Флудитекс Сироп за деца при кашлица, 2%, 125мл

Прод.код 23869 / Тегло 0.20 кг.

Марка ИНОТЕХ | INNOTECH
Оценка на продукта
4.10 от 5 ( 147 оценки)
7,69 лв.
Запази в любими Запази в любими

Сироп за бебета и деца

Моля, прочетете внимателно тази листовка, преди да приемете това лекарство. Ако имате въпроси или съмнения, обърнете се за информация към Вашия лекар или фармацевт. Запазете тази листовка за справка.

СЪСТАВ В 5 ml Флудитек 2% сироп се съдържат 100 mg carbocisteine.

ПОМОЩНИ ВЕЩЕСТВА глицерол, метилпарахидроксибензоат, захароза, сънсет жълто FCF, натриев хидроксид, карамелова есенция, пречистена вода.

ПОКАЗАНИЯ Лечение на нарушена бронхиална секреция, особено в случаи на остри белодробни болести: остър бронхит и остри кризи на хронична бронхопневмопатия.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ Свръхчувствителност към карбоцистеин или някое от помощните вещества, особено метилпарахидроксибензоат и други парахидроксибензоатни соли.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА Продуктивната кашлица е основна част от защитната бронхопулмонарна система на организма и тя трябва да бъде поддържана добре, особено при децата. Не бива да се комбинира бронхиален модифициращ агент, като Флудитек с потискащи и/или подсушаващи кашлицата продукти. Поради наличието на захар Флудитек е противопоказан за деца с вродена непоносимост към фруктоза, глюкозо/галактозен синдром на малабсорбция или захарно/изомалтазен дефицит. Да се прилага с повишено внимание при пациенти със стомашна и дуоденална язва. Съдържанието на захар трябва да се вземе предвид при деца с диабет или на диета, изискваща намален прием на захар: 3,5g в 5 ml сироп.

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ Флудитек няма лекарствени взаимодействия. Независимо от това, информирайте винаги Вашия лекар или фармацевт за приеманите от детето Ви лекарства.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ Този медикамент може да се използва по време на бременност и кърмене само по предписание на лекар. Не се колебайте да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт!

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ 5 ml от сиропа в дозировъчната чашка съдържат 100 mg карбоцистеин. Деца над 5 год.: 3 пъти дневно по 5 ml в дозировъчната чашка. Деца от 2 до 5 год.: 2 пъти дневно по 5 ml в дозировъчната чашка. Бебета от 6 месеца до 2 години: дозировката трябва да се нагласи като функция от теглото на детето и не трябва да превишава 5 ml от дозировъчната чашка дневно. Лекарственият продукт трябва да се приема по време на храна. Лечението продължава 8 до 10 дни.

СПАЗВАЙТЕ ПРЕДПИСАНИТЕ ОТ ЛЕКАРЯ ДОЗИ! ПРЕДОЗИРАНЕ Проявите при предозиране изискват симптоматично лечение. Уведомете незабавно лекуващия лекар!

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ Нежеланите реакции са редки и се изявяват главно като стомашно-чревни смущения: болки в стомаха, гадене, диария, които изчезват след намаляване на дозата. Информирайте незабавно Вашия лекар или фармацевт за всякакви нежелани реакции, които не са споменати тук, но свързвате с приемането на лекарството или с едновременно провеждане на друго лечение.

ПРИ СЪМНЕНИЕ НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

Не използвайте лекарството след изтичане на датата отбелязана върху бутилката и опаковката.

Съхранение При температура под 25°С Срок на използване след отваряне на бутилката: един месец при температура под 25°С. Съхранявайте Флудитек на недостъпно за деца място.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!