Подробно търсене

ФЕНИСТИЛ ГЕЛ 30Г

Кат. номер 2977

Кратко описание
    Фенистил гел 0,1% 30 g Fenistil® 0.
Производител
ГЛАКСО СМИТ КЛАЙН
Марка Марка
ГЛАКСО ОТС
0 от 5
7,89 лв.
Запази в любими

Описание

 

 

Фенистил гел 0,1% 30 g

Fenistil® 0.1 % Gel

 

СЪСТАВ

Фенистил гел съдържа една активна съставка, която принадлежи към групата лекарства наречени антихистамини, които се използват за облекчаване на кожни алергии и различни видове сърбеж. Фенистил гел е охлаждащ, безцветен, не мазен гел без мирис. Той не зацапва дрехите. Фенистил гел съдържа като активна съставка 0.1% dimethindene maleate. Останалите съставки са: бензалкониев хлорид, натриев едетат, карбомер, пропилей гликол, натриев хидроксид, пречистена вода. Фенистил гел е наличен в опаковки по 30 g.

 

Притежател на разрешението за употреба

Novartis Consumer Health GmbH, Zielstattstrasse 40, 81379 Munchen, Germany

Производител

Novartis Consumer Health SA, Route de l'Etraz, 1260 Nyon, Switzerland.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ

Фенистил гел облекчава сърбежа като блокира действието на хистамина - вещество, което се освобождава в организма по време на алергична реакция. Приложен върху кожата, той облекчава сърбежа и дразненето. Фенистил гел има и анестетичен ефект. Фенистил гел прониква добре през кожата. Сърбежът и дразненето се облекчават бързо, в рамките на няколко минути. Фенистил гел се използва за облекчаване на сърбеж свързан с кожни обриви, уртикария, ухапвания от насекоми, слънчеви и повърхностни изгаряния.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Ако сте алергични към някоя от съставките.

Информирайте вашия лекар, ако горното е приложимо, тъй като при тези обстоятелства Фенистил не е подходящ за вас.

СПЕЦИАЛНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

* Избягвайте продължителното излагане на слънце на големи повърхности, върху които е приложен гела.

* Информирайте вашия лекар, ако се касае за много силен сърбеж или обширно засягане на кожата.

Бременност и кърмене

По време на бременност и кърмене не използвайте Фенистил гел върху големи кожни повърхности, особено ако са наранени или възпалени. Не слагайте гел върху зърната, ако кърмите.

При деца

При кърмачета и малки деца не използвайте върху големи кожни повърхности, особено ако са наранени или възпалени.

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Нанасяйте 2 до 4 пъти дневно върху засегнатите места. Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптомите не се подобрят в рамките на една седмица. Ако случайно погълнете Фенистил гел, информирайте незабавно вашия лекар.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

Всички лекарства могат да предизвикат проблеми у някои хора. Фенистил гел може да предизвика усещане на лека сухота или парене на кожата. В много редки случаи може да възникнат кожни обриви или сърбеж: ако почувствате тези симптоми, спрете употребата на Фенистил гел и информирайте вашия лекар или фармацевта. Информирайте вашия лекар, ако забележите някой друг ефект, който може да се дължи на употребата на Фенистил гел.

СЪХРАНЕНИЕ

* Да се съхранява под 25°С.

* Не го използвайте след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката.

* Пазете Фенистил гел далеч от достъпа на деца.

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 1,00кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка без значение стойността на покупката над 1,00 кг. и до 100кг.  –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели

Други продукти от ГЛАКСО СМИТ КЛАЙН