Подробно търсене

ФЕРВЕКС ЗА ВЪЗРАСТНИ ЛИМОН САШЕ Х 8

Кат. номер 2986

Кратко описание
ФЕРВЕКС за възрастни Гранули в сашета     • СЪСТАВ : Парацетамол (Paracetamol).
Производител
ФЕРВЕКС
Марка Марка
ЕЙ ЕНД ДИ ФАРМА - УПСА
0 от 5
6,99 лв.
Запази в любими

Описание

ФЕРВЕКС за възрастни

Гранули в сашета

 

 

• СЪСТАВ :

Парацетамол (Paracetamol)............................ 0,500 g

Фенирамин малеат (Pheniramine maleate)......................0,025 g

Витамин С (Ascorbic acid) .............................. 0,200 g

Помощни вещества: акация, безводна лимонена киселина, захарин натрий, захароза, натурален антилски аромат s.q. за едно саше.

 

 

Лекарствена форма

Гранули за перорален разтвор

Това лекарство съдържа парацетамол.

То е комбинация от антипиретик, аналгетик, антиалергично средство и витамин С. Това лекарство е за лечение на простуда, алергичен ринит, ринофарингит и грипоподобни състояния при възрастни и деца над 15 години.

 

 

ВАЖНО!

■ СЛУЧАИ, В КОИТО ТОВА ЛЕКАРСТВО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА

Това лекарство НЕ ТРЯБВА НИКОГА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА в следните случаи:

* алергия към някоя от съставките

* сериозно чернодробно заболяване

* някои форми на глаукома

* заболявания на простатата и пикочните пътища

* при деца под 15 години

* при непоносимост към фруктоза, синдром на глюкозо-галактозна малабсорбция и захарозо-изомалтазен дефицит, поради наличието на глюкоза.

КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ ВИНАГИ СЕ СЪВЕТВАЙТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ

 

 

■ СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Консултирайте се веднага с лекар в случай на предозиране или случайно приемане на свръх висока доза.

Това лекарство съдържа парацетамол.

Други лекарства също съдържат тази субстанция. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надхвърлите препоръчваната дневна доза

Не надхвърляйте посочената дозировка и се консултирайте с лекар веднага в случай на предозиране. Не използвайте лекарството за продължително лечение без назначение от лекар, особено ако симптомите на повишена температура продължат повече от 3 дни, а другите симптоми - повече от 5 дни и/или се влошат, или се появи друг симптом след приемане на лекарството ■ Информирайте Вашия лекар или фармацевт в случай на бъбречно заболяване, бременност и кърмене;

■ Информирайте Вашия лекар или фармацевт когато едновременно с него вземате и друго лекарство;

 

КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ ОБАДИТЕ НА ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

■ Пазете от деца.

■ По време на лечението не трябва да се приема алкохол или седативни средства.

■ Всяко саше съдържа 11.5 g захароза , което трябва да се вземе под внимание при хранителни режими с ниско съдържание на захар или диабет.

 

 

• ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА 

 

■ ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

 

ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ ПОТЕНЦИАЛНИ ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ, ВИНАГИ ТРЯБВА ДА УВЕДОМЯВАТЕ ВАЩИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ, ЧЕ ВЗЕМАТЕ И ДРУГИ ЛЕКАРСТВА.

За да избегнете вредните ефекти от предозиране, НЕ КОМБИНИРАЙТЕ други лекарства съдържащи антихистамини или парацетамол БЕЗ КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКАР.

КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ ОБАДИТЕ НА ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ. По време на лечението не трябва да се приема алкохол.

 

 

• БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Като предпазна мярка, това лекарство не е препоръчително по време на бременност и кърмене. КАТО ОБЩО ПРАВИЛО, ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ ИЛИ КЪРМЕНЕ ВИНАГИ СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ ПРЕДИ ПРИЕМА НА НЯКАКВО ЛЕКАРСТВО.

 

• ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ДА СЕ ШОФИРА ИЛИ РАБОТИ С МАШИНИ

Хората, които шофират моторни превозни средства и работят с машини, биват предупреждавани за риска от сънливост при употребата на това лекарство. 

Този ефект се усилва при приема на алкохол или лекарства съдържащи алкохол.

 

 

• СПИСЪК НА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА, НАЛИЧИЕТО НА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ИМА ПРЕД ВИД ЗА БЕЗОПАСНА УПОТРЕБА ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ ПАЦИЕНТИ

Захароза

 

 

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА ТОВА ЛЕКАРСТВО

• ДОЗИРОВКА

Възрастни и деца над 15 години: 1 саше 2 или 3 пъти на ден

 

 

• НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Интервалът между две приложения трябва да бъде най-малко 4 часа. Съдържанието на сашето трябва да се приема с достатъчно количество гореща или студена вода. Перорално приложение.

 

 

• ЧЕСТОТА НА ЛЕЧЕНИЕТО

Когато се лекуват грипоподобни състояния, препоръчва се това лекарство да се взима с гореща вода вечер, щом се появят първите симптоми. В случаи на остра бъбречна недостатъчност (креатининов клирънс < 10 ml/min) интервалът между две дози трябва да бъде поне 8 часа. 

 

НЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ЛЕЧЕНИЕТО БЕЗ КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКАР.

 

• ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЛЕЧЕНИЕТО

Не използвайте това лекарство за продължително лечение без консултация с лекар, особено ако симптомите продължат повече от 5 дни

 

 

• ПОВЕДЕНИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

В случай на случайно или преднамерено предозиране информирайте Вашия лекар или фармацевт.

 

 

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

КАКТО С ВСИЧКИ АКТИВНИ ПРОДУКТИ, ТОВА ЛЕКАРСТВО МОЖЕ ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ ИНДИВИДИ ДА ПРЕДИЗВИКА НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ С ПО-ГОЛЯМА ИЛИ ПО-МАЛКА ТЕЖЕСТ:

■ Настъпване на остър пристъп на глаукома при хора, които имат такова предразположение.

■ Уринарни нарушения (значително намаляване на урината, затруднено уриниране)

■ Сухота в устата, нарушения на акомодацията (способтта на окото да се нагласява за виждане на различни разстояния), запек

■ Нарушения на паметта или концентрацията, объркване, световъртеж (по-често при пациенти в напреднала възраст).

■ Липса на координация в движенията, треперене.

■ Сънливост, занижено внимание - по-ясно изразено в началото на лечението.

■ Съобщава се за редки случаи на кожен обрив, зачервяване на кожата, или алергична реакция под формата на внезапен оток на лицето или шията или внезапно неразположение с понижение на кръвното налягане. Лечението трябва незабавно да се преустанови, да се потърси съвета на лекар и да не се приемат повече лекарства съдържащи парацетамол или фенирамин.

■ Съобщава се за няколко редки случаи на промяна в резултатите на лабораторните изследвания, напр. много ниски нива на някои бели кръвни телца или тромбоцити, което може да доведе до кървене от носа или венците. В такъв случай се консултирайте с лекар.

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 1,00кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка без значение стойността на покупката над 1,00 кг. и до 100кг.  –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели