Фенистил при обриви, ухапвания от насекоми, слънчеви изгаряния, гел 30 г.

Прод.код 2977 / Тегло 0.04 кг.

Марка
ГЛАКСО СМИТ КЛАЙН ОТС | GSK OTC
Оценка на продукта
4.75 от 5 ( 79 оценки)
12,79 лв.
Запази в любими Запази в любими

Фенистил Гел 30Г е противовъзпалителен гелообразен лекарствен продукт от семейството на антихистаминовите препарати.

Този клас лекарства се ползва предимно при успокояването на различни сърбежи и кожни раздразнения и се характеризират с обострен противовъзпалителен ефект при наранена епител на кожата.

Какво е Фенистил Гел 30Г

Фенистил Гел 30Г е безцветен, не мазен, безмирисен гел с охлаждащ и успокоителен ефект с директно приложение на засегнатото място. Той има дълбока прониквателна способност, която му позволява да достигне дори до по-долните нива на кожата.

Така проблемът се решава не само на повърхностно, но и в основа, което действа като превенция за повторно появяване на обриви и раздразнения.

Основните съставки на Фенистил Гел са:

  • Dimethindene maleate;
  • Бензалкониев хлорид;
  • Натриев едетат;
  • Карбомер;
  • Пропилей гликол;
  • Натриев хидроксид;
  • Пречистена вода.

Ефективността на лекарството идва от активацията на антихистаминовите вещества в гела, които блокират хистаминовият отговор в организма. Това е реакцията на тялото, при която се появяват сърбежи и алергични кожни реакции.

Продуктът, освен противовъзпалителен и антиалергенен ефект, има и лек анестетичен ефект над кожата, който се усещане като минимално изтръпване. Това добавя към усещането на охлаждане на иначе зачервената, и затоплена от микроскопична активност, област.

Как се прилага Фенистил Гел върху тялото

За да получите най-добър ефект при приложение на Фенистил Гел, е важно първо кожата да бъде чиста. Дори тя да бъде леко омазнена, гелът ще има добра попивателност в кожата, стига тя да е суха и вече изчистена. След прилагане на засегнатото място, е важно да разнесете добре гела, като оставите тънък филм. Оставете го да попие – ще усетите облекчение от раздразнението до няколко минути.

Важно е също така да използвате продукти, за които е доказано, че нямат алергичен ефект над тялото ви, за да се намали вероятността за повторно получаване на раздразнение. При засилване на самата реакция на кожата и при получаване на оттоци, е препоръчително да се обърнете към лекар и дерматолог. При продължаване на реакцията и увеличаване на оттока или оставането му в същото състояние, има вероятност да сте алергични към някои от съставките на Фенистил.

Какво прави пазаруването от AptekaMedea.bg специално преживяване

Това, което прави вашето пазаруване по-приятно и удобно при нас, отколкото при останалите, е ефикасната ни система и способността ви лесно да намерите това, което търсите. А когато го намерите, вие ще знаете, със сигурност, че разполагате с оригинален, качествен продукт, който е произведен от доказали се производители.

Получете точно това, което търсите на възможно най-добрата цена на пазара и си спестете притеснения, време и пари.

Преди употреба прочетете листовката.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах