева – БЕЗПЛАТНА, независимо тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.
-  Цена за доставка при покупка с обща стойност под  50 лева – 3,90 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.
-  Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева , независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 Условия за доставка с Еконт или Спиди:

 -  Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА ДО ОФИС НА КУРИЕРСКА ФИРМА.
 -  Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,90 лева до офис на куриерска фирма.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  1,01 кг.  до 2,00 кг. - 5,99 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  2,01 кг.  до 4,99 кг. - 7,49 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  5,00 кг.  до 12,00 кг. - 11,99 лева, независимо от стойността на поръчката.
 -  Цена за доставка при покупка с  общо тегло на пратката от  12,01 кг.  до 19,99 кг. - 14,99 лева, независимо от стойността на поръчката.

 

 

Сподели